oaednews

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Μόνη ελπίδα για εξεύρεση εργασίας, η αλλαγή επαγγέλματος



ΘΑΝΟΣ ΤΣΙΡΟΣ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Οχι μόνο καινούργιο εργοδότη αλλά και… διαφορετικό κλάδο πρέπει να αναζητήσουν περισσότεροι από 500.000 άνεργοι, αν θέλουν να έχουν ελπίδες εξεύρεσης εργασίας μέσα στα επόμενα χρόνια. Από τις περίπου 940.000 θέσεις απασχόλησης που παραμένουν χαμένες από το 2009 μέχρι σήμερα, περισσότερες από τις μισές σχετίζονται με τομείς που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να προσφέρουν μαζικά ευκαιρίες απασχόλησης μέσα στα επόμενα χρόνια. Κατασκευές, εμπόριο, δημόσιος τομέας και νοικοκυριά που προ κρίσης αποτελούσαν τους μεγαλύτερους «εργοδότες» της χώρας «ευθύνονται» για την απώλεια τουλάχιστον 550.000 θέσεων εργασίας.

Ανεργία: 3 στους 4 Ευρωπαίους θέλουν περισσότερες δράσεις από την ΕΕ για την αντιμετώπισή της

Με την ανεργία στην ΕΕ να παραμένει πάνω από το 8%, τρείς στους τέσσερις Ευρωπαίους θέλουν περισσότερες δράσεις από την ΕΕ για την καταπολέμησή της, λέει νέα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου. Με αφορμή τα αποτελέσματα της έρευνας ο πρόεδρος της επιτροπής Απασχόλησης του ΕΚ Τόμας Χάντελ, προέτρεψε τους Ευρωπαίους ηγέτες “να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν επενδύσεις και υψηλής ποιότητας, βιώσιμη απασχόληση”. 

Η ανεργία στην ΕΕ βρίσκεται στο 8,6%, ποσοστό χαμηλότερο από εκείνο της άνοιξης του 2009, ωστόσο η ανεργία στους νέους φτάνει το 18,6%, ενώ οι διαφορές μεταξύ των κρατών μελών ποικίλουν από 4% στην Τσεχία μέχρι 24% στην Ελλάδα.