oaednews

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Βουτιά στον κόσμο των χρωμάτων από το ΒΝΣ ΟΑΕΔ Μοσχάτου

Μας ταξίδεψαν σ ένα κόσμο γεμάτο χρώματα, γεμάτο ζωή, γεμάτο όνειρα. Μας μετέφεραν στον αληθινό κόσμο των παιδιών. Ζήσαμε για λίγο έξω από τον ασπρόμαυρο κόσμο μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό του ΒΝΣ ΟΑΕΔ Μοσχάτου και συγκεκριμένα  στη Βασιλική, την Κατερίνα, τη Φωτεινή, την Έφη, την Ελένη, την Ιωάννα , τη Μάρω, τη Βιργινία, τη Βούλα, τη Βίκυ αι το Βαγγέλη  που είχαν την έμπνευση και το κουράγιο, εκτός των καθημερινών τους καθηκόντων,να συντονίσουν και να οργανώσουν με απόλυτη επιτυχία Πανελλαδική εικαστική  έκθεση μικρών καλλιτεχνών από όλους τους ΒΝΣ ΟΑΕΔ. Είναι πράγματι ενθαρρυντικό να βλέπεις ανθρώπους με μεράκι και αγάπη γι αυτό που κάνουν και ειδικά όταν έχει σχέση με παιδιά. Είναι ενθαρρυντικό και αισιόδοξο  να ανακαλύπτει κανείς τόσα χρώματα, τόσες  σκέψεις αποτυπωμένες, τόσες ομορφιές....
Την έκθεση επισκέφθηκαν πολλοί συνάδελφοι και στελέχη του Οργανισμού. Οι  ΒΝΣ ΟΑΕΔ αποτελούν το ωραίο κομμάτι του Οργανισμού και φυσικά θέλουν την αγάπη μας και τη στήριξη μας...· "Ένα δωμάτιο διακοσμημένο με πίνακες είναι ένα δωμάτιο διακοσμημένο με σκέψεις! " Εμμανουέλ Κάντ
Αγαπητοί συνάδελφοι του ΒΝΣ Μοσχάτου Θερμά συγχαρητήρια  και καλή συνέχεια 







Η απόφαση για προσλήψεις στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

Εκδόθηκε η Υπουργική  Απόφαση για τους ωρομίσθιους και Αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
Για τους υποψήφιους ωρομίσθιους – αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ισχύουν οι διατάξεις των άρθρων 13 και 14 του ν. 1566/1985. Η αξιολόγηση των υποψηφίων γίνεται με βάση τα επόμενα κριτήρια: - Διδακτική εμπειρία - Επαγγελματική εμπειρία - Παιδαγωγικές σπουδές - Μεταπτυχιακές σπουδές - Ανεργία - Αυξημένα προσόντα κλάδων ΔΕ - Οικογενειακή κατάσταση - Βαθμός πτυχίου Ειδικότερα: α.

ΟΑΕΔ - Κοινωνικός τουρισμός 2018: Κλείνουν σήμερα οι αιτήσεις που αφορούν τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα 17 Ιουνίου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν κάνει αίτηση για τον κοινωνικό τουρισμό 2018. Αναμένεται να υποβληθούν πάνω από 250.000 αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης διακοπών του ΟΑΕΔ.
Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ξεκίνησε πριν μερικές μέρες και μέσα σε μια μέρα, είχαν υποβληθεί 80.000 αιτήσεις δικαιούχων και ταυτόχρονα 150.000 αιτήσεις παρόχων.

Επίδομα παιδιού Α21: Πράσινο φως για την β΄δόση του 2018

Σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού Εργασίας κ. Αχτσιόγλου εγκρίθηκε δαπάνη ύψους εκατόν ογδόντα εκατομμυρίων ευρώ (180.000.000,00 €) σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Φ. 220 ΚΑΕ 2476 οικονομικού έτους 2018, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ (ΑΦΜ: 090037978 ΔΟΥ Α΄ Αθηνών) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού B΄ διμήνου 2018 καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.

ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για τις απουσίες εργαζόμενων στην κοινωφελή εργασία

Διευκρινίσεις σχετικά με τη δυνατότητα απουσιών των ωφελουμένων των ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ του ΟΑΕΔ
1. Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (ΚΥΑ 6.15107/5.12840/7-12-2016- ΦΕΚ 3975/Β/12-12-2016) οι ωφελούμενοι επιτρέπεται να απουσιάζουν από το Πρόγραμμα δύο (2) ημέρες μηνιαίως. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του μήνα απασχόλησης ο ωφελούμενος μπορεί να απουσιάσει δύο μέρες κατόπιν σχετικής αίτησης στον επιβλέποντα φορέα και ανάλογης έγκρισης από αυτόν. Το δικαίωμα δύναται να ασκείται κατά τη διάρκεια και πριν την ολοκλήρωση του κάθε μήνα (δηλαδή και του πρώτου μήνα απασχόλησης). Επίσης, σε περίπτωση μη άσκησης του δικαιώματος διήμερης ανά μήνα απουσίας, ο ωφελούμενος δικαιούται να μεταφέρει το δικαίωμά του αυτό στον επόμενο ή τους επόμενους μήνες απασχόλησής του.