oaednews

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Στη Βουλή το θέμα του ΟΑΕΔ για τους σχολικούς τροχονόμους

Με αναφορά που κατέθεσε προς το προεδρείο της Βουλής και την υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος θίγει το πρόβλημα των σχολικών τροχονόμων, καθώς με υπηρεσιακό του ΟΑΕΔ οι σχολικοί τροχονόμοι ενημερώθηκαν ότι η εθελοντική τους εργασία αποτελεί λόγο αναστολής της τυχόν επιδότησης της ανεργίας και λόγο διαγραφής τους από τα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους ηλικίας 30-49 ετών

ΕΤΙΚΕΤΕΣEνα νέο πρόγραμμα για την απασχόληση 10.000 ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών, σε ιδιωτικές ή κοινωνικές επιχειρήσεις αναμένεται να προκηρύξει εντός του Νοεμβρίου ο ΟΑΕΔ. Βάσει του σχεδιασμού, το πρόγραμμα θα προσφέρει τη δυνατότητα στους ανέργους, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του για διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών και με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους, να προσληφθούν σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης, στον ιδιωτικό τομέα. Οι επιχειρήσεις θα εισπράττουν από τον ΟΑΕΔ επιχορήγηση 15 ευρώ την ημέρα για την πρόσληψη ανέργων για 3 - 12 μήνες και 18 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων. Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για κάθε άνεργο που θα προσλαμβάνεται θα ξεκινάει από την ημερομηνία πρόσληψής του και θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα 12 μηνών. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους μόνον ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Στη δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης που αναμένεται, θα ορίζεται και η ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων.Οι επιχειρήσεις θα έχουν δικαίωμα έως 10 επιλογών υποψηφίων μέσω του μητρώου του οργανισμού. Για κάθε αίτηση που θα υποβάλλει η επιχείρηση απαιτούνται ξεχωριστοί κωδικοί πρόσβασης και στα δύο πληροφοριακά συστήματα (ΟΠΣ και ΠΣΚΕ) τόσο για την έδρα της όσο και για καθένα από τα υποκαταστήματά της, στα οποία επιθυμεί να απασχολήσει τους ωφελουμένους. Οι επιχειρήσεις με προσωπικό έως τρία άτομα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έναν ωφελούμενο, οι επιχειρήσεις με προσωπικό 4 έως 8 άτομα για έως δύο ωφελουμένους, οι επιχειρήσεις με προσωπικό 9 έως 19 άτομα για έως και 3 ωφελουμένους και οι επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 20 ατόμων για έως 5 ωφελουμένους. Προϋπόθεση για την ένταξη της επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι

ΟΑΕΔ: Πότε θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους δικαιούχους

Ο ΟΑΕΔ όπως κάθε χρόνο παρέχει στους άνεργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, δώρο Χριστουγέννων ίσο με το ποσό της τακτικής επιδότησης εάν έχουν πάρει επίδομα από 1 Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου 2016 και αναλογία σε όσους έχουν πάρει επιδότηση για μικρότερη διάρκεια ίση με 3 ημερομίσθια ανά μήνα επιδότησης.

Λειτουργία τμήματος εκμάθησης αυτοάμυνας

                                                    Η ΠΕΥ ΟΑΕΔ στο πλαίσιο των γενικότερων δράσεων που προωθεί και σε συνεργασία με το αθλητικό πολιτιστικό σωματείο ΠΑΜΜΑΧΟΝ που εκπροσωπείται από τον συνάδελφο Γιώργο Τσιούρη, θα λειτουργήσει τμήμα εκμάθησης αυτοάμυνας σε αίθουσα του κτιρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής και Νήσων, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και ώρες 16:00 -17:00. Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με το συνάδελφο στο mail g.a.tsiouris@gmail.com ή στο τηλ.

Εξόρμηση σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Ένα δημιουργικό διήμερο ολοκληρώθηκε την Τετάρτη.Μια σύντομη επίσκεψη-εμπειρία σε υπηρεσίες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας... Μια σύντομη κουβέντα με συναδέλφους που ζούμε στο κοινό οικοδόμημα του ΟΑΕΔ...Βέροια-Κοζάνη-Πτολεμαΐδα-Αμύνταιο -Έδεσσα- Θεσσαλονίκη κλπ
Αμύνταιο

Το Πολυτεχνείο Ζει

Το Πολυτεχνείο ζει! Ζει μέσα απο τον καθημερινό αγώνα ενάντια στον φασισμό, ενάντια στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενάντια στη συντήρηση και τις κατεστημένες λογικές και πρακτικές!


Νέλλυ Κουρέτα: Μην τρίβετε τα μάτια!

Σας παραθέτουμε τη   σημερινή - συγκινητική  ομιλία, της συναδέλφισσας Νέλλυς Κουρέτα 

«Φοβάμαι
τους ανθρώπους που εφτά χρόνια
έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι
και μια ωραία πρωία –μεσούντος κάποιου Ιουλίου–
βγήκαν στις πλατείες με σημαιάκια κραυγάζοντας
Δώστε τη χούντα στο λαό.
Φοβάμαι τους ανθρώπους
που με καταλερωμένη τη φωλιά
πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου».

ΜΥΝΗΜΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Λ. ΟΑΕΔ ΓIA ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Ο. Ε. Λ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Τηλ.9989661,9989686

    ΑΘΗΝΑ     17/11/2016
ΑΡ.ΠΡΩΤ 82
ΘΕΜΑ: Επέτειος Πολυτεχνείου



Σήμερα είναι μία μέρα μνήμης και τιμής σε όλους αυτούς ,που θυσιάστηκαν για να τελειώσουν τον φασισμό στη χώρα που γέννησε την Δημοκρατία.
Μια μέρα μνήμης και τιμής κυρίως  μεγάλου τμήματος της νέας γενιάς που δεν εφησύχασε, δεν βολεύτηκε , δεν άντεξε και αντέδρασε  για την ελευθερία ,που της στερούσαν, για την παιδεία που της έκρυβαν ,για το μέλλον χωρίς όραμα και ελπίδα.

Erasmus για δημοσίους υπαλλήλους – Ποιους αφορά (έγγραφο)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει και για το έτος 2017 το «Βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης – Erasmus for Public Administration» για δημόσιους υπαλλήλους των κρατών – μελών με σκοπό τη βελτίωση των γνώσεων τους και της κατανόησης των ευρωπαϊκών οργάνων και πολιτικών.

Δημόσιο: Πώς το τρίτο μνημόνιο κατοχυρώνει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων

“Η συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα όσων υπηρετούν στο δημόσιο είναι εχέγγυο αποκομματικοποίησης του κράτους”: Στη συγκεκριμένη αποστροφή της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολγας Γεροβασίλη σε πρόσφατη ανακοίνωσή της (σε διάψευση δημοσιεύματος για «απολύσεις διαρκείας κατ’ απαίτηση δανειστών») συνοψίζεται η τεράστια τομή που έγινε στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση τον προηγούμενο αιώνα υπακούωντας για πρώτη φορά το στόχο για ένα κράτος απεγκλωβισμένο από κομματικές εξαρτήσεις. Μια τομή που κατοχυρώνει το τρίτο μνημόνιο, στο οποίο  έχει συμπεριληφθεί ως στόχος η αποκομματικοποίηση (με τον όρο αποπολιτικοποίηση) του δημοσίου, προστατεύοντας, στην ουσία, τη μονιμότητα των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων. 

Μπήκαν στην πόλη οι εχθροί...και μεις γελούσαμε

https://www.youtube.com/watch?v=9MgNRt-1w4Q&feature=share