oaednews

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Διώχνουν 1000 ενοικιαζόμενους εργαζόμενους τα ΕΛΤΑ-Λουκέτο σε καταστήματα

O άμεσος αντίκτυπος για τα  ΕΛΤΑ θα είναι ότι δεν θα λειτουργούν το απόγευμα αρκετά καταστήματα στην Αττική.
Με απομακρύνσεις εργαζομένων μπήκε το 2020 στα  ΕΛΤΑ καθώς έληξαν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου για 1000 ενοικιαζόμενους εργαζόμενους και η διοίκηση αποφάσισε να μην τις ανανεώσει.

Η «σχεδία» του έρωτα και της ανυπακοής

 Περπατάμε στα καλντερίμια της σιωπής, βιώνουμε την ελευθερία στη δέσμευση, υπερασπιζόμαστε το καθήκον στην ανυπακοή, κάνουμε το σώμα μας συμβόλαιο, στέλνουμε γράμμα στον νεότερο εαυτό μας, εξασκούμαστε στην τέχνη του αφουγκρασμού, φέρνουμε κοντά το Κλίβελαντ με την Αγία Ειρήνη, βγαίνουμε στην πόλη με ένα σκουφί κι ένα γιλέκο. 

   Αυτά και άλλα πολλά μόνο στη «σχεδία»  Φεβρουαρίου 2020 (τεύχος #78).
Από την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στους δρόμους της πόλης.

 

ΑΣΕΠ -«Βοήθεια στο Σπίτι»: Πότε θα εκδοθεί η προκήρυξη με τις 2.909 μόνιμες θέσεις (ειδικότητες)

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έκδοση της προκήρυξης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΣΕΠ.
Η νέα προκήρυξη, σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ βρίσκεται στο τελευταίο και τελικό στάδιο επεξεργασίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο χρόνος για τη δημοσιοποίησή της μετρά αντίστροφα.

Στοχευμένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επανένταξη στην αγορά εργασίας των 91 απολυμένων της Figoglass ζητάει ο Ν. Φαρμάκης

Την υλοποίηση ενός ειδικού και στοχευμένου προγράμματος για την αξιοποίηση και απορρόφηση από την αγορά εργασίας των 91 πρώην εργαζομένων της εταιρείας Frigoglass, ζητάει με επιστολή του προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Υποστελέχωση του ΟΑΕΔ Πειραιά

Υποστελέχωση του ΟΑΕΔ Πειραιά και μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων ανεργίας που παρατηρούνται στις Σπέτσες και τα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού, επισημαίνει η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων, Νόνη Δούνια, σε ερώτηση που κατέθεσε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στη Βουλή.

ΕΛΤΑ: 333 προσλήψεις

Τα ΕΛΤΑ προχωρούν σε 333 προσλήψεις στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα - Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις προκηρύξεις και τα προσόντα για να στείλετε τα δικαιολογητικά που χρειάζονται.
Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ 333 ατόμων στα ΕΛΤΑ στην Αττική αλλά και σε όλη την επικράτεια. Συγκεκριμένα οι συμβάσεις θα είναι 2 μηνών και τα άτομα που θα προσληφθούν θα είναι 333. Δείτε την λίστα με τις προκηρύξεις. Το σύνολο των προσλήψεων είναι για άτομα χωρίς πτυχίο.

Αναβρασμός στον Alpha για απεργία: Στα «κάγκελα» οι εργαζόμενοι - Τους εξαναγκάζουν σε παραίτηση ομαδικώς

Μόνο η λέξη αναβρασμός θα μπορούσε να περιγράψει αυτό που επικρατεί το τελυταίο χρονικό διάστημα στην τηλεόραση του Alpha. Οι εργαζόμενοι και συγκεκριμένα οι τεχνικοί ήδη ομαδικώς προειδοποιούν τη νέα διοίκηση πως θα προχωρήσουν σε απεργία.

Επέζησε από τα κολαστήρια του Άουσβιτς και συγκλονίζει με τις μαρτυρίες της




Δέκα χρόνια μετά το ιστορικό ρεκόρ ανεργίας



Στις 27 Ιανουρίου του 2010 η Διεθνής Οργάνωση Eργασίας είχε καταγράψει παγκοσμίως 212 εκατομ. ανέργους, ιστορικό ρεκόρ ως τότε. Ποιά είναι η κατάσταση σήμερα; Ειδικοί εκτιμούν ότι δέκα χρόνια μετά το πρόβλημα παραμένει

 Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) στις 27 Ιανουρίου του 2010 για την ανεργία σε παγκόσμιο επίπεδο είχαν προκαλέσει απόγνωση. Επρόκειτο για το υψηλότερο ποσοστό που είχε καταγραφεί ποτέ για την ανεργία.