oaednews

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Μονιμοποιούνται 40.000 υπάλληλοι ΙΔΑΧ – Ποια είναι τα σχέδια Βερναρδάκη

Σε μονιμοποίηση περίπου 40.000 υπαλλήλων ΙΔΑΧ του Δημοσίου πρόκειται να προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το επόμενο διάστημα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης πρόκειται στην ουσία να επαναφέρει στο επικείμενο νομοσχέδιο για την κινητικότητα την περσινή διάταξη του Γιώργου Κατρούγκαλου, η οποία ωστόσο δεν είχε ψηφισθεί τότε από τη Βουλή.

"Σαφάρι" για εισφορές υπέρ των ανέργων που δεν αποδίδονται στον ΟΑΕΔ

του Δημήτρη Κατσαγάνη  
Όχι μόνο για τις συντάξεις, αλλά και για τους προγράμματα στήριξης των ανέργων ψάχνει το Υπ. Εργασίας  εναγωνίως κεφάλαια. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr, το Υπουργείο Εργασίας αρχίζει να ζητά "πίσω" -μεταξύ άλλων- από το ΙΚΑ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τις εισφορές υπέρ των ανέργων τις οποίες εν μέρει παρακρατούν.
Και αυτό γιατί τα κοινοτικά κονδύλια της προγραμματικής περιόδου 2014 -2020 τελειώνουν ουσιαστικά στα... τέλη του 2016 -αρχές του 2017 με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων απασχόλησης 150.000 ανέργων που αναμένεται να ξεκινήσουν τον προσεχή Μάρτιο.

ΟΑΕΔ & Πολιτικές Απασχόλησης στο 1ο ΣΔΕ Λάρισας

Η κ.  Όλγα Τσιούρβα επί τω έργω.. 
Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 στο πλαίσιο των δράσεων του σχολείου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση στους εκπαιδευόμενους του 1ου ΣΔΕ Λάρισας με θέμα «ΟΑΕΔ & Πολιτικές Απασχόλησης»
Η κ. Τσιούρβα, Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας, ανταποκρίθηκε για άλλη μια φορά με ευχαρίστηση στο κάλεσμα του 1ου ΣΔΕ και παρουσίασε το φορέα απαντώντας σε πλήθος ερωτήσεων από την πλευρά των εκπαιδευόμενων.

Οι "ΟΝΕΙΡΟΠΟΡΟΙ" στη ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η θεατρική ομάδα ΟΝΕΙΡΟΠΟΡΟΙ στη ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ
Οι «Ονειροπόροι», συμπληρώνοντας 20 χρόνια παρουσίας στο ποιοτικό ερασιτεχνικό θέατρο και συνεχίζοντας την κοινωνική τους προσφορά, παρουσιάζουν τα μονόπρακτα «Τα προσκλητήρια» του Γιώργου Μανιώτη και «Το ξύπνημα» της Φράνκα Ράμε στο Σύλλογο Κοινωνικής και πολιτιστικής παρέμβασης ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ (Ηρακλειδών 11-13, Θησείο).
Η σκηνοθεσία είναι της Μαρίας Σπάτουλα, τα κοστούμια της Μαργαρίτας Νικολοπούλου, τα σκηνικά του Φοίβου Καλλίτση και της Μαργαρίτας Νικολοπούλου, η μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Λιωνή και η επιμέλεια της παραγωγής του Πέτρου Καλλίτση.