oaednews

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Ποιοι «βάζουν χέρι» στα χρήματα του ΟΑΕΔ

 Όσοι περίμεναν χειρότερα, δυστυχώς δικαιώνονται. Τι σημαίνει η μείωση εισφορών κατά τρεις μονάδες. Παρατείνεται το σχέδιο «Συν-Εργασία» και η μερική ανεργία.

Κανείς δεν περίμενε τίποτα προς το καλύτερο από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυρ.Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ, τουλάχιστον στα εργασιακά. Άλλωστε είχε φροντίσει για τα περισσότερα ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, νομοθετώντας λίγες μέρες νωρίτερα ακόμα και το πρωτοφανές μέτρο της απλήρωτης εργασίας, καταργώντας την κοινή λογική, την ταξική πάλη (ως άλλος Κ.Λάσκαρης το 1976) και το Εργατικό Δίκαιο.

Ρύθμιση οφειλών για δανειολήπτες πρώην ΟΕΚ: Παράταση στην προθεσμία για αιτήσεις

 Παρατείνεται μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2020 η ρύθμιση οφειλών για δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ. Με νέα απόφαση τουπαρατείνεται η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, σύμφωνα με την 52246/3173/2018 «Ρυθμίσεις αποπληρωμής οφειλών δανειοληπτών που χορηγήθηκαν από ίδια κεφάλαια του καταργηθέντος ΟΕΚ.», μέχρι την 31η.12.2020.

Πώς θα μειωθούν κατά 3 μονάδες οι εισφορές το 2021

Μεγάλο πρόβλημα για τον ΟΑΕΔ , πάνω από ένα δισ οι απώλειες ....


Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Από τις κρατήσεις υπέρ της ανεργίας, του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας αλλά και το Λογαριασμό Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΛΑΕΚ) θα προέλθει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών-μισθωτών κατά 3 μονάδες  το 2021, την οποία εξήγγειλε προχθές ο Πρωθυπουργός, κος Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ.

Αυτό αναφέρουν πηγές του Capital.gr, σύμφωνα με τις οποίες πιο αναλυτικά, ο "χάρτης" της σωρευτικής μείωσης των 3 μονάδων το επόμενο έτος (μετά την μείωση 0,9% που έχει ήδη εφαρμοσθεί από τον Ιούνιο φέτος) έχει ως εξής:

Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα του ΟΑΕΔ έτους 2020

Δεν απαιτείται αυτοπρόσωπη προσέλευση στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης                                                             (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ

Σήμερα, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 08:00 θα ξεκίνησε  η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ έτους 2020, ενώ η υποβολή αιτήσεων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.  Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και ώρα 14:00. Σημειώνεται ότι φέτος ξεκινάει η διαδικασία νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

 

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

 

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-epokhiko-boethema-oaed

 

Συγκεκριμένα η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Ειδικό εποχικό βοήθημα ΟΑΕΔ. 

Παράταση μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου για τις αιτήσεις στις 50 ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Εκπαίδευση σε 32 ειδικότητες υψηλής ζήτησης με αμειβόμενη πρακτική άσκηση

 

Παρατείνεται μέχρι την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:59, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ, για το σχολικό έτος 2020-21, σε 32 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας και αμειβόμενη πρακτική άσκηση.

 

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXIS στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

 

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-epaggelmatike-skhole-epas-tou-oaed