oaednews

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Προτεραιότητα σε 400.000 οικογένειες χωρίς εργασία

του  Ηλ. Κικίλια
Τις θέσεις εργασίας τις δημιουργούν οι επιχειρήσεις και ο μοναδικός ουσιαστικός τρόπος για να καταπολεμηθεί ουσιαστικά η ανεργία δεν είναι απλά η οικονομική ανάκαμψη αλλά η αποφασιστική αντιμετώπιση των δομικών προβλημάτων και κυρίως της χαμηλής ποιότητας που χαρακτηρίζει το ευρύτερο θεσμικό περιβάλλον της χώρας μας, δηλαδή τη δομή και τη λειτουργία της οικονομίας, των αγορών, της εκπαίδευσης και του κράτους, στα οποία οφείλεται σημαντικό μέρος της υστέρησης παραγωγικότητας και της ανεργίας.

Τον Μάρτιο 45.000 «επιταγές» για ένταξη νέων στην αγορά εργασίας

Μέχρι τις αρχές Μαρτίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας για 45.000 ανέργους έως 29 ετών.

Κάποιοι πληρώνονται για να κάθονται και κάποιοι άλλοι σε ......διαθεσιμότητα

Δυόμισι χρόνια μετά το «λουκέτο» στην Ολυμπιακή, περισσότεροι από εκατό πιλότοι που μεταφέρθηκαν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξακολουθούν να πληρώνονται αδρά από το Δημόσιο, χωρίς να παρέχουν καμία απολύτως υπηρεσία!

Ο «εργοδότης της έσχατης προσφυγής»

Με την ανεργία να αποτελεί το τίμημα για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, η Ράνια Αντωνοπούλου -ειδική σύμβουλος στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΟΗΕ- προτείνει την ενεργοποίηση προγραμμάτων άμεσης απασχόλησης, μια νέα εκδοχή του New Deal

Τα εκπαιδευτικά συστήματα και ο εφιάλτης της ανεργίας

Γρίφος για όλη την Ευρώπη η σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την απασχόληση, ιδιαίτερα απογοητευτική η κατάσταση στην Ελλάδα

Στα αζήτητα τα κονδύλια για την ανεργία


Πακτωλός κοινοτικών κονδυλίων που φτάνει στα 439 εκατ. ευρώ και προοριζόταν από το 2009 να θωρακίσει εργαζόμενους και επιχειρήσεις απέναντι στην κρίση παραμένει σήμερα στα αζήτητα με ποσοστό απορρόφησης (Νοέμβριος του 2012) που δεν φτάνει ούτε στο 9%.

«Διαλύεται» το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας


 ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ  ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
 «Διαλύεται» το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ το «ξήλωμα» των εργασιακών σχέσεων την ώρα που η ανασφάλιστη εργασία επεκτείνεται, βυθίζοντας στα ελλείμματα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στον καιρό της κατάργησης των Σ.Σ.Ε και της ''ελεύθερης αγοράς''

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Τρικάλων
 Τρίκαλα 16/1/2013
Συνάδελφοι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, άνεργοι,
Καταγγέλλουμε σε όλους εσάς το πογκρόμ απολύσεων που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία με την έλευση του νέου χρόνου. Δεκάδες εργαζόμενοι απολύονται καθημερινά και ομαδικά στα Τρίκαλα και χιλιάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στο πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη έγιναν γνωστές 9 απολύσεις στα Τρίκαλα.

Απαλλάσσεται από την κατηγορία για κακούργημα ο Πέτρος Καπετανόπουλος που διώκεται επειδή αντέδρασε στην κακοποίηση μετανάστη



Κι ένα καλό νέο! Απαλλάσσεται από την κατηγορία για κακούργημα ο Πέτρος Καπετανόπουλος, που βρέθηκε να διώκεται, επειδή αντέδρασε στην κακοποίηση μετανάστη από αστυνομικούς τον περασμένο Ιούλιο. Σημαντικό ρόλο για την απόσυρση της συγκεκριμένης κατηγορίας έπαιξε και η αλληλεγγύη χιλιάδων πολιτών που του συμπαραστάθηκαν υπογράφοντας εναντίον της δίωξης του.

«Εσπασε» και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Η σημερινή ημέρα ξημέρωσε με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διασπασμένο σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και τους εργαζόμενους να ανησυχούν για το μέλλον τους, δεδομένου ότι η διάσπαση θα συνοδευθεί άμεσα από μείωση του προσωπικού ή μείωση των αποδοχών όλου του προσωπικού.