oaednews

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Χωρίς self test οι παιδαγωγοί στους ΒΝΣ ΟΑΕΔ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109989647
www.oyoaed.gr
e-mail: omosp.ypal @oaed.gr 

 Συνεχίζεται το αλαλούμ  σχετικά με το ασφαλές άνοιγμα των σχολειών.  Τα πρωτόκολλα δεν περιλαμβάνουν τους ΒΝΣ και δη τους ΒΝΣ ΟΑΕΔ. Κανένας συνάδελφος/παιδαγωγός από τους ΒΝΣ δεν έχει προμηθευτεί self test, πολύ απλά γιατί δεν προβλέπεται.

Με την παραλλαγή  όμικρον  να σαρώνει, την αστοχία των πρωτοκόλλων δεν επιλύουν ούτε οι αρμόδιοι φορείς, εν προκειμένω ο ΟΑΕΔ.

Ο ΕΦΚΑ αποκτά ιδιώτες διευθυντές – Τέθηκε σε διαβούλευση το Νομοσχέδιο – Οι βασικές διατάξεις

Από

 Βασίλης Αγγελόπουλος

 

 Από τον ιδιωτικό τομέα, θα προέρχονται στο εξής οι Γενικοί Διευθυντές και οι Διευθυντές στον ΕΦΚΑ. Το σχετικό νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του Φορέα, τέθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής σε δημόσια διαβούλευση, από το υπουργείο Εργασίας. Μια διαδικασία που θα διατηρηθεί για τις επόμενες 15 ημέρες. Στις διατάξεις του νομοσχεδίου θα υπάρχει το πριμ παραγωγικότητας των εργαζομένων, ειδικά για όσους απασχολούνται με τους κρίσιμους τομείς της εκκαθάρισης των συντάξεων και της εξυπηρέτησης των πολιτών. Την ίδια στιγμή όμως, δημιουργείται και αυτοτελές τμήμα Εσωτερικών Ερευνών, που θα ασχολείται με τις καταγγελίες σε βάρος του ΕΦΚΑ. Άλλωστε από το σύνολο των παραπόνων που αφορούν τον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τις εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, το 48% αφορά τον ΕΦΚΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου θα επιταχύνονται οι Πειθαρχικές Διαδικασίες, με στόχο την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης εντός του Φορέα. Παράλληλα το σύστημα των προμηθειών γίνεται πιο ευέλικτο, ώστε να αποφεύγονται στο μέλλον προβλήματα με τα αναλώσιμα προϊόντα του Φορέα, αλλά και να επιταχύνεται στο εξής η αγορά νέου εξοπλισμού. Ειδική παρέμβαση υπάρχει στο σχέδιο νόμου για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ, καθώς δημιουργείται σχετική Εταιρία Ειδικού Σκοπού.

Σημειώνεται ότι ο Φορέας είναι ένας από τους μεγαλύτερους δημόσιους οργανισμούς της χώρας, αφού απευθύνεται σε καθημερινή βάση σε 6,5 εκατομμύρια πολίτες (2,5 εκατ. συνταξιούχους και 4 εκατ. εργαζόμενους).

Ας δούμε ποιες είναι οι βασικές προβλέψεις του νομοσχεδίου:

Επίδομα Παιδιού Α21: Διευκρινίσεις από τον ΟΠΕΚΑ για τις αιτήσεις 2021 και 2022

 Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει ότι η προθεσμία υποβολής για τις αιτήσεις, που αφορούν το Επίδομα Παιδιού Α21 για το έτος 2021, λήγει στις 15 Ιανουαρίου 2022.

Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει ότι η προθεσμία υποβολής για τις αιτήσεις, που αφορούν το Επίδομα Παιδιού Α21 για το έτος 2021, λήγει στις 15 Ιανουαρίου 2022.

Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση θα πρέπει να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

«Αν κάποιοι πολίτες ενδεχομένως εκ παραδρομής προέβησαν σε ακύρωση ήδη εγκεκριμένης αίτησής τους για το έτος 2021, θα πρέπει να την επανυποβάλουν. Για το εκ νέου άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που αφορά την επιδότηση του 2022, σύντομα θα υπάρξει νέα ανακοίνωση εκ μέρους της διοίκησης του Οργανισμού» επισημαίνει ο ΟΠΕΚΑ.

37 προσλήψεις στον ΕΛΓΟ Δήμητρα

 Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα επτά (37) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών.

Οι προσλήψεις αφορούν: Α) Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ) Ιωαννίνων, Λάρισας, Καλαμπάκας, Νεμέας και Συγγρού του ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ που εδρεύουν στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων, Λάρισας, Τρικάλων, Κορινθίας & Βόρειου Τομέα Αθηνών, Β) των Εργαστηρίων Ελέγχου Ποιότητας Γάλακτος Πάτρας, Ρεθύμνου, Πέλλας (με έδρα τα Γιαννιτσά), Δράμας και Λάρισας του ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ που εδρεύουν στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ρεθύμνης, Πέλλας, Δράμας και Λάρισας, Γ) των Εποπτειών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς & Νήσων (Αθήνα) του ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ που εδρεύουν στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Αχαΐας, Λάρισας, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, και Δ) της Κεντρικής Υπηρεσίας που εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, του ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ.