oaednews

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Καταχρηστική η εκ περιτροπής απασχόληση μετά την άδεια μητρότητας


Τι αναφέρει σε έκθεσή του ο Συνήγορος του Πολίτη

Ο Συνήγορος του Πολίτη σε ειδική έκθεσή του προτείνει να τεθούν κριτήρια για την αποδοχή της αναγγελίας οικιοθελούς αποχώρησης των εργαζομένων από τις υπηρεσίες του ΟΑΕ∆, «δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις ο εργοδότης καταθέτει τη δήλωση εν αγνοία του εργαζομένου, κατά τη διάρκεια αναρρωτικών αδειών ή ανάλογων περιπτώσεων, δημιουργώντας τεκμήρια σε βάρος του». 

Το ΔΝΤ για την ανεργία

Σκληρό,ηλίθιο ή βαλτό το Δ.Ν.Τ. Διαλέγετε και παίρνετε

Οι τύποι στο Δ.Ν.Τ. δεν παίζονται..Ή μάλλον παίζονται γιατί μας δουλεύουν με το τρίο καρώ των μαριονετών της συγκυβέρνησης Στο blog του το Δ.Ν.Τ. έχει βρεί τον τρόπο για την καταπολέμηση της ανεργίας..Και αυτό ισχυρίζεται είναι, πέρα απο τη φορολογική μεταρρύθμιση(δίκαια εννοεί,όχι τα χαράτσια να πέφτουν σα χαλάζι) και τη μείωση των δαπανών(των περιττών όχι του κράτους πρόνοιας για να μασάνε κάτι κομματόσκυλα), φυσικά η αύξηση της ζήτησης..Κάτι το οποίο δεν επιτυγχάνεται όμως κόβοντας μισθούς και συντάξεις...Έτσι δεν είναι "Αγαπητό Ταμείο";Ιδού το πρωτότυπο κείμενο:

Υπ. Παιδείας Κύπρου: η Τεχνική Εκπαίδευση λύση για την ανεργία


Το φως της γνώσης και της δημιουργίας που εκπέμπει για 50 τόσα χρόνια η Τεχνική Εκπαίδευση της Κύπρου αναδεικνύεται μέσα από τα επιτεύγματα των μαθητών της τα οποία αποτελούν ορόσημο και φάρο που συνεχίζει να φωτίζει, να συναρπάζει και να καθοδηγεί τα βήματα της νέας γενιάς, δήλωσε ο  Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργος Δημοσθένους στη συνέντευξη Τύπου της Διεύθυνσης Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Ενώ το 2008 η Κρήτη είχε τη χαμηλότερη ανεργία ανάμεσα στις Περιφέρειες της χώρας, το 2012 έχει την υψηλότερη

Του Μανόλη Γ. Δρεττάκη*



Στις 12.7.12 η Ελληνική Στατιστική Αρχή, η ΕΛΛΣΤΑΤ (πρώην ΕΣΥΕ) έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το ύψος της ανεργίας στις 13 περιφέρειες και στο Σύνολο Χώρας τον Απρίλιο, και όπως τονίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ στο ένθετο της «Πατρίδας» της 13.7.12, η Κρήτη είναι «πρωταθλήτρια» ανάμεσα στις περιφέρειες της χώρας σε ό,τι αφορά το ποσοστό της ανεργίας (24,6%). Είναι, όμως, ενδιαφέρον να δούμε πως εξελίχθηκε η ανεργία στην Κρήτη σε σύγκριση τόσο με το Σύνολο Χώρας όσο και με τις άλλες περιφέρειες διαχρονικά. 

