oaednews

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Μία ώρα λιγότερη εργασία για υπαλλήλους Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ – Ποιους αφορά (εγκύκλιος)

Τη  μείωση του ωραρίου για υπαλλήλους του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ των οποίων οι σύζυγοι είναι άτομα με αναπηρία ή έχουν παιδιά με αναπηρία γνωστοποιεί εγκύκλιος  του ΙΚΑ κατ’ εφαρμογή του άρθρου 27 Ν. 4305/2014 (ΦΕΚ 237/τ. Α 731-10-2014).
Συγκεκριμένα:

Νίκη για τον Νίκο

Μετά από 31 μέρες απεργίας πείνας ο 21χρονος Νίκος Ρωμανός νίκησε τον αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια. Με αλλαγές της τελευταίας στιγμής ψηφίστηκε τροπολογία στη Βουλή που δίνει το πράσινο φως σε εκπαιδευτικές άδειες για κρατούμενους με «βραχιολάκι»
Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, μετά την ομόφωνη αποδοχή της τροπολογίας για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους, ο Νίκος Ρωμανός σταματά την απεργία πείνας μετά από 31 μέρες.

Στις 19 Δεκεμβρίου το δώρο και το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων 2014 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Ποινική δίωξη κατά των δημάρχων Χαλανδρίου και Ζωγράφου

Στην άσκηση ποινικής δίωξης, για δύο αδικήματα πλημμεληματικού βαθμού, προχώρησε η Εισαγγελία σε βάρος των δημάρχων Χαλανδρίου και Ζωγράφου, μετά την άρνησή τους να δώσουν στοιχεία σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης και επανελέγχου συμβάσεων των υπαλλήλων τους, στο υπουργείο Εσωτερικών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ " ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΡΧΕΣ"



ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/12/2014
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΡΧΕΣ»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, διεξάγονται οι Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των εκπροσώπων των Εργαζομένων στο Δ.Σ του Ο.Α.Ε.Δ και θέτουμε στη κρίση σας κάποιες απόψεις, δίνοντας μεγάλη έμφαση στο παρόν και περισσότερο στο μέλλον του Οργανισμού.
Οι εκλογές αυτές διεξάγονται μέσα σ΄ ένα ευρύτερο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό κλίμα που χαρακτηρίζεται από την ολοκληρωτική επίθεση κατά των εργαζομένων, σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικα και της δικομματικής κυβέρνησης.
Στη χώρα μας εφαρμόζονται οι πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην Ευρώπη και έχουν οδηγήσει μεγάλα στρώματα του πληθυσμού στη φτώχεια και στην εξαθλίωση και στη δημιουργία μίας στρατιάς ανέργων. Η επίθεση και οι συνέπειες στους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα  είναι γνωστές, και τις ζούμε καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις της.
Μέσα σ ένα τέτοιο πλαίσιο το Συνδικαλιστικό κίνημα των Δημοσίων Υπαλλήλων Αντιδρά, χωρίς να έχει καταφέρει να ανατρέψει τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και τις συνέπειές τους, με εξαίρεση την πολιτική των αξιολογήσεων – απολύσεων, που ανάγκασε την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη σε άτακτη υποχώρηση (Εμείς στον ΟΑΕΔ δώσαμε νικηφόρα τη μάχη με τη καθολική συμμετοχή των συναδέλφων).

Οι Υποψήφιοι της Ανεξάρτητης Φωνής σας συστήνονται

1)   Γιώργος  Καραούλης

 Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, 
Είμαι ο Γιώργος  Καραούλης, πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σπουδών  του Παντείου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακές  σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων του ΕΑΠ και υποψήφιος στο πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 
Εδώ και καιρό αρθρογραφώ  για ζητήματα του κλάδου στον έντυπο, ηλεκτρονικό τύπο (epixeiro.grtourismsociety.grviotiki-ora.gr), ενώ διαχειρίζομαι το ιστολόγιο   jobgr.blospot.gr.
Είμαι μέλος  της  Ένωσης  Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου του Εξωτερικού  και εκλεγμένος σύνεδρος στην Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ. Ενόψει των επικείμενων εκλογών ζητώ  να στηρίξετε την "Ανεξάρτητη  Φωνή".
Ζητώ ως υποψήφιος  τη στήριξη όλων όσων πιστεύουν ότι το καλό του ΟΑΕΔ  θα πρέπει να υπερβαίνει κάθε κομματική σκοπιμότητα! 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Γιώργος Καραούλης


