oaednews

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Μάνος Χατζιδάκις για την δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά το 1985



"Όταν έχω να κρίνω ανάμεσα σ' ένα παιδί 15 χρονών που πετάει μολότοφ κι έναν τριαντάρη εκπαιδευμένο αστυνομικό που κρατάει πιστόλι, εγώ είμαι με το μέρος του παιδιού και όχι του αστυνομικού. Εκτιμώ βαθύτατα ένα παιδί που εξεγείρεται και βγαίνει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί, έστω κι αν υπερβάλλει, έστω και αν κρατάει μολότοφ. Και δεν εκτιμώ καθόλου έναν αστυνομικό που το πυροβολεί.

Με την ΠΕΥ ΟΑΕΔ στην Φλωρεντία- Νοέμβριος 2019


Αθήνα, 30/7/2019
Α.Π.33




                                                                                                      
ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΥ ΟΑΕΔ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 
ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΜΠΟΛΟΝΙΑ-ΣΙΕΝΑ-ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΑΝΟ
4 ΗΜΕΡΕΣ
15/11/2019-18/11/2019

1 HMEΡΑ ΑΘΗΝΑ-ΜΠΟΛΟΝΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΠΟΛΟΝΙΑ)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απ’ ευθείας πτήση για την Μπολόνια. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν ξεκινάμε με την ξενάγηση πόλης, η όμορφη Μπολόνια γνωστή και ως  η  γαστρονομική πόλη της Ιταλίας. Θα ξεναγηθούμε στο ιστορικό της κέντρο. H Μπολόνια έχει το μεγαλύτερο ιστορικό κέντρο της Ευρώπης κάτι που αυτόματα σημαίνει πως αξίζει να περπατήσετε. Μια βόλτα στις ατέλειωτες στοές της, που και να πιάσει βροχή δεν πρόκειται να βραχείς, μέχρι το σήμα κατατεθέν της, τους δύο πύργους Asinelli και Garisenda είναι απαραίτητη. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Φλωρεντία – διανυκτέρευση.

Ανακοίνωση ΠΕΥ ΟΑΕΔ για περιστατικό στο KΠΑ2 Αμπελοκήπων



                      Αθήνα, 30/7/2019
Α.Π.32


                                                                                              
Συνάδελφοι,

Με αφορμή χθεσινό επεισόδιο που προκλήθηκε σε βάρος της προϊσταμένης του ΚΠΑ2 Αμπελοκήπων από συναλλασσόμενη του ΟΑΕΔ και την οδήγηση της συναδέλφου στο Α.Τ. Αμπελοκήπων, αφενός καταγγέλλουμε το συγκεκριμένο συμβάν και αφετέρου δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας τόσο στην προϊσταμένη της συγκεκριμένης Υπηρεσίας όσο και σε όλους τους συναδέλφους μας που βιώνουν καθημερινά καταστάσεις προσβλητικές  και επικίνδυνες,  στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους.

Για ιδιωτικούς Υπαλλήλους,Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται και πόσες μέρες άδειας δικαιούστε - Αναλυτικός οδηγός

Οι μεγάλες πόλεις αδειάζουν καθώς οι μισθωτοί αναζητούν λίγες μέρες ξεκούρασης. Οι μισθωτοί θα πρέπει να ξέρουν πόσες μέρες άδειας δικαιούνται και πότε πρέπει να καταβληθεί το επίδομα αδείας.

Κοινωνικό τιμολόγιο: Εκ νέου αιτήσεις για χιλιάδες δικαιούχους - Οι δύο επιλογές και η αίτηση βήμα - βήμα

Σήμερα πέφτει η αυλαία για τις φορολογικές δηλώσεις και ως εκ τούτου οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ (ΚΟΤ Α' και ΚΟΤ Β') θα πρέπει εκ νέου να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η υπαγωγή τους, με βάση τα στοιχεία του φορολογικού έτους 2018.

ΑΣΕΠ 3Κ/2018: Κατατίθεται η τροπολογία για τους 8.166 επιτυχόντες

Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή η τροπολογία για τους επιτυχόντες της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 3Κ/2018 που αφορά την καθυστέρηση έκδοσης των οριστικών πινάκων, έκανε γνωστό ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

Άδειες δημοσίων Υπαλλήλων

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ
Άρθρο 48
Δικαίωμα κανονικής άδειας
1. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται κανονική άδεια με αποδοχές δύο (2) μήνες μετά το διορισμό τους. Η άδεια που δικαιούνται να λάβουν οι υπάλληλοι ορίζεται σε δύο (2) ημέρες για κάθε μήνα υπηρεσίας και δεν μπορεί να υπερβεί συνολικά τον αριθμό των ημερών κανονικής άδειας που δικαιούνται με τη συμπλήρωση ενός (1) έτους δημόσιας πραγματικής υπηρεσίας.

Καθορισμός υποχρεώσεων των υπαλλήλων που τελούν σε άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης

Τροποποίηση της αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.53/1379/οικ.4727/19.02.2008 (Β’ 315) υπουργικής απόφασης «Καθορισμός υποχρεώσεων των υπαλλήλων που τελούν σε άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης
Στο πλαίσιο της ανάγκης προστασίας του θεμελιώδους δικαιώματος των υπαλλήλων στη διαρκή εκπαίδευση και αξιοποίησής αυτής στη συνέχεια μέσω και της δυνατότητας συμμετοχής των υπαλλήλων στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, με την αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.53β/687/43403/22.11.2018 (Β’ 5441) Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΑΔΑ: 9ΦΝΛ465ΧΘΨ-ΒΦΑ), αντικαταστάθηκε η παρ. 7 της αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.53/1379/οικ.4727/19.02.2008 (Β΄ 315) υπουργικής απόφασης «Καθορισμός υποχρεώσεων των υπαλλήλων που τελούν σε άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης» ως εξής:

Παράβαση εργοδοτικής νομοθεσίας

Ο κατηγορούμενος, ως εργοδότης και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας,  κρίθηκε ένοχος για παράβαση εργοδοτικής νομοθεσίας, και ειδικότερα γιατί δεν κατέβαλε εμπρόθεσμα στους εργαζόμενους τις δεδουλευμένες αποδοχές τους.

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
ΣΤ' ΠΟΙΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

50 προσλήψεις στο Δήμο Βόλου

νακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης

Προσλήψεις 48 ατόμων στην ΚΕΠΑ Βέροιας

ροσλήψεις 48 θέσεων με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των τμημάτων της επιχείρησης (ΩΔΕΙΟΥ, ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΛΠ).
Η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της σε εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολών της όπως το ωδείο, η σχολή χορού τα εικαστικά κλπ, για το εκπαιδευτικό έτος 2019-2020, προκηρύσσει την πλήρωση σαράντα οκτώ (48) θέσεων προσωπικού με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

13 θέσεις εργασίας με προκήρυξη του ΑΣΕΠ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

3 θέσεις εργασίας με ΣΟΧ του ΑΣΕΠ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Δείτε την προκήρυξη
ΑΣΕΠ: Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκατριών (13) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου που εδρεύει στο Δήμο Ηρακλείου Ν. Ηρακλείου, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, τόπο απασχόλησης, ειδικότητα, και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα

ΟΑΕΔ: Στο oaed.gr τα τελικά αποτελέσματα για τον κοινωνικο τουρισμο 2019 - 2020

Στον ΟΑΕΔ (oaed.gr) μπορεί να βρει κανείς τα οριστικά αποτελέσματα του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2019-2020.
Από την Παρασκευή 26 Ιουλίου έχουν αναρτηθεί στο oaed.gr τα τελικά αποτελέσματα του Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ,.
Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού θα διαρκέσει 12 μήνες, από την 1η Αυγούστου 2019 έως την 31η Ιουλίου 2020 και -σύμφωνα με τον Οργανισμό- οι δικαιούχοι του Μητρώου «Δικαιούχων - Ωφελουμένων» δεν χρειάζεται να προσέρχονται στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την παραλαβή οποιουδήποτε εντύπου που να πιστοποιεί την επιλογή τους για τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.