oaednews

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

599 θέσεις εργασίας ΙΔΟΧ σε Δήμους

Με απόφαση που υπογράφει ο Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, 

Γιάννης Μπαλάφας, εγκρίνεται η σύναψη 599 συμβάσεων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού

Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για χρονικό διάστημα οκτώ ή έως εννέα μηνών για 

αναγνωρισμένες Σχολές, σε Ν.Π.Ι.Δ. Δήμων ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ:Το δικαίωμα στην ανεργία…. Ανεργία Σπουδαστών ΙΕΚ

Προς την Διοικήτρια του ΟΑΕΔ,
κ. Καραμεσίνη Μαρία.
Αρ. Πρωτ. 232 / 23 -5 – 2016 

Θέμα: « Το δικαίωμα στην ανεργία…. Ανεργία Σπουδαστών ΙΕΚ»
           
Σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει για το δικαίωμα κατοχής ή όχι κάρτας ανεργίας από σπουδαστές των Ι.Ε.Κ. και τη συνακόλουθη, μετά από καταγγελίες, εγκύκλιο της διοίκησης για τη διαγραφή των καρτών των σπουδαστών ΙΕΚ, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1.      Η αναδρομική διαγραφή από τα μητρώα ανέργων προκαλεί ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα και θέτει εν αμφιβόλω, την αξιοπιστία του Οργανισμού, αλλά και τη νομιμότητα των υλοποιημένων προγραμμάτων, αφού για παράδειγμα έχουν ήδη ολοκληρωθεί προγράμματα, τα οποία απαιτούσαν την κατοχή δελτίου ανεργίας ή μοριοδοτούσαν διαστήματα ανεργίας.

Από 1 έως 21 Ιουνίου οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Από το Υπουργείο Παιδείας έγινε γνωστό ότι, σύμφωνα με τα άρθρα 7, §1 των Π.Δ. 200/98 & 201/98 (ΦΕΚ 161Α/13-7-1998), όπως τροποποιήθηκαν από το άρθρο 7, §3 του Ν. 2817/2000 (ΦΕΚ 78Α/14-3-2000), οι εγγραφές των νηπίων και των μαθητών για κάθε σχολικό έτος πραγματοποιούνται από 1 έως 21 Ιουνίου του προηγούμενου σχολικού έτους.
Ειδικότερα,
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
Σύμφωνα με τις διατάξεις της §2 του άρθρου 7 του Π.Δ. 200/1998 (ΦΕΚ 161Α), όπως τροποποιήθηκαν από τις διατάξεις της περ. 2 της παρ. 2 του άρθρου 11 του Ν. 4229/2014 (ΦΕΚ 8 τ. Α΄/10.1.2014) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο είναι τα εξής:
α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Υπενθυμίζεται ότι, από το σχολικό έτος 2016-17 και εφεξής, για την εγγραφή των νηπίων (Α΄ και Β΄ ηλικίας) στα Δημόσια Νηπιαγωγεία της Χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά θα αναζητηθεί από τα Νηπιαγωγεία, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «Μyschool» του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Δήμαρχοι της Αττικής και όχι μόνο "λένε" ΟΧΙ στην TTIP

Θέση εναντίον της Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων, της γνωστής TTIP, πήρε ομόφωνα το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ., την Παρασκευή 20 Μαΐου, έγινε σχετική ενημέρωση από τον Δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα και το μέλος της Ελληνικής πρωτοβουλίας Stop TTIP, Κώστα Φωτεινάκη.
Οι δύο εισηγητές αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στους κινδύνους που "κρύβει" η συμφωνία, η οποία βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων, ανάμεσα στις Η.Π.Α. και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και στο κίνημα των αντιδράσεων σ’ αυτή.