2.Γιώργος Μπαζιάνας 

Ο Γιώργος Μπαζιάνας είναι Κοινωνιολόγος, απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής. Υπήρξε για αρκετά χρόνια σύμβουλος εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε θέματα ειδικών κοινωνικών ομάδων, απασχόλησης και εκπαίδευσης, καθώς και υπεύθυνος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.
Έχει επιπλέον καταρτιστεί στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και τις Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας, με εξειδίκευση στην συμβουλευτική στην απασχόληση. Από το 2000 εργάζεται ως εργασιακός σύμβουλος στον ΟΑΕΔ. Έχει αναπτύξει συνδικαλιστική και κοινωνική δράση: Σήμερα  είναι Γραμματέας της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας


3) Κατερίνα Παπαβασιλείου


   Ονομάζομαι Κατερίνα Παπαβασιλείου. Είμαι παντρεμένη, με τρία παιδιά. Ζω στη Λιβαδειά, έχω τελειώσει την Πάντειο Σχολή, το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και μετά από 16 χρόνια εργασίας στον ιδιωτικό τομέα συμμετείχα στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 1995, με τον οποίο και προσλήφθηκα στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας το 1997. Υπηρέτησα στη Θήβα  για 4 χρόνια και εν συνέχεια,  το 2001, άνοιξα και ανέλαβα  το γραφείο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στη Λιβαδειά, όπου και  υπηρέτησα, ως Προϊσταμένη και των δύο τμημάτων του Νομού Βοιωτίας, μέχρι την κατάργηση του ΟΕΚ το 2012. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 έχω πάρει απόσπαση στο Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπου βρίσκομαι μέχρι τώρα. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει αποθαρρυντικά στο να κατέλθω ως υποψήφια, είτε για μένα, είτε  για τους συναδέλφους συνυποψήφιους μου. Ωστόσο, επειδή στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο επικρατεί η ανεξάρτητη λογική, η οποία μπορεί να συγκεράσει όλες τις απόψεις, χωρίς χαρακώματα και αποκλεισμούς, αποφάσισα να συμμετέχω στον αγώνα για έναν καλύτερο ΟΑΕΔ, που είναι αυτό που μας ενώνει όλους. Πρέπει να ξεφύγουμε από τις ταμπέλες και να προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν έναν Ο.Α.Ε.Δ με πολύ περισσότερες αρμοδιότητες, προσθέτοντας την στεγαστική πολιτική του Ο.Ε.Κ και τις παροχές του κοινωνικού τουρισμού του Ο.Ε.Ε.  Ας μην ξεχνάμε, συνάδελφοι, τη σταδιακή, έντεχνη αποδυνάμωση του Ο.Α.Ε.Δ, με την κατάργηση αρμοδιοτήτων, με τα προγράμματα voucher και με όσα σχεδιάζονται για εμάς χωρίς εμάς.


4.Γιάννης Ραγκούσης
Συνάδελφοι,

Είμαι ο Γιάννης Ραγκούσης, απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής Αθηνών με αρκετές δημοσιεύσεις στον έντυπο τύπο για τα θέματα της ανεργίας και του ΟΑΕΔ. 
Υπήρξα το 2000 ιδρυτής και επί σειρά ετών πρόεδρος του Σωματείου των Εργασιακών Συμβούλων του ΟΑΕΔ και, όπως χαρακτηριστικά είπε ένας συνάδελφος, ακόμα και ο πιο φανατικός αντίπαλος μου δεν μπόρεσε να αμφισβητήσει το θάρρος μου, την ηθική μου ακεραιότητα και την πολιτική μου ανεξαρτησία. Υπηρετώ πάντα αρχές και αξίες ποτέ κόμματα και κυβερνήσεις...
Υπηρέτησα για (13) χρόνια στη Δ/νση Απασχόλησης και εδώ και (2) χρόνια είμαι αποσπασμένος από τη Διοίκηση στο ΚΠΑ2 Φλώρινας, δουλεύοντας στην Πρώτη Γραμμή, στην εξυπηρέτηση κοινού.
Ζητώ τη στήριξη όλων των συναδέλφων στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ, που θα γίνουν την Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, ως υποψήφιος με την παράταξη "Ανεξάρτητη Φωνή" .


