oaednews

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Απολύσεις ζητά ο Λεβέντης με επιστολή του προς τον Τσίπρα

Λίγες μόλις ώρες μετά τα οριστικά αποτελέσματα των εκλογών, σύμφωνα με τα οποία, η Ένωση Κεντρώων, του Βασίλη Λεβέντη θα βρίσκεται στα έδρανα της Βουλής, τουλάχιστον μέχρι τη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών, ο πρόεδρος του κόμματος απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Στην επιστολή, ο κ. Λεβέντης, εύχεται σε πρώτη φάση συγχαρητήρια για τη δεύτερη εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και τον καλεί να προβεί σε γενναιότερες αποφάσεις απ’ ότι την προηγούμενη φορά, που θα βοηθήσουν να βγει η χώρα από την κρίση και τα μνημόνια.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, δηλώνει στον πρωθυπουργό πως θα παρακολουθεί στενά τις επόμενες κινήσεις του, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και τον καλεί να καταβάλλει κάθε προσπάθεια αντικατάστασης των αναποτελεσματικών μέτρων «με άλλα που συμβάλλουν στην αναμόρφωση και κάθαρση του δημοσίου τομέα και εστιάζουν στην ανάπτυξη», κάτι στο οποίο, όπως επισημαίνεται στην επιστολή υπάρχει πλήρης αποτυχία των κυβερνήσεων από το 2009 και έπειτα.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών


Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού
Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
Πανεπιστημίου 30
Αθήνα 21 Σεπτεμβρίου 2015
αρ.πρωτ: 1539

«Ο Δικαιούχος δηλώνει ότι με το παρόν δεν δημιουργείται οποιαδήποτε σχέση εργασίας με το ΕΚΠΑ, αποδέχεται ότι η παρούσα σύμβαση και η παροχή του έργου του δεν καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και παραιτείται από κάθε δικαίωμα ή έγερση αξίωσης που σχετίζεται με παροχές ή απαιτήσεις οι οποίες συνδέονται με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας. Συμφωνείται ρητά ότι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει το δικαίωμα να καταγγείλει την παρούσα σύμβαση οποτεδήποτε και αζημίως, με τήρηση προθεσμίας προειδοποίησης δεκαπέντε ημερολογιακών ημερών».

Πριν από μερικές μέρες, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΛΚΕ το νέο έντυπο για «σύναψη σύμβασης φυσικού προσώπου» με το ΕΚΠΑ. Το έντυπο αφορά όλους τους συναδέλφους μας συμβασιούχους που απασχολούνται στο ΕΚΠΑ. Κάποιοι απ’ αυτούς επί π.χ. δέκα συνεχή έτη, υπογράφοντας τη μία σύμβαση μετά την άλλη, όπως κάναμε και οι περισσότεροι από εμάς πριν μετατραπούμε σε ΙΔΑΧ.

Η ζωή πάντα κερδίζει

Έρωτας στα χρόνια της προσφυγιάς

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία του Γιάννη Ανδρουλιδάκη με ένα ζευγάρι προσφύγων αγκαλιάζεται και φιλιέται μέσα σε μια σκηνή, στα σύνορα της Ουγγαρίας, περιμένοντας να περάσει τα σύνορα, μαζί με δεκάδες άλλους πρόσφυγες κάθε ηλικίας που είναι ξαπλωμένοι στο πάτωμα.
185555-photo








ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΤΗΡΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΤΗΡΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ Η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Δήμητρα Χαλικιά με αφορμή τις συνεχείς καταγγελίες τις οποίες δέχονται οι Υπηρεσίες από τους ωφελούμενους της Κοινωφελούς Εργασίας στους ΟΤΑ για μη τήρηση των όρων της Πρόσκλησης για την Κοινωφελή Εργασία αλλά και της Εργατικής Νομοθεσίας από τους ΟΤΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση :Ένα BLOG ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς: Κύκλος παιδικού βιβλίου



Τι ψήφισαν οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ: Η Δημοσκόπηση από το oaednews που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 18/9

ΣΥΡΙΖΑ
 (36%)
Ν.Δ.
  (13%)
ΛΑ.Ε.
  (8%)
ΠΟΤΑΜΙ
  (0%)
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
  (5%)
ΚΚΕ
   (5%)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  (2%)
Χ.Α.
   (7%)
ΈΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΏΩΝ
  (6%)
ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.
  (0%)
ΑΛΛΟ
   (11%)

H Disneyland ψάχνει προσωπικό στην Ελλάδα -Ερχονται το Νοέμβριο για συνεντεύξεις

Δεν χρειάζεται να αγαπάει κανείς τον Μίκι, τον Γκούφι και τον Ντόναλντ Ντακ για να δουλέψει στην Disneyland Paris. Αρκεί να ψάχνει για δουλειά.
Τον προσεχή Νοέμβριο οι ιθύνοντες της Disneyland Paris θα βρίσκονται στην Αθήνα σε αναζήτηση προσωπικού. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Έθνος, στις 3 και 4 Νοεμβρίου η εταιρεία πραγματοποιεί εκδήλωση- μετά από πρόσκληση- σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, δίνοντας μια μοναδική ευκαιρία σε Έλληνες διαφόρων ηλικιών να ζητήσουν εκ του σύνεγγυς τη μαγεία και την παραμυθένια ατμόσφαιρα του κόσμου του Walt Disney.

Τι ψήφισαν οι δημόσιοι υπάλληλοι στις εκλογές

Εξαιρετικά αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα exit polls, όσον αφορά τα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών.
Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει τι ψήφισαν οι μισθωτοί του δημοσίου τομέα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δημόσιοι υπάλληλοι ψήφισαν:

Κοινωφελής Εργασία στους ΟΤΑ: Ξεκινούν έλεγχοι σε όλους τους δήμους

Η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Δήμητρα Χαλικιά με αφορμή τις συνεχείς καταγγελίες τις οποίες δέχονται οι Υπηρεσίες από τους ωφελούμενους της Κοινωφελούς Εργασίας στους ΟΤΑ για μη τήρηση των όρων της Πρόσκλησης για την Κοινωφελή Εργασία αλλά και της Εργατικής Νομοθεσίας από τους ΟΤΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση :