oaednews

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Συνάντηση Β. Βαγιωνάκη με Διοικήτρια ΟΑΕΔ κ. Μ.Καραμεσίνη

Η  Βουλευτής Χανίων κα Βαγιωνάκη συνάντησε τη νέα διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, θέλοντας να της επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σχολή του ΟΑΕΔ Χανίων – Κ.Ε.Κ. – ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Ταυρωνίτη. Συγκεκριμένα, μετέφερε το πρόβλημα της δωρεάν μετακίνησης των σπουδαστών εντός του νομού.
Η βουλευτής Χανίων πρότεινε στη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ να αναζητήσει λύσεις είτε μέσω της αγοράς οχήματος, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει στρατηγική επένδυση για τη σχολή, είτε μέσω νομοθετικής ρύθμισης αντίστοιχης με αυτήν των σχολών που υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας.

 Ηράκλειο: Κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ από την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό

Παράσταση διαμαρτυρίας στονΟΑΕΔ Κνωσού στο Ηράκλειο για μέτρα προστασίας των ανέργων διοργανώνει την Τετάρτη 4 Νοέμβρη στις 9 π.μ. η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό -Τουρισμό.
Καλεί σε μαζική συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τους ανέργους, τους εποχικούς ξενοδοχοϋπαλλήλους, σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ.
Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι «για ακόμα μια σεζόν η πλειοψηφία των εποχικών εργαζομένων στον τουρισμό κινδυνεύουν να πάρουν επίδομα για 3 μήνες, “επιβίωση“ με ψίχουλα δηλαδή.

Αποπέμφθηκε από το δημόσιο λόγω πλαστού πτυχίου και με επιστολή στον Ρακιντζή ζητά και τα «ρέστα»

Απίστευτο θράσος είχε ένας 60χρονος οδηγός δημοτικού λεωφορείου, που ενώ αποπέμφθηκε από το Δημόσιο,  λόγω πλαστού πιστοποιητικού σπουδών, απέστειλε επιστολή στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ζητώντας και τα ρέστα. Ένιωσε αδικημένος από την απόλυσή του, αφού -όπως υποστηρίζει-  ο τίτλος σπουδών δεν είναι απαραίτητος για την ειδικότητα του οδηγού! Έστειλε λοιπόν επιστολή στον κύριο Λ. Ρακιντζή και ζήτησε την επαναπρόσληψή του.
«Με επιστολή του μου ζητάει να επαναπροσληφθεί, διότι αυτό το πιστοποιητικό, εν γνώσει του το κατέθεσε παραποιημένο, όταν είχε γίνει η προκήρυξη, διότι πίστευε ότι δεν χρειάζονται απολυτήρια γυμνασίου, όπως έλεγε η προκήρυξη, αλλά ιδιαίτερη εμπειρία, γιατί αυτός ήταν καλός οδηγός» αναφέρει ο κύριος Ρακιντζής.

Οι σιδηροδρομικοί προσφέρουν δύο ευρώ από τον μισθό τους για τους πρόσφυγες

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους πρόσφυγες αποφάσισε να κρατήσει από τον μισθό κάθε εργαζόμενου δύο ευρώ, με σκοπό να διαθέσει το ποσό που θα συγκεντρωθεί για την ενίσχυση κέντρων υποδοχής

«Αξιοπρεπής» επιβίωση

Τον Μπρουνό Νταβέρ και τον Τιερί Τουγκουρντό χωρίζει μια δεκαετία. Το μόνο κοινό σημείο τους είναι η ανεργία. Ο πρώτος, κεντρικός ήρωας στο «Τσεκούρι» του Κώστα Γαβρά (2005) –τον υποδύεται ο Χοσέ Γκαρσία–, από μεσοαστός ευσυνείδητος υπάλληλος και οικογενειάρχης, ο οποίος απολύεται από τη χαρτοβιομηχανία στην οποία εργαζόταν, μεταμορφώνεται σε σίριαλ κίλερ· ο δεύτερος, πρωταγωνιστής στον «Νόμο της αγοράς» του Στεφάν Μπριζέ, ο οποίος προβάλλεται στις αίθουσες για τρίτη εβδομάδα, χάνει τη δουλειά του ύστερα από 25 χρόνια, μαζί με 700 άλλους εργαζόμενους στο ίδιο εργοστάσιο.