oaednews

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Μπαράζ απολύσεων στον τουρισμό! Δελτίο τυπου Εργαζομένων στον Επισιτισμό /Τουρισμό


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
02.06.2020

Δυστυχώς όλα αυτά που είχαμε πει τόσο καιρό για μπαράζ απολύσεων στον κλάδο μας επαληθεύονται από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων.
Έχουμε μέρες τώρα αναδείξει το πρόβλημα στο Porto Carras, από το πρωί όμως γινόμαστε δέκτες καταγγελιών για απολύσεις του συνόλου του προσωπικού σε ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα:

Βοήθεια στο Σπίτι: Ξεκινούν οι αιτήσεις (ΑΣΕΠ)

 - Ποιες κατηγορίες αφορά η προθεσμία των ηλεκτρονικών αιτήσεων στο asep.gr απο σήμερα.
Ξεκινούν σήμερα Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις στον κόμβο του ΑΣΕΠγια την προκήρυξη «Βοήθεια στο Σπίτι» (4Κ/2020).
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό, με βάση τον αριθμό αιτήσεων που πρόκειται να υποβληθούν, για το 2020.

Πρόγραμα Κοινωφελούς εργασίας: Θα το διαφημίζουμε ακόμα καιρό?

Καθορισμός λεπτομερειών, και μετάθεση ημερομηνιών για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, 36.500 ατόμων σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων».
Σύμφωνα με πληροφορίες , το πολυαναμενόμενο Πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί από τον ΟΑΕΔ, γύρω στις 20 Ιουνίου, με τη σχετική ΚΥΑ να εκδίδεται δέκα μέρες περίπου πριν (περί τις 10 Ιουνίου).

Κοινωνικός Τουρισμός: Δωρεάν διακοπές από ΟΠΕΚΑ

Κοινωνικός τουρισμός: Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας από τον ΟΠΕΚΑ για δωρεάν διακοπές και εκδρομές για 66.000 δικαιούχους ενώ αναμένονται να τρέξουν το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ για 400.000 δικαιούχους και το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που θα προσφέρει e-voucher αξίας 120 ευρώ σε κάθε δικαιούχο για διακοπές με κατ’ ελάχιστο 4 διανυκτερεύσεις για 250.000 δικαιούχους.
Παράλληλα οι 113.000 δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού από πέρσι μπορούν να αξιοποιήσουν τις επιταγές τους μέχρι τέλος Οκτωβρίου αντί για 31 Ιουλίου. 
Ειδικότερα από σήμερα τη Δευτέρα και μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, στα ΚΕΠ όλης της χώρας οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας θα μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής.

Άνεργοι στο 100% 3.000 ξεναγοί

Κ. Πιπέρας: Σε απόγνωση οι ξεναγοί της χώρας
«Το άνοιγμα των ξενοδοχείων δε σημαίνει έναρξη εκδρομών και ξεναγήσεων, ενώ οι πολυήμερες ξεναγήσεις έχουν ακυρωθεί μέχρι τον Οκτώβρη» λέει στο Ράδιο 98.4 ο Πρόεδρος του πανελλήνιου Σωματείου Διπλωματούχων  Ξεναγών Κρίτων Πιπέρας.
«Διεκδικούμε την επιβίωσή μας με οικονομική ενίσχυση, ένταξη μας στην τακτική επιδότηση ανεργίας του ΟΑΕΔ  χωρίς προϋποθέσεις, ρύθμιση των οφειλών μας στην εφορία,  ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους Ξεναγούς μέχρι το 2022» επισημαίνει ο ίδιος.
Στα αιτήματά τους και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους εργασίας τους, όπως επίσης η υποβολή τους σε εβδομαδιαία δωρεάν τεστ σε όλους όσους ξεναγούς εργάζονται.

Οι φωτογραφίες της άγριας φύσης που κέρδισαν τις εντυπώσεις

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας BigPicture Natural World Photography για το 2020, που αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά την ομορφιά της φύσης και των ζώων.
Οι συμμετέχοντες στο φετινό διαγωνισμό κλήθηκαν να υποβάλουν εικόνες σχετικά με τη βιοποικιλότητα της Γης και τις αυξανόμενες απειλές που δέχεται ο φυσικός κόσμος.
Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν αρχικά στο bioGraphic, ένα διαδικτυακό περιοδικό για την επιστήμη και στον φωτογραφικό διαγωνισμό BigPicture Natural World, επίσημο χορηγό της Ακαδημίας Επιστημών της Καλιφόρνια.