oaednews

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Κλήρωση 5 διαμερισμάτων στην Ορεστιάδα

Την Πέμπτη 14/07/2016 και ώρα 12.00, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η κλήρωση των 5 διαμερισμάτων του πρώην Ο.Ε.Κ (για τα οποία είχαν υποβληθεί 31 αιτήσεις).
Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, εκπρόσωποι της Μητρόπολης, της Περιφέρειας Έβρου και των τοπικών αρχών.
Η επιτροπή κλήρωσης αποτελούνταν από τους εξής :
Πρόεδρος : Μυρτσίδης Βασίλειος – προϊστάμενος του ΚΠΑ2 Ορεστιάδας.
Και μέλη οι :
  1. Ζάχαρης Κωνσταντίνος – Γενικός Γραμματέας Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ορεστιάδας.
  2. Τερζούδης Βασίλειος – Εκπρόσωπος Περιφερειακής ενότητας Έβρου
  3. Σαρδάνης Ζήσης – Εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Έβρου
  4. Καμπλή Ελισάβετ – Εκπρόσωπος ΣΕΠΕ Έβρου.
Εισηγητής : Δρακίδης Ευάγγελος – Υπάλληλος ΚΠΑ2 Ορεστιάδας.
Γραμματέας : Δαφτσίδου Ελένη – Υπάλληλος ΚΠΑ2 Ορεστιάδας.

Κοινωφελής εργασία για 42.000 ανέργους

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να τρέξει το δεύτερο σκέλος του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που θα αφορά την 8μηνη απασχόληση σε 34 δήμους της χώρας.
Στόχος της αρμόδιας υπουργού Ράνιας Αντωνοπούλου είναι το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας να τρέξει στο σύνολο της χώρας μέσα στο φθινόπωρο και να απορροφήσει συνολικά 42.000 ανέργους.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη βρίσκεται στη διαδικασία συλλογής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους η πρώτη φάση του προγράμματος το οποίο θα δώσει σε ανέργους 3.737 οκτάμηνες θέσεις απασχόλησης σε 17 δήμους-θύλακες υψηλής ανεργίας
Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας έχουν σχεδιαστεί από την αρχή ώστε να πάψουν να είναι απλώς μία βραχύβια απασχόληση για τους ανέργους χωρίς καμία περαιτέρω εξέλιξη.

Εντοπισμός αναγκών σε γαλάζιες δεξιότητες στην κυπριακή οικονομία

Οι τομείς που συναποτελούν τη γαλάζια οικονομία μπορεί να έχουν πολύ μεγάλη συνεισφορά στην οικονομία, ιδιαίτερα στην περίπτωση ενός νησιώτικου κράτους όπως η Κύπρος. Η σημασία της θάλασσας για την Κύπρο ως πηγή ανάπτυξης και προόδου υπήρξε ανέκαθεν πολύ μεγάλη με την ανάπτυξη τομέων όπως ο θαλάσσιος και παράκτιος τουρισμός, η εμπορική ναυτιλία, η αλιεία και η υδατοκαλλιέργεια αλλά και την προοπτική εξέλιξης τομέων όπως η εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σε 37 ερωτήσεις - απαντήσεις

Ξεκινά, σήμερα, Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, η υποβολή των αιτήσεων, για ένταξη νοικοκυριών, που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, στην πρώτη φάση του Προγράμματος«Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».
Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2016. 
Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: α) την εισοδηματική ενίσχυση, β) τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης και γ) τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης, που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.
Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την διευκόλυνση, την καλύτερη ενημέρωση, αλλά και την επίλυση τυχόν αποριών, απαντά στις 37 πιο πιθανές ερωτήσεις των ενδιαφερομένων, δίνοντας τις αντίστοιχες απαντήσεις.
Για τις 37 ερωτήσεις – απαντήσεις, πατήστε ΕΔΩ και στη συνέχεια, πατήστε πάνω στην ερώτηση, που σας ενδιαφέρει, για να δείτε την απάντηση.

Αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε σήμερα το  ΠΔ για την αναγνώριση προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα.Σύμφωνα με το ΠΔ 69 (ΦΕΚ 127/13.7.16):
-Αναγνωριζεται προϋπηρεσία έως εφτά ετών στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος της ΕΕ και αφορά τη βαθμολογική εξέλιξη των υπαλλήλων. Σε περίπτωση αναγνώρισης προϋπηρεσίας που αφορά σε εργασιακή σχέση μερικής απασχόλησης, ο αναγνωριζόμενος χρόνος προϋπηρεσίας μειώνεται αντιστοίχως.