oaednews

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Να φράξουμε τον δρόμο του φασισμού στα σχολεία


Οργή και αγανάκτηση σε εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και συνολικά στους εργαζόμενους/ες και την ελληνική κοινωνία προκαλούν τα αποτροπιαστικά γεγονότα που εξελίσσονται στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης από ομάδες ακροδεξιών – φασιστικών κύκλων, που ανάμεσά τους βρίσκονται – δυστυχώς – και μαθητές.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την καταδίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης Χ.Α. επιβεβαιώνεται δυστυχώς ότι οι ακροδεξιές και φασιστικές ιδέες εξακολουθούν να δηλητηριάζουν τις συνειδήσεις, ιδιαίτερα της νέας γενιάς. Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής έχουμε υποχρέωση να φράξουμε το δρόμο στο δηλητήριο του φασισμού μέσα στα σχολεία. Οι φασιστικές πρακτικές δεν έχουν χώρο πουθενά. Οι εκπαιδευτικοί, οι φοιτητές/τριες και οι εργαζόμενοι/ες δεν ξεχνάμε! Γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει φασισμός. Σημαίνει στέρηση ατομικής και συλλογικής ελευθερίας, άδικοι πόλεμοι και εκμετάλλευση. Σημαίνει μίσος για το διαφορετικό, ξενοφοβία, ρατσισμός, συντήρηση των πιο σκοταδιστικών απόψεων που έχει γεννήσει η ανθρωπότητα. Σημαίνει επιθέσεις σε μετανάστες εργαζόμενους όπως οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες, σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές, δολοφονίες όπως του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.

Στήριξη στο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ


Γιώργο Χαρίση

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση του δημάρχου Αλίμου Α.. Κονδύλη να κινηθεί δικαστικά εναντίον του μέλους του μέλους του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ Γ. Χαρίση, ασκώντας αγωγή, επειδή εξέφρασε μαζί με 18 ομοσπονδίες και σωματεία του δημοσίου (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΓΕΔΥ, Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, ΠΟΠΟΚΠ, ΠΣΕ ΟΓΑ ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ Αγροτών, ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, ΣΕΠΕ «η Αθήνα», Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Ηρακλείου, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς, Σύλλογος Εργαζομένων Yπ. Γεωργίας N.Αττικής, Σωματείο Οδηγών Μηχανικών Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, Σωματείο Εργαζομένων «Ασκληπιείου» Βούλας, ΠΑΣΕΚΔΑΠ) την αλληλεγγύη του στη συναδέλφισσα Αναστασία Παπαχρίστου, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων Δήμου Αλίμου και αναδημοσίευσε τις αποφάσεις τους στα προσωπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης του.