oaednews

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Διαψεύδει το ΠΑΣΟΚ τα περι τεμαχισμού ΟΑΕΔ

Δέσμευση της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης είναι η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), τονίζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Ανακοίνωση σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 113 / 14-8-2014
Προς τις Ενώσεις Μέλη μας
Προς Όλες τις Υπηρεσίες
Θέμα: «Απάντηση σε δημοσίευμα εφημερίδας»
ΟΤΑΝ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΚΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ
Με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας ότι δήθεν προτείνεται από την Τρόικα «σπάσιμο» του ΟΑΕΔ σε 2 τμήματα και πώλησης του ενός από αυτά σε ιδιωτικές εταιρίες έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:
  1. Καλούμε το Διοικητή του ΟΑΕΔ να σταματήσει να νίπτει τα χείρας του και να μας πει τι σχεδιάζεται για το μέλλον του Οργανισμού σε οποιοδήποτε κυβερνητικό (ή μη) επίπεδο και ποιες είναι οι προτάσεις που κάνουν οι ομάδες εργασίας στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης (reengineering) του Οργανισμού.
  2. Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας να σταματήσει να πειραματίζεται και να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία κόστους-οφέλους που αφορούν τη μέχρι τώρα σύμπραξη-συνεργασία με ιδιώτες στο τομέα της εργασίας και τα οποία γνωρίζουμε ότι είναι σαφώς εις βάρος των ανέργων!
  3. Καλούμε τη κυβέρνηση να σταματήσει την υποταγμένη στο μεγάλο κεφάλαιο, στην τρόικα και στους τοκογλύφους πολιτική και να λάβει πραγματικά μέτρα στήριξης των ανέργων μέσα από δράσεις που έχουμε ήδη προτείνει περισσότερες από μία φορές όπως:
·           Να αποδοθούν άμεσα στον ΟΑΕΔ οι εισφορές που παρανόμωςπαρακρατούνται από το ΙΚΑ και μέχρι σήμερα ανέρχονται περίπου στα 8 Δις Ευρώ.
·                    Να αποδίδονται εφεξής απευθείας στον ΟΑΕΔ και στο σύνολό τους οι εισφορές που παρακρατούνται υπέρ του οργανισμού (περιλαμβάνοντας και τις εισφορές προς τους συγχωνευθέντες οργανισμούς ΟΕΚ, ΟΕΕ) όπως γίνεται με την άμεση απόδοση των εισφορών των επικουρικών ταμείων χωρίς τη μεσολάβηση του ΙΚΑ (το οποίο σήμερα παρακρατεί 30% των εισφορών αυτών για τον «κόπο» του).
·                    Να σταματήσει η αποστελέχωση του ΟΑΕΔ από έμπειρα και ικανά στελέχη. Με το ποσοστό της ανεργίας στο 27% δεν περισσεύει κανένας υπάλληλος στον οργανισμό για να μπορέσει ο ΟΑΕΔ να ασκήσει πολιτική απασχόλησης αλλά και κοινωνική πολιτική σαν ο μοναδικός φορέας κοινωνικής πολιτικής που υπάρχει σήμερα στη χώρα!

ΟΑΕΔ. Έως 21/8 οι αιτήσεις για 10.000 ευρώ επιδότηση σε άνεργους ΟΑΕΔ.




 Έως 21/8 οι αιτήσεις για 10.000 ευρώ επιδότηση σε άνεργους .