oaednews

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Εργαζόμενοι Φτωχοί: Tο εργασιακό μοντέλο Μέρκελ - Σαμαρά

Εργαζόμενοι Φτωχοί: Tο εργασιακό μοντέλο Μέρκελ - Σαμαρά



08:23 | 22 Μάιος. 2014
Πάνος Παναγιώτου
Στον απόηχο της δημοσίευσης των στοιχείων της Eurostat για την ανεργία στην ΕΕ τον Ιούλιο του 2013, ο Laszlo Andor, Ευρωπαίος Επίτροπος Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης διατύπωσε μια σειρά παρατηρήσεων, οι οποίες συμπεριλήφθηκαν στο υπόμνημα 13/759 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με ημερομηνία 30 Αυγούστου 2013.

"Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολλές χώρες έχουν καταφέρει να μειώσουν ελαφρώς την εποχικά προσαρμοσμένη ανεργία... Αλλά είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι πάνω από 26.6 εκ. άτομα που αναζητούν εργασία εξακολουθούν να είναι χωρίς δουλειά στην ΕΕ (19,2 εκατομμύρια στην ευρωζώνη), εκ των οποίων περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια άτομα ηλικίας κάτω των 25 ετών (3,5 εκατομμύρια στη ζώνη του ευρώ)", αναφέρει στο σχετικό υπόμνημα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Απασχόλησης προσθέτοντας: "Θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για μια ισχυρή ανάκαμψη όταν η οικονομία της ΕΕ δημιουργεί 200-300 χιλ. νέες θέσεις εργασίας κάθε μήνα, χρόνο με το χρόνο. Και σαφώς, μια πραγματικά ισχυρή ανάκαμψη στον τομέα της εργασίας δεν πρέπει να βασίζεται σε συμβάσεις μηδενικών ωρών ή μακροχρόνιες μίνι - εργασίες. Μόνο αν οι εργαζόμενοι έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση και μπορούν να αγοράσουν ό, τι άλλοι πωλούν, θα θα μπορέσει να επιστρέψει μία πραγματικά θετική δυναμική στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας."
Η γερμανική μεταρρύθμιση της ελληνικής αγοράς εργασίας
 

Αιφνιδιαστική διακοπή της δημοσκόπησης

Αιφνιδιαστική αλλαγή ( μηδενισμός) των στοιχείων της δημοσκόπησης που βρισκόταν σε εξέλιξη παρατηρήσαμε σημερα το πρωι στην ηλεκτρονική διευθυνση του blog. Δε γνωρίζουμε τους ακριβείς λόγους ... Πιθανόν να ειναι προσωρινή η διακοπή και να επανέλθει, πιθανόν τα αποτελέσματα να μη συνέφεραν κάποιους , πιθανόν να είναι άλλοι λόγοι .... Το ζήτημα διερευνάται από τον τεχνικό μας σύμβουλο.