oaednews

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ο Κουβέλης για την ανεργία

Ημερίδα της ΔΗΜΑΡ για την ανεργία. Οι λύσεις πρέπει να συνυπολογίζουν τη δημοσιονομική κατάσταση, τονίζει ο Φώτης Κουβέλης.

«Η ανεργία παράγει φτώχεια και εξαθλίωση και οφείλεται στην αδυναμία του συστήματος. Οφείλεται στην οικονομική κρίση και στις λανθασμένες πολιτικές που ακολουθήθηκαν για την αντιμετώπιση της», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε παρέμβασή του σε ημερίδα για την ανεργία που οργάνωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. 
Οι προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για την κοινωνική πολιτική στη συγκυρία είναι συγκεκριμένες και ρεαλιστικές, και συνυπολογίζουν πάντα τις δημοσιονομικές δυσκολίες καθώς «η υπόσχεση εύκολων λύσεων, μαγικών λύσεων δεν είναι η δική μας πρόταση», είπε σ’ άλλο σημείο της παρέμβασής του.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση: Απέρριψε απόφαση του δήμου Πετρούπολης για ελάφρυνση ανέργων

Με την αιτιολογία ότι οι μακροχρόνια άνεργοι και οι νέοι επαγγελματίες, δεν προβλέπονται σε καμία διάταξη νόμουΤην απόφαση του δήμου Πετρούπολης, να απαλλάξει από τα δημοτικά τέλη τους μακροχρόνια άνεργους και να μειώσει κατά 50% τα τέλη για τους νέους επαγγελματίες, απέρριψε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με την αιτιολογία ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από καμία διάταξη του νόμου για τους μακροχρόνια ανέργους και τους νέους επαγγελματίες.

Διευκρινίσεις για τα οικογενειακά επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων

Το υπουργείο Οικονομικών με έγγραφο που έστειλε για την ενίσχυση των οικογενειών των υπαλλήλων, διευκρινίζει τις προϋποθέσεις για την χορήγηση της μηνιαίας Οικογενειακής παροχής, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση.

«V for Voucherάδες» ένα δίκτυο των… ωφελουμένων από τα «voucher» για τον συντονισμό των διεκδικήσεών τους

Οι… ωφελούμενοι από τα «voucher», από τα προγράμματα δηλαδή κατά της ανεργίας, οργάνωσαν ένα δίκτυο με σκοπό να συντονίσουν τις διεκδικήσεις τους
Διαβάστε το μανιφέστο των «V for Voucherάδες», όπως αυτοαποκαλούνται:
«Είμαστε οι νέοι-ες, έως 29 ετών, «ωφελούμενοι» της επιταγής -voucher-«εισόδου στην αγορά εργασίας» από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Είμαστε οι νέοι-ες που δεν δουλεύουμε, αλλά "μαθητεύουμε". Εμείς, που παράγουμε έργο, αλλά δεν είμαστε εργαζόμενοι, εμείς, που περιμένουμε μήνες να πληρωθούμε, εμείς που είμαστε εκτεθειμένοι απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, καθώς δε συμπεριλαμβανόμαστε σε κανένα νόμο, εμείς που φορολογούμαστε κανονικά, χωρίς να έχουμε ένσημα.