         5.Χάρης Βέττας


Γεννήθηκε το 1963
Παντρεμένος με 2 παιδιά

Εργάζεται στην Δ/νση Μηχανογράφησης του ΟΑΕΔ
με την ειδικότητα του Προγραμματιστή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
                 
Σπουδές
Βιομηχανική Πληροφορική (ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ)
Πτυχίο ΑΕΙ   :    Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (ΕΑΠ)
Μεταπτυχιακό  : Σπουδές στην εκπαίδευση (ΕΑΠ)  (2ο έτος)

Συνδικαλισμός

Εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΟΑΕΔ από τον Ιανουάριο του 2014
μέχρι σήμερα. Στη μικρή μου θητεία στο ΔΣ του Οργανισμού αντιτάχθηκα και καταψήφισα τη διάθεση τεραστίων κονδυλίων για εργολάβους καθαριότητας τη στιγμή που συνάδελφοι μας είναι σε διαθεσιμότητα, αντιτάχθηκα  και καταψήφισα προγράμματα τύπου voucher που κατασπαταλούν χρήματα χωρίς κανένα όφελος για τους ανέργους. Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία αναδείξαμε τα θέματα αυτά και διεκδικούμε έναν καλύτερο ΟΑΕΔ

Το ΔΝΤ ζητά μέτρα για την ανεργία αλλά με την «καταστροφή» των εργασιακών σχέσεων .


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εισηγείται μια «πολυδιάστατη προσέγγιση» για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην ευρωζώνη και την προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης,

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                      Αθήνα, 10/12/2014



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνει ότι:
·         Την  Παρασκευή 19.12.2014 θα καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2014 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
  • Την Παρασκευή 19.12.2014 θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που καταβάλλονται κανονικά από 20.12.2014 μέχρι και 06.01.2015.

Η ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ –ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συνάδελφοι,
Την Παρασκευή  12-12-2014  ψηφίζουμε για  2 εκπροσώπους εργαζομένων στο Δ.Σ του Οργανισμού.
 Η ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ –ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,
 η παράταξη  που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, συμμετέχει σε αυτήν την εκλογική διαδικασία με άποψη και αρχές  για τα χαρακτηριστικά και την πολιτική που πρέπει να υπηρετούν  οι εκπρόσωποι των εργαζομένων,ειδικά σήμερα που ο ΟΑΕΔ παίζει κεντρικό ρόλο στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.


Τηλ.9989721,9989657

    ΑΘΗΝΑ 8/12/2014
Συνάδελφισσες/οι,                                                                 ΑΡ.ΠΡΩΤ: 55

Tην  Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014, συνεδρίασε στην Αθήνα το νεοκλεγέν Δ.Σ της  Ομοσπονδίας, όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές  του 11ου  Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στις13-14  Νοεμβρίου 2014, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ
2.Προγραμματισμός  δράσεων του νέου Δ.Σ

Με  μυστική ψηφοφορία,  όπως προβλέπει το καταστατικό της ΟΕΛ,  το Δ.Σ συγκροτήθηκε ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σταμούλος Κων/νος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παπατσεχιλίδης  Ιωάννης
ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μπολόφη  Άννα
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Δήμας Αριστείδης
ΤΑΜΙΑΣ: Μουρούτσος Σπυρίδων
ΜΕΛΗ: Μητροσύλης  Χρήστος, Χρηστάκος  Στέργιος, Σαρρής Παναγιώτης, Δαλαμπύρας  Δημήτριος.
Στην συνέχεια και μετά από εισήγηση του Προέδρου της ΟΕΛ αλλά και διεξοδική συζήτηση όλων  μελών του Δ.Σ  με επίκεντρο τις αποφάσεις του συνεδρίου, αποφασίστηκε ο προγραμματισμός δράσεων της επόμενης διετίας.
Το Δ.Σ  της Ομοσπονδίας, σας αποστέλλει το ψήφισμα  του συνεδρίου .

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΑΠΟ ΒΝΣ ΟΑΕΔ Μοσχάτου




Τo Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014,  στις 5.00 μ.μ   
Οι μεγάλοι παίζουν για  τους μικρούς!