oaednews

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Το τέλος της ανεργίας


«Το μοναδικό, νόμιμο, εισόδημα ενέργειας του πλανήτη μας αποτελεί η ηλιακή ακτινοβολία», έγραφε ο Κόνραντ Λόρεντς.«Ο οποιοσδήποτε τύπος οικονομικής ανάπτυξης που βασίζεται στην κατανάλωση περισσότερης ενέργειας από αυτή που παρέχει ο ήλιος σπρώχνει την παγκόσμια οικονομία σε ένα μονόδρομο χρέους που, στο τέλος, θα μας αφήσει βορά ενός αδίστακτου δανειστή…». 

Αναταραχή στη «Χαλυβουργική» των Αγγελόπουλων

Αναταραχή στη «Χαλυβουργική» των Αγγελόπουλων

Στην ανακοίνωσή της η πανελλήνια ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων μετάλλου (ΠΟΕΜ), προχωρά σε σημαντικές καταγγελίες! Επίσης οι εργαζόμενοι λένε οτι απειλείται με λουκέτο η επιχείρηση και χρησιμοποιούν βαρείς χαρακτηρισμούς εις βάρος της οικογένειας όπως το: «ΑΓΓΕΛΟπουλοι».

Βραβεία Επιχειρηματικότητας 700.000 ευρώ απο τον Δ.Ι. Γουλανδρή


Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για τα «Ελληνικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας», τα οποία έρχονται για να αναδείξουν τις καινοτόμες ιδέες των νέων της χώρας.

Φέτος, οι νικητές του βραβείου θα μοιραστούν 700.000 ευρώ και θα έχουν συμβουλευτική υποστήριξη στα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα.


Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν στο site του Βραβείου:

Συνεργασία Δήμου Βόλου – ΟΑΕΔ

alt
Τα εγκαταλειμμένα κτίρια της πρώην Βαμβακουργίας επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Βόλου, Ν. Ιωνίας & Αισωνίας Χαρ. Τσαμπάζης μαζί με αρμόδια στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ, τα οποία ήρθαν από τη Λάρισα για το σκοπό αυτό, έπειτα από έγγραφη πρόσκληση του Αντιδημάρχου.

Συμβασιούχοι προς Κ. Μητσοτάκη: «Τι έχετε να πείτε για τους δικηγόρους που μας προσέφερε δωρεάν η ΝΔ»;

Η είδηση ότι πρόκειται να φύγουν άμεσα από το Δημόσιο χιλιάδες συμβασιούχοι έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και οργή μεταξύ των εργαζομένων που παραμένουν στη θέση τους με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα και η εκδίκαση των υποθέσεών τους παραμένει εκκρεμής, παρά τη νομοθετική διάταξη που όριζε επίσπευση των διαδικασιών και ολοκλήρωσή τους έως το τέλος Οκτωβρίου του 2013.

Υπό απόλυση 49.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι

Με απόλυση κινδυνεύουν περίπου 49.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι, αν βρεθεί πως διορίστηκαν με πλαστά δικαιολογητικά ή με άλλες παράτυπες διαδικασίες. Τίθεται βέβαια και ένα ερώτημα για τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, αφού συγκεκριμένοι διαγωνισμοί έχουν μπεί στο μικροσκόπιο.

Καταργούνται 23 φορείς του Δημοσίου- Σε εφαρμογή και η νέου τύπου αξιολόγηση

Αλλάζουν όλα στο Δημόσιο με το νέο Νομοσχέδιο Μητσοτάκη και καταργούνται 23 φορέις. Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση 23 φορέων, το νέο τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και μέτρα κατά της γραφειοκρατίας.

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας για μείωση ωραρίου

Αρ. Πρωτ.:59/12-2-2014
 


        Προς τις Ενώσεις μέλη μας

Προς όλες τις Υπηρεσίες,

Συνάδελφοι,

σας κάνουμε γνωστό ότι το αίτημα της Ομοσπονδίας για μείωση του ωραρίου συναλλαγής με το κοινό στα ΚΠΑ έγινε δεκτό από τον Διοικητή του Οργανισμού, κ. Αμπατζόγλου. Ο Διοικητής δέχθηκε τη μείωση του ωραρίου συναλλαγής κατά μισή ώρα την ημέρα, αρχής γενομένης από 1/3/2014, αναγνωρίζοντας  την ανάγκη για ορθολογικότερη κατανομή του εργασιακού βάρους μετά την  πολύωρη παραμονή στον γκισέ, καθώς οι υποχρεώσεις  των συναδέλφων μετά τη λήξη της συναλλαγής με το κοινό όλο  και αυξάνονται.