oaednews

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

«Ο βασικός μισθός στα 150 €»


Σοκ προκαλλεί η δήλωση της τρόικας στην κοινή συνεδρίαη των Επιτροπών Οικονομικών και Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την μείωση του βασικού μισθού της Ελλάδας, στα 150 ευρώ.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση του ερωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή αφού ομολόγησαν την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου μέχρι σήμερα, παραδέχτηκαν ότι «σκοπός τους είναι οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, δηλαδή στο επίπεδο των 150 ευρώ το μήνα».

«Ο στόχος για 150.000 λιγότερους δημόσιους υπαλλήλους θα επιτευχθεί»

Βέβαιος για την επίτευξη του στόχου και τη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Αθήνα 9.84».

Εισφορές από όλους για ΟΑΕΔ, ΟΕΚ και ΟΕΕ


Στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας
Οι ασφαλισμένοι που έως τώρα δεν κατέβαλαν εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ, ΟΕΚ και ΟΕΕ στο μέλλον θα πληρώνουν υποχρεωτικά εισφορά παρότι οι παροχές των δύο υπό συγχώνευση οργανισμών βρίσκονται στον αέρα και έχει αποσαφηνιστεί ότι δεν θα εξαγγελθούν νέα προγράμματα προς όφελος των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

Υπό κατάληψη το κτήριο του ΟΑΕΔ στην οδό Πειραιώς

Από την Κατάληψη στο ΚΠΑ2 Αθήνας

Η ανεργία έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας εικοσαετίας στο Βέλγιο

Το ποσοστό της ανεργίας στο Βέλγιο έπεσε το 2011 στο χαμηλότερο επίπεδό του την τελευταία εικοσαετία, δηλάδη στο 8,2% του ενεργού πληθυσμού, σύμφωνα με τα επίσημα, ετήσια στατιστικά στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Απασχόλησης (Onem) της χώρας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, εκθέτοντας τα προβλήματα που συνδέονται με την έξαρση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας στη σημερινή συγκυρία.