oaednews

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

H ΑΔΕΔΥ απαντά στον Βερναρδάκη: Ιδού ποιες δεσμεύσεις έχει αθετήσει

Την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ προκάλεσε η κριτική που της άσκησε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης ότι δεν αντέδρασε στην απαίτηση του ΣΕΒ για μικρότερο κράτος κατά 150.000 εργαζόμενους.
Με επιστολή της στον αναπληρωτή υπουργό η ΑΔΕΔΥ εκφράζει την έκπληξή της και τον καλεί «να αφήσει τους άσφαιρους λεονταρισμούς για δήθεν μέτωπο κατά του ΣΕΒ, όταν η πολιτική που πειθήνια ακολουθείτε είναι μια νεοφιλελεύθερη πολιτική που όχι μόνο βρίσκει σύμφωνους τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου αλλά υπαγορεύεται από αυτούς».
Παράλληλα τον κατηγορεί ότι έχει αθετήσει τις δεσμεύσεις του:
– Για 20 έως 25.000 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κυρίως στις κοινωνικές υπηρεσίες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για το 2016.
-Για τη μονιμοποίηση των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, μέτρο το οποίο δεν δημιουργεί καμία επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό.

«Ακόμη, έχετε ουσιαστικά καταργήσει πλήρως τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, όπως προκύπτει και από το σχέδιό σας για την κινητικότητα στο Δημόσιο», προσθέτει η ΑΔΕΔΥ.

Τέσσερα προγράμματα για 45.000 ανέργους έως τέλος του χρόνου

Τέσσερα προγράμματα για ανέργους έχει καταρτίσει και αναμένεται να υλοποιήσει μέχρι τα τέλη του χρόνου ο ΟΑΕΔ, με στόχο να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και να ενισχύει επιχειρηματικά σχέδια ανθρώπων που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας. Συγκεκριμένα:
Πρώτο: Τέλος Σεπτεμβρίου ο Οργανισμός θα προκηρύξει πρόγραμμα για 10.000 ανέργους ηλικίας 30 – 49 ετών, προσφέροντας επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις που θα προχωρήσουν σε προσλήψεις.