oaednews

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: Έλεγχος υγιεινής και ασφάλειας

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος

Τηλ. 2109924316-6973309354

FAX. 2109924316

e-mailomosp.ypal@dypa.gov.gr

Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr                                                                         

                                                                                 Αρ.Πρωτ  594/15-11-2022

                                                                                           Προς Διοικητή ΟΑΕΔ

 

Θέμα:  « Έλεγχος υγιεινής και ασφάλειας»

 

Επειδή τον τελευταίο καιρό έχουμε τρεις απώλειες συναδέλφων από τη Διεύθυνση Μηχανογράφησης και οι τρεις χτυπημένοι από καρκίνο και επειδή ευλόγως ανησυχούμε,  επιθυμούμε να υποβληθεί αίτημα από εσάς προς το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. (Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας) προκειμένου να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις για το μικροκλίμα-χημικούς παράγοντες και πιθανή ύπαρξη αμιάντου.

Υπενθυμίζουμε δε την ανάγκη  για την ύπαρξη Γιατρού Εργασίας,  για τον οποίο εδώ και δυο χρόνια η θέση παραμένει κενή λόγω ατελέσφορου διαγωνισμού. Ας δοθούν παραπάνω χρήματα αν είναι για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΓΙΑ ΤΗΝ 49η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Συμπληρώνονται φέτος, 49 χρόνια, από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, το 1973, ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς που, με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, κατάργησε τη Δημοκρατία και θεμελιώδη ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, δολοφόνησε, βασάνισε, φυλάκισε και εκτόπισε αντιστασιακούς δημοκρατικούς πολίτες.


Τον Νοέμβρη του 1973, οι φοιτητές του Πολυτεχνείου και άλλων σχολών έγραψαν ιστορία, καθώς όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη Χούντα των συνταγματαρχών και -με κεντρικό σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- η εξέγερση αυτή αποτέλεσε ένα από τα καθοριστικά γεγονότα για τη μετέπειτα πτώση των πραξικοπηματιών. Μια πτώση που ήρθε τον Ιούλιο του 1974, υπό το βάρος, δυστυχώς, της τραγωδίας και της προδοσίας της Κύπρου.


Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου έχουν διαχρονική αξία και είναι επίκαιρα και σήμερα όσο ποτέ.

Μετακίνηση δημοσίου υπαλλήλου σε υποδεέστερη θέση

 Η μετακίνηση αποτελεί την πρώτη και απλούστερη διαδικαστικά μορφή κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Συνιστά την αλλαγή θέσης του υπαλλήλου, ο οποίος μετακινείται (μετατοπίζεται) σε άλλη οργανική μονάδα του ίδιου φορέα και εντός της έδρας του. Δηλαδή πρόκειται για εσωτερική μεταβολή. Η μετακίνηση επέρχεται, συνήθως, με πρωτοβουλία του φορέα προκειμένου να αντιμετωπιστούν υπηρεσιακές ανάγκες, δεν αποκλείεται όμως να τη ζητήσει και ο υπάλληλος.

Ως υπηρεσιακή μεταβολή, εκκινεί, εξελίσσεται και ολοκληρώνεται αποκλειστικά εντός του ίδιου φορέα. Αρμόδιος για τη διενέργειά της είναι ο, κατά περίπτωση, επικεφαλής του. Της έκδοσης της απόφασής του δεν απαιτείται και συνεπώς δεν προηγείται η διατύπωση γνώμης από οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο. Ωστόσο, αν η διενεργηθείσα υπηρεσιακή μεταβολή γίνεται σε άλλη αρχή, ακόμα κι αν χαρακτηρίζεται ως «μετακίνηση», τούτη υποκρύπτει μετάθεση και απαιτεί, σύμφωνα με το άρθρο 103 παρ. 4 του Συντάγματος, σε συνδυασμό με το άρθρο 67 παρ. 5 του Ν.  3528/2007 (Υπαλληλικός Κώδικας), προηγούμενη σύμφωνη γνώμη υπηρεσιακού συμβουλίου . Σε αντίθετη περίπτωση έχει εκδοθεί κατά παράβαση ουσιώδους τύπου της διαδικασίας και μπορεί να κριθεί ακυρωτέα, κατόπιν προσβολής της στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Η μετακίνηση ρυθμίζεται από τη διάταξη του άρθρου 66 του Νόμου 3528/2007 (Υπαλληλικός Κώδικας), όπου προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: