oaednews

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Μετ΄εμποδίων το Πρόγραμμα Κατάρτισης ευπαθών ομάδων

Του Τζώρτζη Ρούσσου

Βαλτωμένα από το 2009 βρίσκονται 85 εκατ. ευρώ που πρέπει να κατευθυνθούν στην κατάρτιση και υποχρεωτική επαγγελματική ένταξη των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες…

σχετικά με τους άνεργους γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς




Σύστημα «Αριάδνη». Πού εμπλέκεται ο ΟΑΕΔ

Σύστημα «Αριάδνη»
Το νομοσχέδιο, που θα περιλαμβάνει διατάξεις με τις οποίες θα θωρακίζεται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) κατά τους ελέγχους και θα ενσωματώνει μέσω του συστήματος «Αριάδνη» σε on line γραμμή όλες τις υπηρεσίες

Από τον Μάρτιο το επίδομα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες

Από τον Μάρτιο αρχίζει η καταβολή επιδόματος ανεργίας στους επαγγελματίες που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να μην αυτοαπασχολούνται και να μην παίρνουν σύνταξη.

Πρόστιμα έως 5.000 ευρώ για την παράνομη απασχόληση επιδοτούμενων ανέργων

Με πρόστιμο από 3.000 ευρώ - 5.000 ευρώ θα τιμωρείται ο εργοδότης που εντοπίζεται να απασχολεί παράνομα επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ άνεργο ενώ κυρώσεις (στέρηση του δικαιώματος επιδότησης ανεργίας για 2 χρόνια και καταβολή 1 επιδόματος) θα αντιμετωπίζει και ο άνεργος. Η ρύθμιση που αποκαλύπτει η «Η.τ.Σ» προβλέπεται στο σχέδιο νόμου για το ΣΕΠΕ, το οποίο πρόκειται να καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

Χρυσό μετάλλιο στην ανεργία για την Ελλάδα



Χάρη στα «λάθη» του ΔΝΤ και των Βρυξελλών η Ελλάδα αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην Ευρώπη των 27 στη συνολική ανεργία και την ανεργία των νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ισπανία.