oaednews

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ένα BLOG ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΔ στο FACEBOOK

https://www.facebook.com/EnaBlogGiaTonOaed?skip_nax_wizard=true#!/EnaBlogGiaTonOaed

To Blog μας και σε σελίδα στο Facebook για όσους πιστούς..

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Από 15/10/2012 θα είναι στη διάθεση των ασφαλισμένων δύο νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αφορούν στον τομέα των Συντάξεων, προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τη χρήση των "εργαλείων" της τεχνολογίας.

Ουδείς Αναντικατάστατος


«Οξυγόνο παίρνω από όσους αγαπώ και από τις λέξεις που γράφω»

ΜΙΑ ΚΟΛΛΙΑ
«Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ» λέω σε φίλες και γνωστούς που χάνουν τη δουλειά τους ο ένας μετά τον άλλον -η αλήθεια είναι ότι όλες οι περιπτώσεις στις οποίες αναφέρομαι παραιτήθηκαν από ένα σχετικό «εμπαιγμό» (λιγότερα χρήματα, χειρότερες συνθήκες, περισσότερες παράλογες απαιτήσεις). Και την ίδια ώρα που το λέω,ονειρεύομαι ως κίνητρο, που λείπει καιρό από τη ζωή μου, μια δουλειά που να αγαπώ, μια δουλειά που να κάνω και να απολαμβάνω όπως «τότε». Ανήκω, δυστυχώς, στους κακομαθημένους του συστήματος: έζησα την περίοδο του επαγγελματικού και οικονομικού (αναλογικά, για τα δεδομένα μου πάντα) οργασμού. Δημιουργία, συναδελφικότητα, συναγωνισμός, ανταπόδοση, ανταλλαγή, ευμάρεια, πρόοδος, άνοδος.

Εναλλακτικό Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας



19-20-21 Οκτώβρη
Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)παλιά αμερικανική βάση

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να αναδύονται και να αναπτύσσονται όλο και περισσότερες ομάδες και δίκτυα αλληλέγγυας, αχρήματης, ανταλλακτικής οικονομίας σε όλη την Ελλάδα αλλά και κολεκτίβες εργασίας.

ΧΑΡΤΟΥΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ



Κραυγή απόγνωσης από συναδέλφους που ασχολούνται με την διαχείριση των προγραμμάτων απασχόλησης και αυταπασχόλησης .

Η Πόλις

Είπες· «Θα πάγω σ' άλλη γή, θα πάγω σ' άλλη θάλασσα,
Μια πόλις άλλη θα βρεθεί καλλίτερη από αυτή.
Κάθε προσπάθεια μου μια καταδίκη είναι γραφτή·
κ' είν' η καρδιά μου -- σαν νεκρός -- θαμένη.
Ο νους μου ως πότε μες στον μαρασμό αυτόν θα μένει.
Οπου το μάτι μου γυρίσω, όπου κι αν δω
ερείπια μαύρα της ζωής μου βλέπω εδώ,
που τόσα χρόνια πέρασα και ρήμαξα και χάλασα».

Στο τραπέζι ιδιωτικοί ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ διατηρεί τον χαρακτήρα του μοναδικού δημόσιου φορέα για την απασχόληση
Μεγαλύτερο «άνοιγμα» σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα -όπως σε ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας και στις Εταιρείες Προσωρινής Απασχόλησης- της συμβουλευτικής, του επαγγελματικού προσανατολισμού, της κατάρτισης και της αναζήτησης θέσεων κατάρτισης και εργασίας για τους άνεργους σχεδιάζει να κάνει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Συνέδριο έργου INNOPOLIS: Η Θεσσαλονίκη, η Silicon Valley και ένα χασμα νοοτροπίας

Η Κεντρική Μακεδονία διαφέρει, βέβαια, σε πολλά από τη Silicon Valley. Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι πιο εμφανείς διαφορές -όπως η γενναία χρηματοδότηση, τα πανεπιστήμια πρώτης γραμμής παγκοσμίως ή οι εντυπωσιακές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ- αυτές που κάνουν τη μεγάλη ...διαφορά ανάμεσα στις δύο περιοχές.

Παραλογισμός: H Τρόικα ζήτησε να εκκενωθούν τα νησιά με λιγότερους από 150 κατοίκους!

Με επιχείρημα ότι.... επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, η Τρόικα ζήτησε εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους.

Στο 25,1% η ανεργία τον Ιούλιο - Χωρίς δουλειά 1 στους 4 Ελληνες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία σημείωσε άνοδο για 35ο συνεχόμενο μήνα, καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ στο 25,1%, έναντι 24,8% τον Ιούνιο και έναντι 17,8% τον περυσινό Ιούλιο.
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1,26 εκατ. τον Ιούλιο, στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, καταγράφοντας αύξηση 43% σε σχέση με τα περυσινά επίπεδα.