oaednews

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 


  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ                        

                Η κυβέρνηση χωρίς αιδώ, συνεχίζει το νομοθετικό της έργο, με μεγάλα αντεργατικά ν/σ. Με πρόφαση την πανδημία, επιχειρούν να επιβάλλουν σιωπητήριο αντιδράσεων και δράσεων. Η μείωση των εισφορών που συζητείται και ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα στη βουλή υπονομεύει τη λειτουργία του ΟΑΕΔ εν τω συνόλω, ενώ η υποτιθέμενη κάλυψη του ελλείμματος από τον Κρατικό προϋπολογισμό αποτελεί λογιστική αλχημεία για να διασκεδαστούν εντυπώσεις.

Έχουμε επισημάνει σε προηγούμενη ανακοίνωση ότι παρά τις προσπάθειες που καταβάλουν να θολώσουν τα νερά και παρά τις αλχημείες παραμένει ελλειμματικός ο λογαριασμός ΕΛΕΚΠ «περιμένοντας οδηγίες από το υπουργείο εργασίας» Σε κάθε περίπτωση αλλάζει ο ΟΑΕΔ. Υπονομεύεται ο ΟΑΕΔ, υπονομεύονται οι δράσεις του ΟΑΕΔ και η κοινωνική πολιτική που ασκεί.

ΠΑΝΣΥΠΟ: Χαριστική βολή στον προϋπολογισμό του Ο.Α.Ε.Δ. - Απεργία 26 Νοεμβρίου 2020

Από την προηγούμενη Πέμπτη  βρίσκεται σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, στο οποίο, εκτός των άλλων, προβλέπονται διατάξεις  που  αφορούν άμεσα το μέλλον του Ο.Α.Ε.Δ:

            Οι ασφαλιστικές εισφορές υπέρ Ο.Α.Ε.Δ. μειώνονται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες. Η μείωση αυτή αφορά κατά 1,85 μονάδες τα ασφάλιστρα υπέρ του κλάδου ανεργίας, το οποίο μειώνεται στο 2,4% (1,2% εργοδότης – 1,2% εργαζόμενος). Επίσης προβλέπεται μείωση κατά 0,30 μονάδες  από  το  ασφάλιστρο  του  εργοδότη  υπέρ του  Ενιαίου  Λογαριασμού  για  την  εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ). Στην περίπτωση αυτή, το συνολικό ασφάλιστρο θα είναι 0,16% (0,06% ΕΛΠΕΚΕ και 0,10% ΕΚΛΑ). Αντίστοιχα θα μειωθεί κατά 0,85 μονάδες και το ασφάλιστρο του ΕΛΕΚΠ από την πλευρά του εργαζόμενου. Τα παραπάνω καταδεικνύουν τη δραστική μείωση των σχετικών δράσεων. Η εισφορά υπέρ Ο.Ε.Κ. καταργείται, επισφραγίζοντας την πολιτική θέση της Κυβέρνησης για μη επαναφορά στεγαστικών προγραμμάτων.

Το "θαύμα" του Βρούτση: Μποναμάς στους μισθωτούς με τα λεφτά των ανέργων

 Αποτελεί επιτυχία της κυβέρνησης σε μια χρονιά διψήφιας ύφεσης να «μοιράζει» (έστω πενιχρές) αυξήσεις μισθών. Αρκεί να μην ξέρεις πως σχεδιάζει να το κάνει.

Ο Γιάννης Βρούτσης σύντομα θα καταγραφεί ως ο υπουργός Εργασίας που εισηγήθηκε ένα από τα πλέον αναχρονιστικά νομοσχέδια των τελευταίων 10ετιών. Αυτό θα συμβεί όταν φέρει το εργασιακό νομοσχέδιο που θεσμοθετεί το 10ωρο εργασίας, τις απλήρωτες υπερωρίες και πολλά άλλα. Πριν όμως από αυτό (και πριν από τον ανασχηματισμό λένε οι κακές γλώσσες) φαίνεται πώς θέλει να «φτιάξει» λίγο το προφίλ του. Έτσι λοιπόν ετοιμάζεται να ανακοινώσει αυξήσεις μισθών. Μόνο που θα το κάνει με έναν δικό του τρόπο: Χρησιμοποιώντας τα λεφτά των ανέργων.