oaednews

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΡΟΝΑΪΟ 2019-NCOV

Στις 31 Δεκεμβρίου 2019,οι Κινεζικές αρχές ενημέρωσαν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) σχετικά με συρροή περιστατικών πνευμονίας άγνωστης αιτιολογίας, που εκδηλώθηκε στηνπόλη Wuhan της επαρχίας Hubei στην Κίνα. Στις 7 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε η απομόνωση ενός νέου ιού από κλινικά δείγματα των ασθενών, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως το παθογόνο αίτιο της συρροής. Ο νέος ιός, ο οποίος πήρε το προσωρινό όνομα  2019-nCoV, ανήκει στην οικογένεια των κοροναϊών, στην οποία ανήκουν ιοί που προκαλούν λιγότερο σοβαρή νόσο, όπως το κοινό κρυολόγημα, αλλά και άλλοι που προκαλούν σοβαρότερη νόσο, όπως οι ιοί SARS-CoV και MERS-CoV. Περιστατικά λοίμωξης από το νέο κοροναϊό έχουν καταγραφεί  κυρίως στην Κίνα και άλλες χώρες στην Ασία, στην Αυστραλία, στην Ευρώπη και στη Β.Αμερική. Στην Ευρώπη έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά περιστατικά λοίμωξης από το νέο κοροναϊό στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Αλλαγές στα επιδόματα: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ (αναλυτικά)

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ του  Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας «Επίδομα γέννησης και άλλες διατάξεις».
Αιχμή του νομοσχεδίου είναι η χορήγηση επιδόματος γέννησης ύψους 2.000 ευρώ.


Με το νομοσχέδιο αναμορφώνονται επίσης οι όροι χορήγησης τριών άλλων βασικών επιδομάτων (παιδιού, στέγασης, ορεινών και μειονεκτικών περιοχών) ώστε να ενισχυθεί η αναπτυξιακή

Δήμος Τήνου: Ανανέωση σύμβασης με τον ΟΑΕΔ

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου αποφασίστηκε ομόφωνα η ανανέωση προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΑΕΔ για το διάστημα από 01/01/2020 μέχρι 31/12/2020.

Το ΑΣΕΠ βγάζει νέα προκήρυξη για 2.909 μόνιμες προσλήψεις σε Δήμους (έγγραφο)

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το νέο έγγραφο του ΑΣΕΠ στο στάδιο της επεξεργασίας αφού έχει ήδη έχει λάβει εντολή από το υπουργείο Εσωτερικών είναι νέα προκήρυξη για 2.909 προσλήψεις μόνιμων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας σε ΟΤΑ Α΄ βαθμού, δηλαδή στους δήμους της χώρας.

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας την Πέμπτη για 5.500 συμβασιούχους του ΟΑΕΔ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020, από την έναρξη του ωραρίου έως τις 12:00 το μεσημέρι για τους εργαζόμενους του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, για 5.500 πτυχιούχους ηλικίας 22 – 29 ετών.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τα αιτήματά τους για:

Εντυπωσιακή καλλυντική θεραπεία προσώπου στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ Αργολίδας

Στα πλαίσια του μαθήματος «Περιποίηση προσώπου» του Τμήματος Αισθητικής Τέχνης του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Αργολίδας έγινε εφαρμογή καλλυντικής θεραπείας προσώπου στο εργαστήριο αισθητικής.

Προσωποποιημένα μέιλ σε ανέργους για την έγκαιρη ανανέωση της κάρτας ανεργίας

Ολοκληρώθηκε το δοκιμαστικό στάδιο του νέου μέτρου ενημέρωσης των εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ με αποστολή προσωποποιημένων emails στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που έχουν οι ίδιοι δηλώσει, για την έγκαιρη ειδοποίησή τους ως προς την επικείμενη λήξη της ισχύος των δελτίων ανεργίας τους και την ανάγκη ανανέωσής τους.

Πιο γρήγορα οι προσλήψεις από τον κορονοϊό

Νέα μέτρα, μεταξύ των οποίων και έκτακτες προσλήψεις αποφασίστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας υπό τον Βασίλη Κικίλια για τη θωράκιση από τον κορονοϊό.

500.000 νέοι Έλληνες μετανάστες-Φεύγουν 50.000 κάθε χρόνο

Αποκαλυπτική είναι η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την έκταση της μετανάστευσης στο εξωτερικό νέων Ελλήνων και Ελληνίδων, στα χρόνια των μνημονίων, με την ανησυχητική διαπίστωση ότι η τάση φυγής συνεχίζεται ακόμη, αλλά και ο επαναπατρισμός είναι αβέβαιος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, από το 2008 μέχρι και το 2017 καταγράφηκε η φυγή 467.000 Ελλήνων ηλικίας 25-44 ετών, προς διάφορες χώρες του εξωτερικού, ενώ με την προσθήκη και εκείνων που έφυγαν στη διετία 2018 – 2019, ο συνολικός αριθμός έχει ξεπεράσει τις 500.000 άτομα.

ΟΑΕΔ: Παράταση για την ρύθμιση στα δάνεια του ΟΕΚ

Παρατείνεται η ρύθμιση οφειλών για την αποπληρωμή  από δάνεια που χορηγήθηκαν από τον πρώην ΟΕΚ μέχρι την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020. Αιτήσεις για ένταξη στην ρύθμιση γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του ΟΑΕΔ
Οι ενδιαφερόμενοι οφειλέτες μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, στο portal του ΟΑΕΔ http://www.oaed.gr/ μέχρι 30 Ιουνίου του 2020.

Νοσοκομείο Χανίων: Της έκλεισαν ραντεβού για γαστροσκόπηση το 2022!

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, που δημοσιεύει και το φωτογραφικό υλικό, μια ηλικιωμένη γυναίκα ζήτησε να κάνει γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση στο Νοσοκομείο Χανίων. Οπως ανέφερε σε επικοινωνία με το zarpanews.gr η κόρη της, στην αρχή πίστεψε ότι επρόκειτο για τυπογραφικό λάθος και επικοινώνησε με το νοσοκομείο όπου της επιβεβαίωσαν την ημερομηνία.

Υπουργείο Παιδείας Σχολές ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ: Ερώτηση στη Βουλή

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας με προγραμματισμό  να συζητηθεί στη Βουλή τη Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 14:00.
Επαγγελματικές Σχολές () Μαθητείας του ΟΑΕΔ 2 – Η με αριθμό 437/28-1-2020 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης