oaednews

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Αντιδράσεις και παραδοχές από του Κεκάρχες για την ανάκληση του προγράμματος voucher

  Ανακοίνωση του ΕΛΣΕΚΕΚ για το voucher του ΟΑΕΔ που ανακλήθηκε

Την αντίδραση των ΚΕΚ προκάλεσε η απόφαση της Υπουργού για ανάκληση του προγράμματος voucher. Με Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά και τα αρμόδια υπουργεία  ο Ελληνικός Σύνδεσμος Εταιριών Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΛΣΕΚΕΚ) εκφράζει την αντίθεσή του στην ανάκληση του προγράμματος προβαίνοντας ωστόσο σε πολλές παραδοχές που αφορούν σε δική τους πρόταση να μειωθούν οι αμοιβές τους από το εν λόγω πρόγραμμα στο 50% !!!! Ένα βήμα παραπέρα παραδέχονται πως η κατάρτιση στην Ελλάδα προσέλαβε χαρακτηριστικά υποκατάστασης των επιδομάτων ανεργίας, πελατειακών εξυπηρετήσεων και αναποτελεσματικών επιλογών!!!!!!

Το ΔΣ του ΕΛΣΕΚΕΚ με ανακοίνωση του εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της αναπληρώτριας  Υπουργού Εργασίας κ. Ράνιας Αντωνοπούλου να απεντάξει το Έργο «Επιταγή Κατάρτισης Ανέργων σε Τομείς Οικονομικής Δραστηριότητας με Υποχρεωτική Εγγυημένη Απασχόληση» από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου της ως εμπροσθοβαρές, δηλαδή ως έργο γέφυρα μεταξύ του ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται και του ΕΣΠΑ που έρχεται στο 2016

Το τέλειο παράδειγμα των επιδοτούμενων σκλάβων

της Δάφνης Σφέτσα  
Πρόκειται για το τέλειο παράδειγμα. 122 εκατομμύρια ευρώ σε πρόγραμμα για ανέργους από τα οποία το 75% θα πήγαινε στον εργολάβο (εντός και εκτός εισαγωγικών), στους παρόχους δηλαδή κατάρτισης και μόλις το 25% στους ανέργους. Από τους οποίους ανέργους, το 62% θα δούλευε αποκλειστικά στον κατασκευαστικό τομέα (γι αυτό και ο εργολάβος είναι και εκτός εισαγωγικών.) Χωρίς καν ο συγκεκριμένος κλάδος, ο τεχνικός να προβλέπεται στην προκήρυξη!
 
Είναι το τέλειο παράδειγμα του πάρτι που συνέχιζαν αδιάκοπα και μετά την επιβολή των μνημονίων. Με τις ευλογίες των δανειστών που παρά το πάθος τους για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τον εκμηδενισμό του κατώτατου μισθού και του επιδόματος ανεργίας, την αύξηση του ΦΠΑ στα βασικά τύπου ρεύμα, δεν ίδρωνε το αυτί τους από τα δισ. που χρωστούσαν τα "μεγάλα" κανάλια, το σκάνδαλο των εθνικών εργολάβων, τη νόμιμη φοροαπαλλαγή του πλούτου ή το σκάνδαλο των προγραμμάτων voucher.

«Ξεσκονίζουν» και την ακίνητη περιουσία Ταμείων – τ. ΟΕΚ ύψους €6,2 δισ.

Του Δημήτρη Κατσαγάνη
 
Εκτός από την κινητή περιουσία, δηλαδή τα διαθέσιμα και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών φορέων, το Υπουργείο Εργασίας έχει αρχίσει να ψάχνει αξιοποιήσιμους  πόρους για το Δημόσιο και στην ακίνητη περιουσία τους. 
Η ακίνητη περιουσία των εποπτευομένων από το Υπ. Εργασίας ασφαλιστικών φορέων αφορά οικόπεδα, κτίρια, διαμερίσματα και τα καταστήματα. Κύριοι «κάτοχοι» αυτής της ακίνητης περιουσίας είναι ο τέως Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (τ. ΟΕΚ) και τα μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΤΑΠΙΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΜΤΠΥ, ΕΤΕΑ, ΝΑΤ).

Eτήσια Εκδήλωση Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020



        Την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 17.00 στο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στο αίθριο του Μεγάρου Μελά διοργανώνεται η Ετήσια Εκδήλωση της Πρωτοβουλίας  Sustainable Greece 2020 που υλοποιεί ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός QualityNet Foundation  (www.qualitynet.gr), σε συνεργασία με ένα μεγάλο αριθμό φορέων και Κοινωνικών Εταίρων. Κατεβάστε το πρόγραμμα εδώ.

Για το φίλο και συνάδελφο Αντώνη Μητρόπουλο

Συνάδελφοι,

To   ΔΣ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του για τον αδόκητο χαμό του καλού μας συναδέλφου Αντώνη Μητρόπουλου.

Ο Αντώνης υπήρξε ένας συνάδελφος ήρεμος, δραστήριος και καλοσυνάτος. Ήταν εξέχον μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΟΑΕΔ και αρχηγός αυτής.
Όλοι θα τον θυμόμαστε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το ΔΣ της ΠΕΥ αποφάσισε:
·        Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία στο Δημοτικό Κοιμητήριο Βύρωνα, αύριο Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 και ώρα 3:30μμ.

Βιβλιοπαρουσίαση :Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015, στις 7.00 μ.μ., στο στο χώρο Πολιτικής και Πολιτισμού του περιοδικού «Άρδην», Ξενοφώντος 4 (6ος όροφος), Σύνταγμα, 


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΝΤΟΥΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑΣ.


Το βιβλίο έχει τίτλο Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και υπότιτλο Μια δυναμική προοπτική ενάντια στην οικονομική κρίση και εκδόθηκε από τις εκδόσεις «Οσελότος» και τέθηκε σε κυκλοφορία τον Μάιο του 2015.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
·        Αποτελεί μια απόπειρα προσέγγισης του θέματος της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας -που σήμερα αποτελεί ανάγκη των καιρών- καθώς και των δυνατοτήτων του τομέα αυτού.