oaednews

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

"ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΑΤΥΡΩΝ" Από την θεατρική ομάδα της ΠΕΥ ΟΑΕΔ


Αειφόρος Ανάπτυξη και Περιβάλλον. Η περίπτωση της αξιοποίησης του Ελληνικού

«Αειφόρος Ανάπτυξη και Περιβάλλον. Η περίπτωση της αξιοποίησης του Ελληνικού»
Επιστημονική Ημερίδα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 ώρα 17:00

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο - Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο(Εργαστήριο Οικολογίας & Περιβάλλοντος και Εργαστήριο Ανθοκομίας & Αρχιτεκτονικής Τοπίου), το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος και η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού οργανώνουν επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Αειφόρος Ανάπτυξη και Περιβάλλον. Η περίπτωση της αξιοποίησης του Ελληνικού».
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 και ώρα 17:00 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αίθουσα Σάκη Καράγιωργα 2).

Έναρξη υποβολής αιτήσεων στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ

Ξεκινά από την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ

Για την ερχόμενης σχολική περίοδο (2016-2017)  πρόκειται να εισαχθούν 5.772 μαθήτριες και μαθητές.

Οι βασικές προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους είναι οι εξής ;

Πρώτα εποχικοί, μετά οι παράτυποι για θέση αγρεργατών

Από τον τελικό αριθµό των µετακλητών υπαλλήλων πολιτών τρίτων χωρών που θα µπουν στην Ελλάδα και θα απασχοληθούν µε εξαρτηµένη εργασία -όπως συµβαίνει κάθε χρόνο-, των εποχικών και των θέσεων που όλοι αυτοί δεν θα καλύψουν εν τέλει, εξαρτάται σε µεγάλο ποσοστό ο τελικός βαθµός επιτυχίας του µέτρου για απασχόληση παράτυπα διαµενόντων στην Ελλάδα αλλοδαπών ως εργατών γης, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda.

Aλγεινή εντύπωση ταυτόχρονα προκαλεί το γεγονός ότι από το µέτρο εξαιρέθηκαν οι «παράτυποι» που θα µπορούσαν να απασχοληθούν στην πτηνοτροφία, καθώς επίσης και οι αλιεργάτες. Ακόµη µεγαλύτερα ερωτηµατικά προξενεί το γεγονός ότι µε βάση την απόφαση, οι «παράτυποι» µπορούν να απασχοληθούν σε «ανοιχτές» εκµεταλλεύσεις ως βοσκοί, όχι όµως σε στεγασµένες κτηνοτροφικές µονάδες.

Μονιμοποιούνται 50.000 ΙΔΑΧ

Την πολυπόθητη μονιμοποιήση θα πρέπει να περιμένουν οι υπάλληλοι που υπηρετούν στο δημόσιο τομέα με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), σύμφωνα με όσα προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,Χριστόφορος Βερναρδάκης.