oaednews

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Έρχεται «Εξοικονομώ κατ' οίκον»

Ο προγραμματισμός του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προβλέπει το δεύτερο τρίμηνο του 2020 να ανοίξουν παράλληλα και ταυτοχρόνως τα προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης για ιδιωτικά, δημοσία κτίρια και τη βιομηχανία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις Ενεργειακές Κοινότητες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ecopress, οι οποίες ειδικότερα αναφέρουν ότι πρόκειται για:

Ανυποχώρητοι οι 5500 πτυχιούχοι νέοι, συνεχίζουν των αγώνα τους

Την κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου και εικοσιτετράωρης απεργιακής κινητοποίησης την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, για τους εργαζόμενους του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για 5.500 πτυχιούχους, ηλικίας 22-29 ετών, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Γαλλία: Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Αποκλεισμός του Λούβρου

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι Γάλλοι εργαζόμενοι ενάντια στα νέα μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση Μακρόν κατά των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. 
Να σημειωθεί ότι μεγάλες ήταν και οι απεργιακές διαδηλώσεις της Πέμπτης σε Παρίσι και Μασσαλία, όπου υπολογίζεται ότι συμμετείχαν πάνω από 250.000 και 110.000 εργαζόμενοι αντίστοιχα.

Προσλήψεις & αποσπάσεις υπαλλήλων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή –Αναλυτικά οι θέσεις

Σε προσλήψεις υπαλλήλων προχωράει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως αναφέρεται στη σχετική βάση δεδομένων υπάρχουν ευκαιρίες για μόνιμες και προσωρινές θέσεις εργασίας, όπως και για θέσεις συμβασιούχων υπαλλήλων, πρακτικές ασκήσεις και αποσπάσεις.
Οι διαδικασίες επιλογής έκτακτων υπαλλήλων οργανώνονται συνήθως από τα ίδια τα θεσμικά όργανα και οργανισμούς, και όχι από την EPSO.

Οι αλλαγές στην κινητικότητα

Με τον πρόσφατο νόμο 4647/2019 τροποποιήθηκαν τα ά. 42 έως 44 του ν. 4440/2016. Με την εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο σε όλους τους φορείς που μετέχουν στην κινητικότητα, διευκρινίστηκαν περαιτέρω οι ανωτέρω διατάξεις όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν πλέον.
  • Η πρώτη σημαντική διευκρίνιση αφορά στο ότι οι αλλαγές στο σύστημα κινητικότητας αφορούν και τον τρέχοντα κύκλο κινητικότητας, δηλαδή τον κύκλο κινητικότητας έτους 2019.
  • Πλέον δικαιούνται απόσπασης ή μετάταξης σε χρόνο μικρότερο της διετίας από την προηγούμενη απόσπαση ή μετάταξη και όσοι επικαλούνται λόγους υγείας.

Εμβόλιμη πληρωμήγια το επίδομα παιδιού

Ο ΟΠΕΚΑ θα προχωρήσει σε εμβόλιμη πληρωμή για το επίδομα παιδιού Α21, η οποία θα αφορά όσους έχουν υποβάλλει αίτηση από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου έως 15 Ιανουαρίου του 2020.
Στις 28 Ιανουαρίου θα πληρωθεί το επίδομα παιδιού Α21 και όσοι δικαιούχοι που έχουν υποβάλλει αίτηση από τις 20 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2020.