oaednews

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Χωρίς ασφάλιση 1 στους 4 εργαζόμενους

Σαρώνει η ανασφάλιστη εργασία, παρά τους τακτικούς ελέγχους. Περίπου ένας στους τέσσερις εργαζόμενους δουλεύει χωρίς ασφάλιση, ενώ απροσδιόριστος παραμένει ο αριθμός των απασχολουμένων στη γεωργία ή σε κατ' οίκον απασχόληση που δεν λαμβάνουν τα αντίστοιχα ένσημα, παρά την καθιέρωση του εργόσημου.

Νέα «νάρκη» από το ΔΝΤ: Είναι... υψηλός ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα!

Σε μια ακόμη απίστευτη και προκλητική απαίτηση προχωρά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, βάζοντας φωτιά στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, δύο 24ωρα από την πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου.
Το ΔΝΤ απαιτεί τώρα να μειωθεί ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα διότι τον θεωρεί… υψηλό. Μελέτη εμπειρογνωμόνων του Ταμείου αναφέρει ότι ο κατώτατος μισθός ως ποσοστό του μέσου μισθού «αυξήθηκε» και καλείται η χώρα μας να μειώσει το επίδομα ανεργίας.

Παναττική Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες που οδηγούν σε απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων μας που βρίσκονται μέχρι τώρα σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ιεραρχώντας το στόχο ακύρωσης των απολύσεων και αποτροπής νέων απολύσεων ως προτεραιότητα για το Δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, αποφάσισε να κηρύξει τη 17η Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την υπεράσπιση των απολυμένων συναδέλφων μας καθώς και των δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου που συρρικνώθηκαν ή καταργήθηκαν.
Την Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 1μ.μ., πραγματοποιούμε συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Για να καταστεί δυνατή η συμμετοχή των συναδέλφων κηρύσσουμε Παναττική Στάση Εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών.
Καλούμε τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αυτή την ημέρα να προγραμματίσουν συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, διαβήματα διαμαρτυρίας κλπ. για να αναδείξουν το κορυφαίο για το δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο θέμα των απολύσεων.

Θεατρικός κόλαφος για την ανεργία:«Συγχαρητήρια! Προσλαμβάνεσθε!»

ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Την ερχόμενη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, θα αρχίσουν στο «Θέατρο του Μύλου» οι παραστάσεις του «Θεσσαλικού Θεάτρου», με τη σάτιρα του Αντώνη Τσιπιανίτη «Συγχαρητήρια! Προσλαμβάνεσθε!».
Η σκηνοθεσία του έργου είναι του Κώστα Τσιάνου, η εικαστική παρέμβαση στον σκηνικό χώρο είναι του Γιάννη Πέτρου, η χορογραφία του Χάρη Φλέουρα και βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Βασίλης Γιαβρής.
Τους ρόλους ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Βασίλης Γιαβρής, Νίκος Ζαρκογιάννης, Ασπασία Κοκόση, Χρήστος Κορδελάς, Ζωή Μουκούλη, Σταύρος Νικολαϊδης, Χάρης Φλέουρας, Χρήστος Χαλβατζάρας.