oaednews

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Στα ύψη η βιομηχανική ανεργία


Με ταχύ ρυθμό εξακολουθεί να αυξάνεται ο αριθμός των ανέργων του μεταποιητικού και βιομηχανικού τομέα. Συγκεκριμένα, από το τέταρτο τρίμηνο του 2010 ως το ίδιο τρίμηνο του 2011 οι άνεργοι του τομέα αυξήθηκαν από τα 79.068 άτομα στα 112.259 άτομα, δηλαδή κατά 42%.

Ανεργία


Η λέξη αυτή με πονάει. Όταν έμεινα άνεργος, λόγω της οικονομικής κρίσης, προσπάθησα να κρύψω τη  στενοχώρια μου, από τα μέλη της οικογένειας μου. Πως να πεις σε παιδιά που σε εμπιστεύονται και περιμένουν από σένα, ότι δεν υπάρχουν χρήματα, όχι μόνο για παιχνίδια, αλλά ούτε για φαγητό;

Υποθέσεις διαφθοράς στον ΟΑΕΔ- Ερωτηματικά εγείρει η σκοπιμότητα της δημοσιοποίησης των εκθέσεων


από grbloggers

 Με «χρυσά κουτάλια» φαίνεται ότι έτρωγαν κάποιοι βάζοντας χέρι στα ταμεία του ΟΑΕΔ.  Τρεις υποθέσεις διαφθοράς με εμπλεκόμενους υπαλλήλους εντόπισε η διοίκηση του οργανισμού, με τη ζημιά να φτάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Τα στοιχεία προκύπτουν από τρεις εκθέσεις της Διεύθυνσης Επιθεώρησης του OAEΔ.  Οι επιτήδειοι εμφάνιζαν εικονικά τιμολόγια για επιχορηγήσεις επιχειρήσεων και υπεξαιρούσαν κονδύλια που προορίζονταν για επιδόματα οικογενειακά και ανεργίας.  Εν τω μεταξύ στο κύκλωμα υπαλλήλων του OAEΔ φαίνεται αν είχαν εμπλοκή ακόμη και τραπεζικοί υπάλληλοι.