oaednews

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Σύνταξη και όρια ηλικίας

Το όριο ηλικίας δεν αλλάζει για όσους ανήκουν σε ΙΚΑ και ειδικά Ταμεία, ενώ αντίθετα όσοι είναι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο, θα πρέπει πέρα από το όριο ηλικίας να έχουν μέσα στο 2017 και τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης.
Ειδικά για τις γυναίκες με ανήλικο που συμπλήρωσαν τα 55 από τις 19/8/2015 ως τις 31/12/2015, προβλέπεται σύνταξη νωρίτερα από τα 58 καθώς το νέο όριο ηλικίας είναι 56,6 ετών και γίνεται 58 για όσες έκλεισαν τα 55 το 2016.
AdTech Ad
Πάντως αίτηση για σύνταξη, φέτος, με τα νέα όρια ηλικίας μπορούν,να υποβάλουν:

Εμείς τσουγκρίζαμε αυγά...

Η Δύση δεν ειχε χρόνο να ασχοληθεί. Την ενδιέφερε ο … Σουλτάνος Ερντογαν και το δημοψήφισμα που θα του έδινε υπερεξουσίες, που θα της στοίχιζαν κάτι παραπάνω στο παζάρι για το δουλεμπόριο των προσφύγων. Ο λόγος βέβαια που έχει προκαλέσει εδώ και 6 χρόνια παραπάνω από 2,5 εκατ πρόσφυγες, καθόλου δεν την ενδιαφέρει … Tο Σάββατο, ένας καμικάζι έριξε το φορτηγό του ζωσμένο με εκρηκτικά πάνω σε ένα κονβόι λεωφορείων που μετέφερε χιλιάδες κατοίκους μακριά από τις περιοχές Foua και Kafraya που είχαν πολιορκηθεί από τους μαχητές της αντιπολίτευσης.
Οι σκηνές που ακολούθησαν δεν περιγράφονται. 126 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων τα 68 παιδιά, μετά την επίθεση καμικάζι.

Δ.Καμμένος: Το σοβαρό Κράτος θα διαχειρίζεται το χαρτζιλίκι των εγγονιών που πίνουν φραπέδες!!!!!!

Ένα σχόλιο που αναμένεται να ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις έκανε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή “Αταίριαστοι” του ΣΚΑΪ.
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε στο ζήτημα των νέων μέτρων που θα φέρει η συμφωνία με τους δανειστές, και ειδικότερα στις νέες περικοπές συντάξεων, επισημαίνοντας ότι “όταν εγώ κόψω τη φορολογία από το 29% στο 26%, δεν έχει άμεσο αντίκτυπο σ’ αυτόν που στο ΑΤΜ θα πάρει 40 ευρώ λιγότερα το μήνα, ή 20 ευρώ λιγότερα το μήνα”.

Πειθαρχική ποινή δημοσίου υπαλλήλου και αποδοχές αργίας [Γνωμοδότηση του ΝΣΚ]

Γνωμοδότηση (8/2017) του Ε΄ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για το εάν Υπηρεσία νομίμως ζητά την επιστροφή αποδοχών αργίας που καταβλήθηκαν αχρεωστήτως σε δημόσιο υπάλληλο, ενόσω του είχε επιβληθεί με απόφαση τού Πειθαρχικού Συμβουλίου η ποινή τής οριστικής παύσης για το πειθαρχικό παράπτωμα τής αδικαιολόγητης αποχής από την άσκηση καθηκόντων του, και ως εκ τούτου, κατά τις διατάξεις τής παρ.3 του άρθρου 105 του Υπαλληλικού Κώδικα, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο δεύτερο του Ν.4057/2012, από την ημερομηνία έκδοσης τής εν λόγω πειθαρχικής απόφασης ο εν λόγω υπάλληλος ενόψει της επιβολής εις βάρος του τής ως άνω ποινής για το προαναφερόμενο παράπτωμα, δεν δικαιούνταν αποδοχές αργίας κ.λπ.

Προσλήψεις σε 4 φορείς του Δημοσίου

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την προκήρυξη το ΑΣΕΠ ανακοινώνει την πλήρωσης με σειρά προτεραιότητας σαράντα οκτώ (48) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό Τυπογραφείο, στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή (Ε.Α.Α.), στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) καθώς και στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε. (Ο.Σ.Ε. Α.Ε.).

Αναβάθμιση οικιακών συσκευών με τον νέο καθεστώς υποχρέωσης ενεργειακής απόδοσης

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, για τον Κανονισμό Λειτουργίας Καθεστώτος Υποχρέωσης Ενεργειακής Απόδοσης
Τα καθεστώτα επιβολής περιλαμβάνουν μέτρα, τα οποία υποχρεώνουν τις ενεργειακές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν δράσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης σε κατοικίες, σε εγκαταστάσεις του τριτογενή και βιομηχανικού τομέα, καθώς και σε επιβατικά και φορτηγά οχήματα. Πιο συγκεκριμένα οι δράσεις χωρίζονται σε δράσεις ευαισθητοποίησης και σε τεχνικές δράσεις για την ενεργειακή απόδοση. Οι δράσεις ευαισθητοποίησης αφορούν μέτρα συμπεριφοράς και ορθολογικής χρήσης της ενέργειας από τους τελικούς καταναλωτές, και τα τεχνικά μέτρα αφορούν εργασίες, όπως, για παράδειγμα, εργασίες μόνωσης, εργασίες αναβάθμισης οικιακών συσκευών κτλ.

Τα λεφτά πίσω ζητά ο ΟΓΑ

Παράλληλα την επιστροφή συνολικού ποσού άνω των 12 εκατ. ευρώ, χρήματα που δόθηκαν βάσει παλαιότερων φορολογικών δηλώσεων, κατά το 2014 -15, ζητά ο ΟΓΑ και μη δικαιούχοι καλούνται να επιστρέψουν τις προκαταβολές που έλαβαν χωρίς να δικαιούνται τα ποσά.
Για την καταβολή της δεύτερης δόσης τον Ιούλιο, απαιτείται υποβολή φορολογικής δήλωσης, πριν από την αίτηση Α21 και πριν από το τέλος Ιουνίου, νωρίτερα δηλαδή από τους άλλους φορολογούμενους. Δικαιούχοι του επιδόματος 2017 είναι και όσοι αποκτήσουν παιδί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2017.

Η ανεργία αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε Ιάπωνες άνδρες και γυναίκες
Η απώλεια της εργασίας αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σε άτομα μέσης ηλικίας, έδειξε πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε Ιάπωνες άνδρες και γυναίκες και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Stroke της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Τι βρήκε η μελέτη:
- Ότι εκείνοι που βιώνουν μία περίοδο ανεργίας έχουν αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση ισχαιμικού ή αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου.
-Όταν επέστρεψαν στη δουλειά, οι άνδρες, αλλά όχι οι γυναίκες, εξακολουθούσαν να έχουν αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.