oaednews

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Κ. Χατζηδάκης Για τα ν/σ που έρχονται, η Κατάρτιση στο επίκεντρο!!

 Όλο τον ορίζοντα αλλά και το περιεχόμενο των βασικών αξόνων της κυβερνητικής πολιτικής στο εργασιακό, ασφαλιστικό και στα προγράμματα απασχόλησης παρουσιάζει, στη συνέντευξή του στο Capital.gr, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστής Χατζηδάκης. 

Αναφορικά, με το εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο έχει προτεραιότητα να κατατεθεί, ο κ. Χατζηδάκης, επισημαίνει πως αυτό, μεταξύ άλλων θα προβλέπει αλλαγές στις  υπερωρίες και, συγκεκριμένα,  "την άρση της διάκρισης μεταξύ βιομηχανίας και υπηρεσιών”, ενώ σε σχέση με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, σημειώνει πως θα δοθεί η δυνατότητα υπογραφής ατομικών συμβάσεων εργασίας. 

Τα τελεσίγραφα ως τρόπος Διοίκησης!

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος  

Τηλ. 2109924316-2109989647

FAX. 2109924316

e-mail: omosp.ypal@oaed.gr 

 

Αρ. Πρωτ. 476 / 5-4-2021

Θέμα: Τα τελεσίγραφα ως τρόπος Διοίκησης!

Τα τελεσίγραφα και οι εντολές προς υφιστάμενους έχουν μια παράδοση στον Οργανισμό. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ομοσπονδία αναδεικνύει και καταδικάζει τη συγκεκριμένη τακτική ως τρόπο Διοίκησης, όταν, μάλιστα, τα τελεσίγραφα αφορούν εργαζομένους στα ΚΠΑ, που όλοι γνωρίζουν τον φόρτο εργασίας που έχουν επωμιστεί, ειδικά τον τελευταίο χρόνο.

Η υποστελέχωση  των υπηρεσιών, οι χιλιάδες ανυπόστατες αιτήσεις των πολιτών ως  αποτέλεσμα μιας δήθεν ψηφιοποίησης και οι εντολές από τη Διοίκηση ή με εντολή Διοικητή δημιουργούν απορίες, έντονη δυσαρέσκεια και δυσλειτουργία. Το τελευταίο χρονικό  διάστημα παρατηρούμε μια «αναβάθμιση» των αναιτιολόγητων, έτσι κι αλλιώς τελεσιγράφων.