oaednews

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Πρωτοχρονιά στον ΟΑΕΔ!

Συνολικά 61 εργαζόμενοι απολύθηκαν τις ημέρες των εορτών από το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πόρτο Καρράς» και τα σουπερμάρκετ «Αρβανιτίδη»



Στον δρόμο παραμονές Πρωτοχρονιάς 61 εργαζόμενοι σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική από εργοδοσίες της συμφοράς... Τις ημέρες των γιορτών, οπότε η τουριστική κίνηση μεγαλώνει, το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πόρτο Καρράς» του κ. Στέγκου απέλυσε 46 άτομα. Αντιστοίχως, από τα σουπερμάρκετ «Αρβανιτίδη», που πλέον εκμεταλλεύεται ο όμιλος «Μαρινόπουλος», απέλυσαν 15 υπαλλήλους, παρά την αυξημένη καταναλωτική κίνηση της εποχής.

Απαγορεύονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο λόγω εκλογών

Κατά το διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της κυβέρνησης, που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος, απαγορεύεται -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- η έκδοση πράξεων που αφορούν τον διορισμό ή την πρόσληψη κάθε κατηγορίας προσωπικού στο Δημόσιο, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και μετά την έκδοση εγκυκλίου από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πόσο αυξάνονται οι μισθοί λόγω μείωσης της εισφοράς

Αυξήσεις, έστω και μικρές, θα δουν από τη μισθοδοσία αυτού του μήνα εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι. Οι αυξήσεις είναι αποτέλεσμα της οριζόντιας μείωσης κατά 30% της εισφοράς αλληλεγγύης και της συνακόλουθης μείωσης της παρακράτησής της από τους μισθούς και τις συντάξεις.