oaednews

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΙΟΒΕ: Στο 30% η αδήλωτη εργασία

Η παρατεταμένη ύφεση, η υψηλή ανεργία και ο μεγάλος αριθμός αυταπασχολουμένων και μεταναστών», αποτελούν βασικούς παράγοντες για την αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανάλυση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, με τίτλο «Η έννοια της αδήλωτης εργασίας και τα χαρακτηριστικά της»

Απεργία στις 19 Δεκεμβρίου

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε, στη σημερινή της έκτακτη συνεδρίαση, την πραγματοποίηση 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας, την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012.

Διαγωνισμός «Καινοτομίας – Επιχειρηματικής Ιδέας» για νέους 18-30 ετών

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, επιδιώκοντας να ενθαρρύνει την νεανική επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, προκηρύσσει διαγωνισμό «Καινοτομίας–Επιχειρηματικής Ιδέας», (από 15 Δεκεμβρίου 2012 έως 20 Ιανουαρίου 2013), με σκοπό την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ιδεών και τη διευκόλυνση της υλοποίησής τους.

ΟΑΕΔ: πρόγραμμα επιχορήγησης για 2.200 νέους επαγγελματίες

Πρόγραμμα επιχορήγησης 2.200 νέων ελευθέρων επαγγελματιών ηλικίας 22-64 ετών θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ, με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας. Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων ηλικίας 22-64 ετών στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.