oaednews

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Τι λέει ο Συνήγορος του πολίτη για το Δημόσιο

«Τη σύνθετη πραγµατικότητα µιας δηµόσιας διοίκησης, η οποία είναι άλλοτε ανεπαρκής, άλλοτε εγκλωβισµένη σ ένα χαοτικό ρυθµιστικό πλαίσιο µε αιχµή του δόρατος την πολυνοµία κι άλλοτε ακόµη και εκδικητική απέναντι στον πολίτη», περιγράφει η Ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το έτος 2017. Πρόκειται για την 19η που κατατέθηκε  σήμερα στη Βουλή,

ΠΕΥ ΟΑΕΔ-ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Η ΠΕΥ ΟΑΕΔ στο πλαίσιο των γενικότερων δραστηριοτήτων της διοργανώνει  Πεζοπορία στο Ποικίλο (Αιγάλεω) Όρος – Λίμνη Ρειτών (Κουμουνδούρου).
Στα ίχνη της αρχαίας Ιεράς Οδού.
Ήπια πεζοπορία και ξενάγηση στο Όρος Αιγάλεω - Ποικίλο, από το Δάσος Χαϊδαρίου μέχρι τη Λίμνη Ρειτών / Κουμουνδούρου / Λίμνη Περσεφόνης
Η ξενάγηση θα γίνει με τη συνδρομή του Κώστα Φωτεινάκη μέλος των "Φίλων Της Φύσης-Nature Friends Greece".
·                     Ημέρα: Κυριακή 29 Απριλίου 2018 | Ώρα: 09:30 π.μ.|

Οι «αποθαρρημένοι» άνεργοι εκτοξεύουν το ποσοστό της ανεργίας

ο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ στην έκθεση για την ετήσια οικονομία, εκτόξευσε το ποσοστό της συνολικής ανεργίας στο 27,5%, από 20,2% που είναι το επίσημα καταγεγραμμένο από την ΕΛΣΤΑΤ για τον Δεκέμβριο 2017. Αυτό το νούμερο προκύπτει από τους αποθαρρημένους ανέργους

Προσλήψεις στο Νομισματικό Μουσείο

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες φύλαξης και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νομισματικού Μουσείου που εδρεύει στην Αθήνα νομού Αττικής, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, τόπο απασχόλησης, ειδικότητα, και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα 

4 Ταμεία ανεργίας...


Νέο Ασφαλιστικό & Δημόσιο: Ανάλυση - Παραδείγματα

epoli.gr
Με το ν. 4387/2016 επήλθαν θεμελιώδεις μεταβολές σε πολλές πτυχές του εθνικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, τόσο στο αμιγώς ασφαλιστικό όσο και στο συνταξιοδοτικό και σήμερα το epoli.gr ξεκινά μία νέα ενότητα - αυτή της ενημέρωσης επί εργασιακών/ασφαλιστικών θεμάτων, μέσα από παρουσιάσεις και αναλύσεις με παραδείγματα. 
Ενοποιήθηκαν όλα τα υφιστάμενα έως την 31.12.2016 ταμεία, τομείς κλάδοι και λογαριασμοί σε έναν ενιαίο φορέα κοινωνικής ασφάλισης, μεταβλήθηκε εκ θεμελίων το σύστημα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών και των συντάξεων, μεταβλήθηκαν όρια ηλικίας κ.λπ.

Η «έκρηξη» της «ευέλικτης» εργασίας δεν μειώνει την ανεργία! – Καταρρίπτεται ακόμα ένας μύθος

Ένας ακόμα «μύθος» που ακούγεται από πολλές πλευρές, κυρίως ΣΕΒ και κυβερνήσεις, όλα τα τελευταία χρόνια, ο οποίος υποστηρίζει ότι η «ευέλικτη» εργασία δεν είναι υποχρεωτικά κατάρα, αλλά μπορεί και να λειτουργεί ως ευκαιρία (για ποιους άραγε;) καταρρίπτεται πανηγυρικά από την ετήσια έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.

Ποδοσφαιρική ομάδα ΟΑΕΔ: Ξανά προς τη δόξα τραβά

Σε μια καταπληκτική εμφάνιση η Ποδοσφαιρική ομάδα του ΟΑΕΔ κέρδισε την ΟΛΜΕ  με 6-2. Η ομάδα μας είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και πάει για άνοδο!

Η αγορά εργασίας «γυρνά την πλάτη» σε γυναίκες και νέους


του Βασίλη Αγγελόπουλου
Η αγορά εργασίας στην Ελλάδα έχει «γυρίσει την πλάτη» στις γυναίκες και στους νέους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι, ενώ ανακάμπτει το ποσοστό των απασχολούμενων, μετά τη συνεχόμενη πτώση έως το 2013, εντούτοις οι γυναίκες και οι νέοι έως 29 ετών, συνεχίζουν να βρίσκονται μαζικά, εκτός εργασίας.

Πρόγραμμα για 5.000 εγκλωβισμένους εργαζόμενους και ανέργους

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όσους εργάζονται σε επιχειρήσεις που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας (πχ επιχειρήσεις που συστηματικά και επί μήνες αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους).
Επίσης, θα αφορά εργαζόμενους που λόγω αυτών των καταχρηστικών πρακτικών από την πλευρά των εργοδοτών έχουν καταφύγει στο μέτρο της επίσχεσης εργασίας για να διασώσουν ότι μπορούν από τα δεδουλευμένα τους. Ακόμα, θα αφορά εργαζόμενους που ξαφνικά βρέθηκαν στην ανεργία, λόγω «λουκέτου» που μπήκε στην επιχείρηση όπου δούλευαν.

Για μια θέση εργασίας…

του Τάσου Ανστασόπουλου

"Το ορατό πρόσωπο των μεθόδων που χρησιμοποιούν εταιρείες για να προσλάβουν ανέργους

Η Κλέο Αλμάνσα κηρύχθηκε το πρόσωπο του ισπανικού facebook της περασμένης εβδομάδας, όταν τα κοινωνικά δίκτυα γέμισαν με μηνύματα συμπαράστασης, έπειτα από συνέντευξή της στην «El Mundo», όπου αποκάλυψε πως η αγωνία της να εξασφαλίσει μια θέση εργασίας τής στοίχισε την υγεία και την αξιοπρέπειά της.

Άνεργη, πριν από ενάμιση χρόνο αποφάσισε να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για πρόσληψη πωλητών σε επιχείρηση εμπορίας ηλεκτρικών ειδών. Μαζί με άλλους 40 νέους ανέργους, υποβλήθηκε σε δοκιμασίες υπό τον ήχο δυνατής μουσικής και ταχύτατα εναλλασσόμενου φωτισμού «ώστε να ανέβει η αδρεναλίνη για να πουλήσουν καλύτερα», όπως τους εξήγησαν. Στην πραγματικότητα υποδαύλιζαν τον ανταγωνισμό μεταξύ τους με στόχο ο ισχυρότερος να εξουδετερώσει τον πιο αδύναμο. Ανάμεσα στα άλλα, τους έβαλαν να παίξουν τις μουσικές καρέκλες διαγκωνιζόμενοι μέχρι αίματος για μια θέση, αφού όποιος έμενε όρθιος αποχωρούσε, ή να ανεβαίνουν ανά ομάδες σε μια καρέκλα και να ρίχνουν όσους μπορούσαν αποκλείοντάς τους.