Παρέμβαση για την ανεργία στον ΟΑΕΔ Χανίων

Η τοπική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων  μαζί με στελέχη  και φίλους του την 


ΔΕΥΤΕΡΑ 30 Ιουλίου θα βρεθεί έξω από τα γραφεία  του  ΟΑΕΔ ,

«Αν εφαρμοστούν τα μέτρα η ανεργία θα φτάσει το 28%»


Παναγόπουλος: Μέχρι στιγμής έχουν επαληθευθεί όλες οι προβλέψεις μας

Την πρόβλεψη ότι η ύφεση για το 2013 θα είναι πάνω από 5,5% και ενδεχομένως η ανεργία να προσεγγίσει το 28%, αν εφαρμοσθούν τα μέτρα που προτείνουν οι εκπρόσωποι των δανειστών, έκανε σήμερα, μετά τη συνάντηση του προεδρείου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) με το υψηλό κλιμάκιο της τρόικας, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος.

Βυθίστηκε στην ανεργία η Εσθονία

Κύμα μαζικής μετανάστευσης από τη χώρα που αποτελεί το πρότυπο αυστηρής λιτότητας στην Ευρώπη Φυλλορροεί το πρότυπο των θιασωτών της σκληρής λιτότητας στην Ευρώπη, η Εσθονία, όπου χάθηκε το 16% του συνολικού αριθμού θέσεων εργασίας μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, το 2008. 

Απάτη για είσπραξη επιδομάτων ανεργίας "μαϊμού" πρόλαβαν οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ Πηγή:www.capital.gr

Eπιδόματα ανεργίας «μαϊμού» από τον ΟΑΕΔ, επιχειρούσαν να εισπράξουν αλλοδαποί, μέσω κυκλώματος που είχε στήσει στο Ηράκλειο Κρήτης λογιστικό γραφείο. Η παράνομη δράση, ωστόσο, σταμάτησε με την αποκάλυψη της υπόθεσης, ύστερα από μακρά έρευνα του προϊσταμένου και υπαλλήλων του Οργανισμού στο Ηράκλειο.

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης - Τουρισμού


Απασχόληση αλλοδαπών σπουδαστών στις τουριστικές επιχειρήσεις - Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης - Τουρισμού

ΟΑΕΔ: Αιτήσεις από δήμους για εκτέλεση έργων αυτεπιστασίας




Ο ΟΑΕΔ καλεί τους δήμους που θα εκτελέσουν έργα αυτεπιστασίας με ιδίους πόρους, να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, αφού προηγουμένως παραλάβουν από τα αρμόδια ΚΠΑ2 του οργανισμού  τους σχετικούς κωδικούς πρόσβασης. 

Δυσοίωνες προβλέψεις για την ανεργία


Ο Σάββας Ρομπόλης της ΓΣΕΕ υπολόγισε ότι στο τέλος του 2012 οι άνεργοι μπορεί να φτάσουν έως και το 29%

H ανεργία στην Ισπανία χτυπάει ρεκόρ


Το μέγεθος της ανεργίας στην Ισπανία αυξήθηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο ως το 24,6% κι έφτασε στο μέγιστο σημείο της από το 1976, το οποίο υπερβαίνει πάνω από δύο φορές το μέσο όρο στην ευρωζώνη (11,1% το Μάιο).

Γαλλία: Σε υψηλό 13ετίας η ανεργία, στο 7,8%

Όπως ανακοινώθηκε από το γαλλικό υπουργείο εργασίας, νέα άνοδο κατέγραψε η ανεργία στη Γαλλία.

ΗΠΑ: Μείωση εκτιμήσεων για έλλειμμα και ανεργία από την κυβέρνηση Πηγή:www.capital.gr

Στη μείωση των εκτιμήσεων για το έλλειμμα και την ανεργία προέβη η κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Σε έκθεσή του που έδωσε σήμερα Παρασκευή στη δημοσιότητα, το Office of Management and Budget, αναφέρει πως το έλλειμμα για τη χρήση του 2012 θα υποχωρήσει στα 1,21 τρισ. δολ. και το 2013 στα 991 δισ. δολ. από 1,3 τρισ. δολ. που καταγράφηκε το 2011.