oaednews

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Ξεκινάει η νέα κοινωφελής εργασία σε 34 δήμους της χώρας – Θέσεις ανά Δήμο

Ξεκινάει η β’ φάση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ που αφορά 7.685 θέσεις οκτάμηνης απασχόλησης σε 34 Δήμους της χώρας και τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα εκδοθεί η προκήρυξη για την έναρξη των αιτήσεων.
Ο προγραμματισμός του υπουργείου Εργασίας θέλει η ενεργοποίηση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων να τίθεται εν ισχύ μέσα στις επόμενες ημέρες. Τονίζεται ότι οι δήμοι που επιλέχθηκαν μετά τους 17 της α’ φάσης, έχουν αντιμετωπίσει τα μεγαλύτερα προβλήματα ανεργίας στη χώρα, άρα έχουν και τη μεγαλύτερη ανάγκη να στηριχθούν από ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Προκηρύξεις σε δημόσιο και φορείς ανοικτές για αιτήσεις αυτή την εβδομάδα

Οι φορείς που αφορούν οι προκηρύξεις του δημοσίου αλλά και οι θέσεις που ζητούνται προς πρόσληψη τον μήνα Νοέμβριο.ΑΣΕΠ (ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1ΕΓ/2017): Πλήρωση διακοσίων είκοσι (220) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, κλάδων Εφοριακών, Τελωνειακών και Δημοσιονομικών, σε υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης
Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.)

Άδικη φορολογική πολιτική κατά των πολυτέκνων οικογενειών

Μια απίστευτα άδικη φορολογική πολιτική, που στρέφεται ευθέως κατά των πολυτέκνων οικογενειών και συμβάλλει στην επιτάχυνση της μείωσης του πληθυσμού της χώρας έχει επιβληθεί την περίοδο των Μνημονίων από κυβερνήσεις πιστές και υπάκουες στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους λοιπούς δανειστές.
Μια σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων που νομοθετήθηκαν τα πρώτα χρόνια εφαρμογής των Μνημονίων από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας και διατηρούνται σε ισχύ μέχρι σήμερα από την τωρινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συντελούν πλέον στη μονιμοποίηση αντικινήτρων για τη δημιουργία και τη συντήρηση πολύτεκνων οικογενειών.

15 προσλήψεις Π.Φ.Α

Προκειμένου να λειτουργήσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού κατά την περίοδο 2017-2018 με την συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και με βάση την έγκριση ΦΕΚ3359/τβ/22-09-17,  ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού & Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.), ως «Δέκα πέντε (15) Καθηγητές Π.Φ.Α», με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου και με ωρομίσθια αποζημίωση.

Από το ΚΕΣΕΝ ανακοινώθηκαν 3 θέσεις

Προτίθεται να προσλάβει, λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του π.δ.63/1974, της παρ. 3 του άρθρου 29 του Ν. 1943/91, όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 10 του Ν. 2026/1992 (ΦΕΚ Α’ 43), σε συνδυασμό με το 1ο εδάφιο της περίπτωσης β.β του άρθρου 24 και την περ. β της παρ. 2 του άρθρου 14 του ν.2190/1994 και σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. πρωτ.: 2901.2/43373/2017/15-06-2017 έγκριση ΥΝΑΝΠ/ΔΔΥ 1Ο, για την κάλυψη των αναγκών του εκπαιδευτικού έτους 2017-2018, ωρομίσθιους καθηγητές των παρακάτω ειδικοτήτων, το Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού / Μηχανικών (ΚΕΣΕΝ/Μ) του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Κληρώνει αύριο ο ΟΑΕΔ 9 κενές εργατικές κατοικίες

Ο ΟΑΕΔ κληρώνει εννέα κενές εργατικές κατοικίες και όλοι οι υποψήφιοι δικαιούχοι, καλούνται να παραβρεθούν στον χώρο όπου θα διενεργηθεί η κλήρωση, καθώς οι εργατικές κατοικίες βρίσκονται  στην περιοχή του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου 2017.

Άρτα: Εξακολουθεί να μην υπογράφει ο Επίτροπος -Απόγνωση συμβασιούχων

Το κράτος των επιτρόπων ...
Δεν έχει τέλος το δράμα των συμβασιούχων της Άρτας, που είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr , καθώς εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 4 μήνες. Μιλάμε για δεκάδες συμβασιούχους που, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι «όμηροι» της Επιτρόπου η οποία επιμένει στο να μην υπογράφει τα εντάλματα για να προχωρήσουν οι πληρωμές τους.

Υπ. Εργασίας: «Επιβεβαιώνεται η τάση μεταστροφής από την πλήρως αδήλωτη εργασία στην μερικώς αδήλωτη» - Πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων στην περιφέρεια Αττικής

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της επεξεργασίας των στοιχείων του πιλοτικού προγράμματος στοχευμένων ελέγχων στην περιφέρεια Αττικής, για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Σε ΚΟΙΣΠΕ η ανάθεση καθαριότητας δομής του υπουργείου Εργασίας

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση αναδείχθηκε μετά από διαγωνισμό για τον καθαρισμό των γραφείων της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του υπουργείου Εργασίας, καθώς το προτεινόμενο τίμημα θεωρήθηκε ως το πιο συμφέρον. Η σύμβαση θα έχει 12μηνη διάρκεια και η δαπάνη σε βάρος του υπουργείου Εργασίας ανέρχεται σε 15.571,92 ευρώ.
Πρόκειται για το Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης 1ου Τομέα Ψυχ. Υγείας Ν. Αττικής (ΚΟΙΣΠΕ ΔΙΑΠΛΟΥΣ), ο οποίος πρόκειται να παρέχει υπηρεσίες καθαριότητας σε συνολική επιφάνεια 700 τ.μ.

Από προσωπικό του Νοσοκομείου η φύλαξη του “Αττικόν” – Όφελος 100.000 €

Η Διοίκηση του ΠΓΝ Αττικόν γνωστοποιεί ότι, τη Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2017 υπεγράφησαν οι πρώτες σαράντα (40), από τις προβλεπόμενες σαράντα εννέα (49) συμβάσεις, με προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) για την φύλαξη των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου.

Προσλήψεις 18 ατόμων στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

Το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος προκηρύσσει την πλήρωση 18 θέσεων έκτακτου προσωπικού στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «ΣΥΝΤΕΛΕΣΙΣ: Καινοτόμες Τεχνολογίες και Εφαρμογές βασισμένες σε Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και Υπολογιστικό Νέφος (Cloud)» (Ε-12181) με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002521 στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Ι.Π.Τ.) του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Προσλήψεις 10 ατόμων στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης / Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ανακοινώνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου ως ακολούθως:
Τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 19 Νοεμβρίου 2017.

Πού έχει «κολλήσει» το Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ -Πότε θα προκηρυχτεί



Το Εξοικονομώ ΙΙ, ένα πρόγραμμα που αφορά στην οικονομική ενίσχυση παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης σε κατοικίες και το οποίο πρόκειται να κινήσει όλη την αγορά και που αναμένουν εναγωνίως νοικοκυριά και επαγγελματίες, μοιάζει πλέον με το γεφύρι της Άρτας.