oaednews

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Δάνεια- "θηλιά" για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους – Πώς κινδυνεύουν να γίνουν «βορά» ξένων funds


Σε «ομηρεία», χωρίς να μπορούν να υπαχθούν σε οποιαδήποτε ρύθμιση, βρίσκονται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι (υπολογίζονται από 22.600 ως 26.000), τα δάνεια των οποίων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠκΔ) έχουν περάσει εδώ και οκτώ χρόνια στα χέρια επενδυτικής ιδιωτικής εταιρείας, σύμφωνα με ρεπορτάζ καθημερινής εφημερίδας. Συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ και νομικοί προειδοποιούν ότι και τα υπόλοιπα περίπου 140.000 δάνεια του ΤΠκΔ κινδυνεύουν να γίνουν «βορά» ξένων funds οδηγώντας στην εξαθλίωση εν ενεργεία υπαλλήλους του Δημοσίου και συνταξιούχους και πιθανόν στην απώλεια των σπιτιών τους.

Aρνητικό ρεκόρ ανεργίας και στη Θεσσαλία


Σπάει ρεκόρ η ανεργία στη Θεσσαλία. Τρεις μονάδες υψηλότερος ο δείκτης από ότι ο πανελλαδικός μέσος όρος το Σεπτέμβριο σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Πολυνομοσχέδιο: Τι προβλέπει για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο



Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ. 
Το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», εισάγεται τη Δευτέρα, στις 2 το μεσημέρι, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στην αρμόδια Kοινοβουλευτική Επιτροπή. 

Χαρουλης Γιαννης-Ερωτοκριτος