oaednews

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Οι 25 ανατροπές που θα ζητηθούν από την Τρόϊκα

Λουκέτα σε οργανισμούς και υπουργεία, κατάργηση της μονιμότητας, νέο ΑΣΕΠ και αποτελεσματικότερος φοροεισπρακτικός μηχανισμός αποτελούν,  σύμφωνα με την  εφημερίδα Real News, μερικές από τις νέες απαιτήσεις της Τρόϊκα:

H Σέλμαν κλείνει το εργοστάσιο στο Βασιλικό και απολύει 174 εργαζόμενους

Την οριστική διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου στο Βασιλικό Χαλκίδας στις 8 Φεβρουαρίου 2013, και την απόλυση των 174 εργαζομένων αποφάσισε η Σέλμαν.

Το παιδί μου το σκότωσε η ανεργία…


Η συγκλονιστική μαρτυρία της μητέρας του αυτόχειρα ηθοποιού Δημήτρη Βογιατζή.

«Ήρθα να καθαρίσω λίγο το σπίτι, γιατί δεν μπορώ να μείνω εδώ. Μου έμεινε η εικόνα. Μου έμεινε η εικόνα του παιδιού μου μέσα στο δωμάτιο. Μέναμε μαζί και τώρα έρχομαι, το καθαρίζω και φεύγω. Δεν αντέχω να… μένω ούτε λεπτό μόνη μου μέσα σε αυτό το σπίτι. Μένω στην αδελφή μου. Δεν μπορώ να ξεχάσω τι έγινε και του μίλαγα. Και μετά τον έπιασα και ήταν παγωμένος» λέει στην Real News η μητέρα του ηθοποιού Δημήτρη Βογιατζή ο οποίος αυτοκτόνησε.

Χωρίς μελέτη το επίδομα ανεργίας


Στο άγνωστο και χωρίς να υπάρχει ουδεμία ενημέρωση θα προσέλθουν σήμερα οι εμπλεκόμενοι φορείς στην ευρεία σύσκεψη που έχει συγκαλέσει για το επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Βρούτσης.

Πέρα από το θέμα της χρηματοδότησης του σχετικού εγχειρήματος, που αποκάλυψε χθες η «Εφ. Συν.», ο κ. Βρούτσης δεν έχει φροντίσει να υπάρχει σχετική αναλογιστική μελέτη που θα καταδείξει τη βιωσιμότητα του σχετικού εγχειρήματος σε σχέση με τα χρήματα που προτίθεται να χορηγήσει.

O χρυσαυγίτης γείτονας του διπλανού σπιτιού



 Νοικοκυραίοι δίνουν μαθήματα

Όταν το κακό αποκτήσει πρόσωπο γίνεται ακόμα πιο τρομακτικό. Στην σφαίρα του «αφηρημένου» Χρυσή Αυγή είναι οι επιθέσεις σε μετανάστες, τα ρατσιστικά συνθήματα που εκτοξεύουν οι βουλευτές της και το τηλεοπτικό ξύλο. Τα παρακολουθούμε, γράφουμε για αυτά, εξοργιζόμαστε αλλά μέχρι εκεί. Και ξαφνικά η ζωή σου υπενθυμίζει: H Χρυσή Αυγή είναι οι νοικοκυραίοι που την έβαλαν στην βουλή.

13 συστάσεις για το «χτύπημα» της μαύρης εργασίας



«Κάντε λιγότερες και απλούστερες τις νομοθετικές ρυθμίσεις και αυξήστε τους ελέγχους». Αυτή την οδηγία δίνει το Διεθνές Γραφείο Εργασίας με απόρρητη Εκθεση για την αξιολόγηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και την καταπολέμησης της μαύρης εργασίας που παρέδωσε στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Η Εκθεση θα αξιοποιηθεί άμεσα αφού, με βάση το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, το υπουργείο Εργασίας έχει δεσμευτεί να επιταχύνει τα βήματα (που δεν... έγιναν το 2012) για το «χτύπημα» της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας περιορίζοντας, ταυτόχρονα, τις απώλειες εσόδων από εισφορές (πάνω από 6 έως 7 δισ. ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της κοινωνικής ασφάλισης).
Οι 13 συστάσεις

Άστεγος: Ο γείτονας της διπλανής πόρτας

«Με έβλεπαν στην τηλεόραση και δεν πίστευαν στα μάτια τους». Ο Λεωνίδας είναι άστεγος εδώ και τρία χρόνια. Οι συγγενείς του το ανακάλυψαν μόλις πριν από λίγους μήνες χάρη σε ένα ρεπορτάζ. Ποτέ δεν πίστευαν ότι ένας δικός τους άνθρωπος θα βρισκόταν σε αυτή τη θέση. Κι όμως «δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεται κανείς". Άνεργος για αρκετούς μήνες, από ένα σημείο κι έπειτα αδυνατούσε να καλύψει τις υποχρεώσεις του. "Βρέθηκα σε αδιέξοδο. Δεν είχα χρήματα ούτε για σάντουιτς.

Έρχεται πρόγραμμα εργασίας για νέους έως 29 ετών

Ο υπουργός εργασίας κ. Βρούτσης προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα ανακοινώσει πρόγραμμα  εργασίας για 62.000 νέους έως 29 ετών. «Προτεραιότητές μας είναι η μείωση της ανεργίας και η πάταξη της ανομίας στα ασφαλιστικά ταμεία και την αγορά εργασίας», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στη ΝΕΤ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το 2013 ως έτος νοικοκυρέματος.

Πρωτόγνωρη φτώχεια στην Ευρώπη - Στα 20 εκατ. οι άνεργοι στην Ευρωζώνη εντός του '13


Διαστάσεις ανθρωπιστικής καταστροφής λαμβάνει το φαινόμενο της φτώχειας στην Ευρώπη της λιτότητας, με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού να παραδέχεται ότι αντιμετωπίζει "πρωτόγνωρες προκλήσεις", καθώς αναγκάζεται να βοηθά όλο και περισσότερους κατοίκους της γηραιάς ηπείρου. Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτη της Ernst & Young, στα 20 εκατ. θα φτάσουν οι άνεργοι στην Ευρωζώνη εντός του '13.