oaednews

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Η εγκύκλιος για το επίδομα μεταπτυχιακού στο Δημόσιο

Δεκτή έγινε από τα αρμόδια όργανα των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξη υπαλλήλων, οι οποίοι υπέβαλλαν αιτήσεις αναγνώρισης από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της συνάφειας του διδακτορικού τους διπλώματος ή του μεταπτυχιακού τους τίτλου σπουδών σε χρόνο προγενέστερο της έναρξης ισχύος του Ν. 4024/2011, αλλά η σχετική απόφαση εκδόθηκε μεταγενέστερα.

Και τους απέλυσαν και τους εμπαίζουν

Οχι μόνο τους πέταξαν στον Καιάδα της ανεργίας, αλλά δεν τους επιτρέπουν να πάρουν και το επίδομα του ΟΑΕΔ. Ο λόγος για δέκα σχολικούς φύλακες του Δήμου Τρικκαίων, που αρχικά βγήκαν σε διαθεσιμότητα, στη συνέχεια απολύθηκαν και μέχρι σήμερα βρίσκονται μετέωροι εξαιτίας της ολιγωρίας των κρατικών μηχανισμών.

Οι δέκα σχολικοί φύλακες των Τρικάλων απολύθηκαν στις 26/4/2014. Οι διαπιστωτικές πράξεις της απόλυσής τους όμως, επιδόθηκαν σε αυτούς από τον δήμο στις 11/7/2014, δηλαδή δυόμισι μήνες μετά. Και, παρότι το χαρτί είχε αναδρομική ισχύ, η απάντηση που πήραν από τον ΟΑΕΔ ήταν ότι είχαν ξεπεράσει το όριο των 60 ημερών από την ημερομηνία της απόλυσης που απαιτείται, προκειμένου να υποβληθεί η αίτηση για το επίδομα ανεργίας. Με λίγα λόγια, οι αιτήσεις τους κρίθηκαν εκπρόθεσμες, διότι ο δήμος δεν φρόντισε να τους δώσει τις διαπιστωτικές πράξεις μέσα σε 60 μέρες από την απόλυσή τους. Ετσι, οι σχολικοί φύλακες έκαναν ένσταση και η υπόθεσή τους μεταφέρθηκε από το τοπικό υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στην περιφερειακή διεύθυνση Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ, προκειμένου να ελεγχθούν οι ενστάσεις.

Οι νέοι καταθέτουν προτάσεις για την ανεργία στο Πανευρωπαϊκό Τουρνουά Ρητορικής

«Διοργανώσεις όπως αυτές του Πανευρωπαϊκού Τουρνουά Επιχειρηματολογίας και Ρητορικού Λόγου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου, συμβάλλουν στο διάλογο μεταξύ των λαών και κυρίως μεταξύ των νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι λαοί στην επικοινωνία μας, πρέπει να μάθουμε να ακούμε προσεκτικά και να κάνουμε μεταξύ μας διάλογο. Με σεβασμό στις απόψεις των άλλων και ανταλλαγή επιχειρημάτων μπορούμε να δημιουργήσουμε το μέλλον μας.

Οι νέοι που συμμετείχαν στο Πανευρωπαϊκό Τουρνουά Επιχειρηματολογίας και Ρητορικού Λόγου, σίγουρα γνωρίζουν να κάνουν διάλογο ν’ ακούν προσεκτικά ο ένας τον άλλο και να ανταλλάσσουν μεταξύ τους επιχειρήματα. Η συνάντησή μας στη φιλόξενη και ανοιχτή πόλη της Θεσσαλονίκης που επάξια φέρει τον τίτλο Πρωτεύουσα Νεολαίας της Ευρώπης μάς έδειξε πως αυτός θα πρέπει να είναι ο προσανατολισμός κυρίως των νέων ανθρώπων: Ο ευρύς και ανοιχτός διάλογος» τόνισε η Zvezdana Kovac Διευθύντρια του Κέντρου για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη ΝΑ Ευρώπη.

Γερμανικό μοντέλο στις συντάξεις: Τα νέα όρια ηλικίας και οι αλλαγές.





Αλλαγές στις συντάξεις, στις εισφορές, και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με… συνταγή Βερολίνου περιλαμβάνει η ατζέντα σειράς νέων ρυθμίσεων που προετοιμάζονται στο ασφαλιστικό.

Έως 12 χρόνια επιπλέον για σύνταξη: Ποιες είναι οι κατηγορίες των ασφαλισμένων που θίγονται.





Η τρόικα επιμένει για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό μέσα στο 2014 και στην κατάργηση των πρόωρων συντάξεων.

Πίνακες αξιολόγησης εκπαιδευτικού προσωπικού για τις ΕΠΑ.Σ ΣΕΚ/ΠΣΕΚ και ΙΕΚ του ΟΑΕΔ



Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ανακοινώνει ότι αναρτήθηκαν οι επικυρωμένοι, από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αξιολόγησης, Πίνακες Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού για τις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας,

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων της Κυριακές




Με συνθήματα και πανό κατά της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, εμποροϋπάλληλοι και πολίτες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.