oaednews

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Αλληλέγγυο στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ το ΕΚΒ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ, μετά την αναστάτωση που προήλθε από δημοσιεύματα σχετικά με το σχέδιο της τρόικα να «τεμαχίσει» και να ιδιωτικοποιήσει τον φορέα.

Πρόστιμο του ΣτΕ στο υπουργείο Εργασίας

Οφείλει να καταβάλει 152.281 ευρώ σε ιδιωτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης
Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την υπ' αριθμ. 2645/2014 απόφασή του, αναφέρει ότι το υπουργείο Εργασίας υποχρεώνεται να καταβάλει το ποσό των 152.281 ευρώ, με τους νόμιμους τόκους από το 1996 έως σήμερα, σε ιδιωτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, καθώς ο τότε υφυπουργός Εργασίας παράνομα ακύρωσε οκτώ προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης στην Κεντρική Μακεδονία. 

Επίσημη πρωτη για το Κυβαρνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης

Επίσημη «πρώτη» για το κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης
TOY ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ
Ο συντονισμός των δράσεων και των πόρων όλων των υπουργείων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και η λήψη νέων μέτρων για τη διατήρηση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας από το... φθινόπωρο και μετά -με τη λήξη της λειτουργίας εποχικών επιχειρήσεων- και σε συνάρτηση με την αναμενόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, τίθεται στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής.
Αυτό σηματοδοτεί η απόφαση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά να συγκαλέσει το κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης την 1η Σεπτεμβρίου, πριν δηλαδή από την προγραμματισμένη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας στο Παρίσι και την καθιερωμένη εξαγγελία, αργότερα στη ΔΕΘ, της πολιτικής η οποία θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα.

ΟΥ ΟΑΕΔ : Ανακοινωση - Ενημέρωση

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 116 / 25-8-2014
Προς τις Ενώσεις Μέλη μας
Προς Όλες τις Υπηρεσίες
Θέμα: «Απολογισμός έκτακτου ΔΣ της Ομοσπονδίας»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
το ΔΣ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ πραγματοποίησε ανοικτή συνεδρίαση την Πέμπτη 21 Αυγούστου και αφού έλαβε υπόψη του τις γνώμες και τις απόψεις των συναδέλφων, κατέληξε στην εκτίμηση της συνολικής κατάστασης, η οποία έχει ως εξής:

Η συζήτηση για ιδιωτικοποίηση μέρους του Οργανισμού δεν είναι τωρινή. Υπήρχε, υπάρχει και θα εξακολουθήσει ως φαίνεται, να υπάρχει μέχρι να τους σταματήσουμε. Δεν είναι προϊόν  δημοσιογραφικής αφέλειας, άλλα είναι μια συζήτηση υπαρκτή, η οποία εντείνεται όσο η ανεργία παραμένει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και τα ευρωπαϊκά κονδύλια που εισρέουν για την αντιμετώπιση της αυξάνουν χωρίς να δρομολογούνται εξ’ ορισμού στο ΟΑΕΔ.
Τα τελευταία δημοσιεύματα και η άμεση αντίδραση της Ομοσπονδίας προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα και οδήγησαν σε γραπτές και ενυπόγραφες διαψεύσειςδημοσιευμάτων από την Κυβέρνηση και γραπτές και έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα. Παρόλο που οι διαψεύσεις δε μας ικανοποιούν στο βαθμό που δεν συνοδεύονται από έμπρακτες αποδείξεις , θεωρούμε πως ο δημόσιος διάλογος που αναπτύχθηκε γύρω από τον ΟΑΕΔ και τον ρόλο του θα λέγαμε ότι είναι πρωτοφανής.