oaednews

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

ΠΑΝΣΥΠΟ:Απόσυρση της 2228/14.01.21 εγκυκλίου σχετικά με τη διενέργεια των ελέγχων»

 κ. Διοικητή,

 

Η πρόσφατη εγκύκλιος σχετικά με τη διαδικασία υλοποίησης των ελέγχων των προγραμμάτων του Οργανισμού, η οποία συντάχθηκε βιαστικά, αναίτια και χωρίς κανένα προηγούμενο διάλογο με τους εργαζόμενους αποκαλύπτει, για άλλη μια φορά, την «αφ’ υψηλού» διοίκηση του Οργανισμού, με τα αναπόφευκτα λάθη που αυτή επιφέρει.

Η μάστιγα της ανεργίας και των διακρίσεων στους εργαζομένους των 50 και άνω ετών


Εργαζόμενοι άνω των 50 ετών βιώνουν διακρίσεις στον εργασιακό χώρο και απολύονται πιο συχνά, με αποτέλεσμα να είναι μακροχρόνια άνεργοι. Τα άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών που χάνουν τη δουλειά τους είναι πολύ πιο πιθανό να υποστούν μακροχρόνια ανεργία από ό, τι άλλες ηλικιακές ομάδες, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.  

 Οι ηλικιωμένοι εργαζόμενοι που χάνουν τη δουλειά τους έχουν δύο φορές περισσότερες πιθανότητες από άλλες ηλικιακές ομάδες να είναι άνεργοι για τουλάχιστον δύο χρόνια.   Υπάρχουν 407.000 άνεργοι άνω των 50 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποτελώντας έναν στους τέσσερις (24%) όλων των ανέργων, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία ανεργίας από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών που ανέθεσε η Rest Less, μία ψηφιακή κοινότητα για άτομα άνω των 50 ετών. 

Εκπαιδευτικές Δομές ΟΑΕΔ: Θα παραμείνουν κλειστές έως 25/1

 Κλειστές έως τις 25 Ιανουαρίου θα παραμείνουν οι εκπαιδευτικές δομές ΟΑΕΔ σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού

Αντίο στον καλό συνάδελφο

 

Την εβδομάδα που μας πέρασε έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή ο αγαπητός συνάδελφος και καλός φίλος Χαράλαμπος Γιασεμίδης. Ο Μπάμπης έφυγε ήρεμα και σιωπηλά. Ένας άνθρωπος σεμνός, χαμογελαστός, ήμερος, αφοσιωμένος και συνεπής στην εργασία και στην φιλία, ταπεινός. Φίλος λαμπρός και γενναιόδωρος. Ας μας φωτίζει το υψηλό του ήθος ,