oaednews

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση για δωροεπιταγές


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το  Δ.Σ. της ΠΕΥ ΟΑΕΔ αποφάσισε ομόφωνα να δοθούν και φέτος δωροεπιταγές ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων από χρήματα του ταμείου μας.
Παρακαλούμε να μας αποστείλετε ανά  Υπηρεσία ή Δ/νση την κατάσταση με τα παιδιά των συναδέλφων που γεννήθηκαν από 1.1.2006  και μετά, προκειμένου να εκδώσουμε τις ανάλογες δωροεπιταγές.

Η υποχρέωση συμμόρφωσης της Διοίκησης στις δικαστικές αποφάσεις (ΣτΕ 2934/2017)

Του Γιώργου Δαλιάνη, με τη συνεργασία του Φίλιππου Ζήρα (δικηγόρου της Artion A.E.)*
www.artion.gr

Έγινε πλέον δεκτό από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι οι καταθέσεις που βρίσκονταν σε Ελληνικό Τραπεζικό Ίδρυμα δεν μπορούν να αποτελέσουν νέο στοιχείο για τον φορολογικό έλεγχο και άρα δε δικαιολογούν παράταση της παραγραφής μιας υπόθεσης στα 10 έτη. Η έκδοση της παραπάνω απόφασης έχει τις ακόλουθες 2 άμεσες συνέπειες για τη Διοίκηση του κράτους οι οποίες επηρεάζουν τους διενεργούμενους αλλά και τους μελλοντικούς φορολογικούς ελέγχους:

- Η Διοίκηση οφείλει να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες συμμόρφωσης με το περιεχόμενο του δεδικασμένου εκδίδοντας συγκεκριμένες οδηγίες ή διαμορφώνοντας τον νόμο, ή

- Να απέχει από κάθε ενέργεια που αντιβαίνει στην εν λόγω νομολογία έως ότου εκδοθεί σχετική απόφαση ή τροποποιηθεί ο νόμος

Ποια γεωργικά επενδυτικά σχέδια μπορούν να υπαχθούν σε καθεστώτα ενισχύσεων του νέου αναπτυξιακού

Με την κ.υ.α. 129229/2017 καθορίζονται τα είδη επενδυτικών σχεδίων του τομέα πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), που μπορούν να υπαχθούν σε καθεστώτα ενισχύσεων του ν. 4399/2016.

Με τον όρο «γεωργικά προϊόντα» νοούνται τα προϊόντα που απαριθμούνται στο παράρτημα Ι της συνθήκης εξαιρουμένων των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας που απαριθμούνται στο παράρτημα Ι του κανονισμού (ΕΕ) αριθμ. 1379/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου. (Άρθρο 2 στοιχείο 4 του καν (ΕΕ) αριθμ. 702/2014).

ΑΔΕΔΥ: Απόφαση Γενικού Συμβουλίου 24.11.2017

ΑΠΟΦΑΣΗ
του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο που συμμετείχαν στην απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης.
Στη συνεδρίαση της 24ης Νοεμβρίου 2017 αποφάσισε:

548 θέσεις με γραπτό διαγωνισμό

Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση απεστάλη η 1Γ/2017 Προκήρυξη ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση πεντακοσίων σαράντα οκτώ  (548) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με γραπτό διαγωνισμό στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΣΕΠ οι αιτήσεις για την συγκεκριμένη προκήρυξη, αναμένεται θα «τρέξουν»  στις αρχές Δεκεμβρίου.

Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους των IKEA στο Μιλάνο

Σε δίωρη απεργία προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο κατάστημα Ikea του Μιλάνου, σε ένδειξη συμπαράστασης προς μητέρα παιδιού με ειδικές ανάγκες η οποία απολύθηκε διότι, όπως γράφει ο Τύπος, δεν μπορεί να αρχίζει να εργάζεται, κάθε ημέρα, από τις επτά το πρωί.

Mathesis: Νέα μαθήματα με σύνθημα «προσήλωση στην ποιότητα» και υψηλούς στόχους

Με σύνθημα «προσήλωση στην ποιότητα» και στόχο να φθάσει τους 50.000 σπουδαστές, η διαδικτυακή πλατφόρμα Mathesis ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες τα νέα μαθήματά της.

