oaednews

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Με άγριες διαθέσεις επιστρέφει η Τρόικα


Το κλείσιμο των μη λειτουργικών εφοριών και την αποχώρηση τουλάχιστον διακοσίων εφοριακών ζητά η Τρόικα, που επιστρέφει τη Δευτέρα στην Αθήνα.
Τα στελέχη της "τριμερούς" έρχονται με στόχο να παρακολουθήσουν την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού και τις διαδικασίες σύνταξης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2013 - 2016.

Επεισόδια και χημικά ματαίωσαν την παρέλαση στο Ηράκλειο

Νέες μειώσεις σε συντάξεις και εφάπαξ;

Τους επόμενους μήνες, αμέσως μετά τις εκλογές, αναμένονται νέα επώδυνα κυβερνητικά μέτρα που θα πλήξουν τόσο τις κύριες συντάξεις όσο και τα εφάπαξ βοηθήματα. Οι συνεχείς μειώσεις των μισθών, η έκρηξη του προβλήματος της ανεργίας αλλά και οι μειώσεις των εισφορών που προβλέπονται στο νέο μνημόνιο «ανοίγουν» εκ νέου το Ασφαλιστικό, προσδιορίζοντας χρονικά τα νέα μέτρα για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Θα προηγηθούν τον Ιούνιο οι ανατροπές στα εφάπαξ βοηθήματα, για τα οποία το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζεται να προτείνει εναλλακτικά στους φορείς των ασφαλισμένων να επιλέξουν είτε μείωση του ποσού είτε αύξηση των εισφορών. 

ΠΩΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ

Δείγματα μισθών για μερική απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα


​Στα 255,47 ευρώ μεικτά αναμένεται να φτάσει ο μισθός για έναν νέο  κάτω των 25 ετών και στα 293,04 ευρώ για έναν εργαζόμενο που είναι πάνω από τα 25 χρονών, αν εργάζονται με το καθεστώς της μερικής απασχόλησης, δηλαδή της τετράωρης εργασίας. 

Τηλεργασία: Αντίδοτο στην ανεργία;

Ανεκμετάλλευτα ταλέντα οι άνεργοι Έλληνες


Στο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζουν κυρίως οι νέοι στην Ελλάδα αναφέρεται το BBC σε δημοσίευμά στην ηλεκτρονική του έκδοση.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ


Μέτρα προστασίας των ανέργων και κυρίως των μακροχρόνιων ανέργων

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε την προηγούμενη βδομάδα σε μια πρόταση νόμου για τους ανέργους, και κυρίως τους μακροχρόνια ανέργους, που πάει αντίθετα στο ρεύμα, διατυπώνοντας μια ολοκληρωμένη πρόταση για το θέμα των ανέργων, και ανοίγει το θέμα στην κοινωνία.

Βρες τώρα δουλειά στην Ε.Ε. Πηγή:www.capital.gr


Της Δήμητρας Καδδά
Ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ αλλά οι αγγελίες για θέσεις εργασίας σε άλλα κράτη της ΕΕ είναι ακόμη πιο πολλές: Ο λόγος για 1.413.174 αγγελίες επιχειρήσεων για αναζήτηση εργαζομένων που φιλοξενεί το δίκτυο εύρεσης απασχόλησης ανά την ΕΕ, το Eures.