oaednews

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Και με τη βούλα η κατάσχεση των τιμαλφών των προσφύγων


Εγκρίθηκε από την Βουλή της Δανίας ο νόμος για την παρακράτηση μετρητών και άλλων πολύτιμων αντικειμένων προσφύγων και μεταναστών, που καταθέτουν αίτηση ασύλου στη χώρα.
Οι νεοαφιχθέντες θα πρέπει να πληρώνουν πλέον για να φιλοξενηθούν στη Δανία και  από όσα μεταφέρουν μαζί τους, θα μπορούν να κρατούν περιουσιακά στοιχεία αξίας έως 1.340 ευρώ περίπου.
Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης μειοψηφίας του φιλελεύθερου Λαρς Ράσμουσεν υπερψήφισαν 81 βουλευτές και 27 καταψήφισαν από τους 109 παρόντες. «Ναι» είπαν οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες και το ακροδεξιό, ξενόφοβο Κόμμα του Λαού της Δανίας-  τα δυο μεγαλύτερα κόμματα της Βουλής.
Η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για το «πιο παρεξηγημένο σχέδιο νόμου στην ιστορία της Δανίας», υποστηρίζει ότι η διαδικασία στόχο έχει να καλύψει τις δαπάνες διαβίωσης των προσφύγων στα κέντρα ασύλου και είναι παρόμοια με αυτή που ισχύει για τους Δανούς πολίτες που θέλουν να διεκδικήσουν κοινωνικά επιδόματα.

Κων. Κούνεβα στο tvxs.gr: Εκεί που αποτυγχάνουν οι καπιταλιστές μπορούν οι εργαζόμενοι

Την Πέμπτη, 28/1, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιείται το 1ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, μια πρωτοβουλία της GUE/NG, της πολιτικής ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.Η ευρωπαϊκή αριστερά φιλοδοξεί να αποτελέσει αυτή η πρωτοβουλία μόνιμο, ετήσιο θεσμό με τριπλό στόχο: πρώτον, τη διαμόρφωση θέσεων και προτάσεων για την ενίσχυση του εναλλακτικού αυτού τομέα της οικονομίας, δεύτερον, για την καλύτερη δικτύωση και επικοινωνία των δομών Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας σε όλη την Ευρώπη, τρίτον, την ανάδειξη των καλύτερων πρακτικών οργάνωσης, χρηματοδότησης και αποτελεσματικής δράσης των εγχειρημάτων Κοινωνικής Οικονομίας.

Γράμμα στο Θεό - Χρήστος Νινιός