oaednews

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Προγράμματα ΟΑΕΔ: Μείωση των ανισοτήτων ανάμεσα στα δύο φύλα

Του Βασίλη Αγγελόπουλου 

Τα προγράμματα απασχόλησης που εκπονεί ο ΟΑΕΔ βοηθούν ώστε να μειώνονται οι ανισότητες ανάμεσα στα δύο φύλα. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, ο Οργανισμός δημοσιοποίησε πριν από λίγο στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, σε τρία μεγάλα προγράμματα διαπιστώνεται ότι το μερίδιο συμμετοχής των γυναικών ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

Πιο συγκεκριμένα: 1. Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε δήμους, περιφέρειες και Δημόσιο (του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης). Το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στο πρόγραμμα ήταν πολύ υψηλό και αγγίζει το 75%. 2. Voucher κατάρτισης και πρακτικής άσκησης για 8.800 αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ (του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων) στο οποίο οι νέες γυναίκες πτυχιούχοι είχαν ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και μετά το πέρας του οποίου, σύμφωνα με την πρώτη αποτίμηση, μεγάλο μέρος των συμμετεχόντων εξακολουθούν να απασχολούνται. Το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στο πρόγραμμα ήταν 69%. Δεδομένου ότι οι γυναίκες σήμερα αποτελούν το 52% του συνόλου των ανέργων, το πολύ υψηλό γυναικείο ποσοστό συμμετοχής στα δύο παραπάνω προγράμματα συνέβαλε στη μείωση του χάσματος φύλου ως προς την ανεργία.

Ολάνθιστος γκρεμός....


Το ΠΑΜΕ για την ημέρα της Γυναίκας



Χρόνια πολλά στις γυναίκες του ΟΑΕΔ!

Διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών 
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women's Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

ΚΠΑ 2 Ορεστιάδας

Κοπή της βασιλόπιτας 2016 και  εκδρομή στην περιοχή Πέλλας,
από το ΚΠΑ 2 Ορεστιάδας.

Φωτορεπορταζ: Νίκος Μουρατίδης 
Συναδελφικότητα, διασκέδαση, φυγή από την καθημερινότητα, μπράβο στο ΚΠΑ Ορεστιάδας