oaednews

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων: Γιατί υπαναχώρησε ο Κ. Μητσοτάκης


της Μαρίνας Δεμερτζιάν
Ήταν μια είδηση που την περιμέναμε. Ανακοινώθηκε όμως επισήμως χθες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τους δημάρχους ότι η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δεν θα εφαρμοστεί, τουλάχιστον με την υποχρεωτική ποσόστωση.
Η αξιολόγηση δεν μπορούσε να εφαρμοστεί γιατί ήταν ηθικά και νομικά διάτρητη: Όχι μόνο γατί ο νόμος προεξοφλεί πως το 15% των εργαζομένων είναι κακοί στη δουλειά τους. Αλλά και γιατί αμφισβητείται η αντικειμενικότητα των ίδιων των αξιολογητών. Οι τελευταίοι ορίστηκαν με υπογραφή του οικείου Υπουργού.
Η συγκριτική αξιολόγηση θα γίνει μπούμερανγκ για το δημόσιο
Οι εμπειρογνώμονες του Διοικητικού Επιμελητηρίου προειδοποιούσαν από το καλοκαίρι πως η εφαρμογή της αξιολόγησης, χωρίς στόχους και κριτήρια πέρα από τη σύγκριση των υπαλλήλων μεταξύ τους θα υπονομεύσει την ομαδική δουλειά και θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της ποιότητας των δημόσιων υπηρεσιών.

Καταγγελία Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατουπαλλήλων Εμφιαλομένων ποτών




Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Π ρ ο ς 
Τον  Υπουργό  Δικαιοσύνης  και  τον  Υπουργό  Εργασίας

Η Διοίκηση της Π.Ο.Ε.Ε.Π. καταγγέλλει  απερίφραστα τις  κατ’ επανάληψη αντεργατικές, αντισυνδικαλιστικές και παράνομες ενέργειες της διεύθυνσης της Coca Cola 3E η οποία καταπατώντας τους νόμους και το Σύνταγμα της     Ελληνικής  Δημοκρατίας παρεμβαίνει ωμά, κυνικά  και εκβιαστικά  στα  συνδικαλιστικά  δικαιώματα  των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα ο  Διευθυντής  Ανθρώπινου  Δυναμικού  της    εκβιάζει συστηματικά  εργαζόμενους-απεργούς να διαγραφούν από το Σωματείο του εργοστασίου, εάν θέλουν να επιστρέψουν στην εργασία τους και να υπογράψουν μάλιστα και έγγραφο στο οποίο να διαβεβαιώνουν με την  υπογραφή τους  ότι «αποφάσισαν» να διαγραφούν από τα μητρώα του Σωματείου.
Πρόκειται για μια πρωτοφανή εκβιαστική συμπεριφορά που καταστρατηγεί  βασικά δημοκρατικά δικαιώματα που διασφαλίζουν οι νόμοι περί ελεύθερου συνδικαλισμού (ν. 1264) της  πατρίδας μας.

Ομοσπονδία Υπαλληλων ΟΑΕΔ: Γενική Απεργια 27/11

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος  
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 137 / 21-11-2014
Προς τις Ενώσεις Μέλη μας
Προς Όλες τις Υπηρεσίες
Θέμα: «Πανελλαδική Γενική Απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ στις 27 Νοεμβρίου»

Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου θα δοθεί μια ακόμα μάχη σε ένα πόλεμο που αφορά πρώτα απ’ όλα την αξιοπρέπεια μας. 
Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου είναι ημέρα Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας στην οποία συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επιστημονικοί σύλλογοι, επιμελητήρια, έμποροι κλπ.
Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου έχουμε υποχρέωση απέναντι στις δυσκολίες και τα αδιέξοδα  που αντιμετωπίζουμε να αντιδράσουμε.

Ανακοινωση του ΠΑΜΕ για την απεργία 27/11

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11πμ
Μην ανέχεσαι το μικρότερο κακό γιατί φέρνει στο προσκήνιο νέα επίθεση! 
Μη μειώνεις τις απαιτήσεις σου!

Εργαζόμενε-η, άνεργε-η,
Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας! 
Το μέλλον της εργατικής οικογένειας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δε μπορεί κάθε μέρα να βασανίζεται, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. 

Νέος βαθμός (Ζ) και ακόμη χαμηλότερες αποδοχές για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο

Συμφωνία επιτεύχθηκε μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας για την εφαρμογή από 1/1/2015 μειωμένων μισθών στους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα.

Ποιοι και πότε θα πάρουν το Δώρο Χριστουγέννων απο τον ΟΑΕΔ




 Συγκεκριμένα ο ΟΑΕΔ παρέχει κάθε χρόνο στους επιδοτούμενους άνεργους Δώρο Χριστουγέννων ίσο με το ποσό του μηνιαίου επιδόματος ανεργίας εαν έχουν πάρει επίδομα ανεργίας απο 1 Μαΐου εως 31 Δεκεμβρίου 2014 και αναλογία εφόσον υπάρχει μικρότερη διάρκεια επιδότησης.

Έρχεται νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 8.000 ανέργους νέους από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες


.«Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης για νέους έως 24 ετών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων»,