Ειδικότερα, η Μαρία Ευθυμίου, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, διδάσκει «Παγκόσμια Ιστορία 3: Ο άνθρωπος απέναντι στον εαυτό του – Μέρος Α». «Στην ενότητα αυτή θα μπαρκάρουμε σε πορτογαλικά πλοία του 16ου αιώνα και θα σαλπάρουμε για μπαχαρικά σε λιμάνια της Ινδίας, για πορσελάνες και μεταξωτά σε λιμάνια της Κίνας, για κοφτερά σπαθιά σε λιμάνια της Ιαπωνίας, Μαζί μ’ αυτά, θα φορτώσουμε στ’ αμπάρια μας την παλλόμενη ιστορία λαών από την αρχαιότητα έως σήμερα: Μουγκάλ ηγεμόνες και Άγγλοι αποικιοκράτες της Ινδίας θα διασταυρωθούν με ομάδες κινέζων επαναστατών του 19ου αιώνα, με σογκούν της Ιαπωνίας του 16ου αιώνα, με βιετναμέζους κομμουνιστές του 20ου αιώνα, με ρώσους τσάρους του 18ου αιώνα» λέει. Η διάρκεια του μαθήματος είναι 4 εβδομάδες.

ΕΑΠ: Προσφέρει 8 προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με την απόφαση της υπ’ αριθ. 363/13-11-2017 Συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π, προσφέρει 8 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών με εξαμηνιαίες Θεματικές Ενότητες.
Τα προσφερόμενα ΠΜΣ είναι τα εξής:
– Language Education for Refugees and Migrants (LRM),
– Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία (ΑΣΚ),
– Δημιουργική Γραφή (ΔΓΡ),

Άμεση πρόσληψη 177 νοσηλευτών σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «μετά από πολλά χρόνια κινείται μία διαδικασία, η οποία είχε σκαλώσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, παράγοντας χειροπιαστό αποτέλεσμα στην κατεύθυνση ενίσχυσης της στελέχωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας». Το υπουργείο Υγείας τονίζει πως εκτός των παραπάνω θέσεων η διαδικασία συνεχίζεται και για άλλες αντίστοιχες θέσεις, τα οριστικά αποτελέσματα των οποίων θα εκδίδονται σταδιακά και έδωσε στη δημοσιότητα αναλυτικό κατάλογο των νοσοκομείων που θα γίνουν οι προσλήψεις.

Συγκέντρωση έξω από τον ΟΑΕΔ και απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία από το σωματείο διαλογής-ψύξης Νάουσας

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, 10:30πμ: συγκέντρωση έξω από τον ΟΑΕΔ
Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, 10:30πμ: απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στους Νομούς Ημαθίας – Πέλλας, στις επιχειρήσεις διαλογής – ψύξης – τυποποίησης φρούτων και λαχανικών εργάζονται εποχικά πάνω από 7.500 εργαζόμενοι, κυρίως γυναίκες. Οι περισσότεροι εργάζονται από 1 έως και 4 μήνες το χρόνο, όπως και οι εργαζόμενοι στα κιβωτοποίια. Αυτό σημαίνει πως δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο ΟΑΕΔ για να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας (125 ημερομίσθια, αφαιρουμένων των 2 τελευταίων εργάσιμων μηνών). Πολλοί από αυτούς δε συμπληρώνον ούτε τα 50 ημερομίσθια που απαιτούνται για τη θεώρηση βιβλιαρίου υγείας. Με το νόμο 3986/2011, άρθρο 39 ακόμη και αν οι εργαζόμενοι έχουν συμπληρώσει τα 125 ημερομίσθια, εξαιτίας της προϋπόθεσης που ορίζει ο ΟΑΕΔ για μέχρι 400 μέρες επιδότησης στα τέσσερα τελευταία χρόνια, εντάσσονται για μικρό χρονικό διάστημα στο ταμείο ανεργίας ή και καθόλου.

Που θα υποβάλλονται οι ερωτήσεις - απορίες για το κοινωνικό μέρισμα

Πολλά λάθη στα διαστήματα ανεργίας, αυξημένη επισκεψιμότητα στα ΚΠΑ
Σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα για το κοινωνικό μέρισμα www.koinonikomerisma.gr το e-mail επικοινωνίας για το Κοινωνικό Μέρισμα είναι το info@koinonikomerisma.gr. Οι ερωτήσεις θα ομαδοποιούνται και οι απαντήσεις θα προστίθενται στην σελίδα των Συχνών Ερωτήσεων.