oaednews

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Κατατέθηκε η τροπολογία για το πρόγραμμα «Συν-Εργασία»


Κατατέθηκε η τροπολογία για το πρόγραμμα «Συν-Εργασία»

Κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση σχετικά με το νέο μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «Συν-Εργασία» και άλλες διατάξεις σχετιζόμενες με μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, λόγω της κρίσης του κορονοϊού.
Με την τροπολογία, θεσπίζονται, μεταξύ άλλων και μέτρα οικονομικής ενίσχυσης εποχικά εργαζομένων, ενώ περιλαμβάνονται σε αυτήν και άλλες διατάξεις.

Ζητούν φορέα για την εθνική πολιτική βιβλίου

ΚΕΙΜΕΝΟ 300 ΕΚΔΟΤΩΝ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ

Ζητούν φορέα για την εθνική πολιτική βιβλίου Την αγωνία τους για το μέλλον του βιβλίου στη χώρα μας εκφράζουν περισσότεροι από 300 εκδότες, πανεπιστημιακοί, συγγραφείς, δημιουργοί από όλες τις τέχνες και δημοσιογράφοι, με κείμενό τους που έχει αποσταλεί στον πρωθυπουργό και στα υπουργεία Επικρατείας, Ανάπτυξης, Οικονομικών, Παιδείας, Πολιτισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αδειες μονίμων υπαλλήλων-ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ

Αδειες μονίμων υπαλλήλων-ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ Εγκύκλιο – ΔΙΔΑΔ/Φ.69/117/οικ.11102/28.05.2020  – με Ρυθμίσεις θεμάτων αδειών δημοσίων υπαλλήλων κοινοποίησε ο Υπουργός Εσωτερικών κος Τ. Θεοδωρικάκος. Η Εγκύκλιος χωρίζεται σε δύο κεφάλαια Το πρώτο αφορά στις άδειες και τις διευκολύνσεις των μονίμων υπαλλήλων και των υπαλλήλων με σχέση ΙΔΑΧ που ρυθμίζονται με το άρθρο 47 του ν. 4674/2020. Το δεύτερο αφορά σε μία επισκόπηση των αδειών που κατά βάση κάνουν χρήση και δικαιούνται οι υπάλληλοι του Δημοσίου με σχέση ΙΔΟΧ, τόσο αυτών που θεσπίζονται με τον παρόντα νόμο όσο και αυτών που ήδη ισχύουν. Αδειες μονίμων υπαλλήλων-ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ Αναλυτικά η Εγκύκλιος ΘΕΜΑ: Ν. 4674/2020 «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» – Ρυθμίσεις θεμάτων αδειών δημοσίων υπαλλήλων   Σας ενημερώνουμε ότι στο ΦΕΚ 53 Α΄ δημοσιεύτηκε ο ν.4674/2020 «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις», στο άρθρο 47 του οποίου περιλαμβάνονται νομοθετικές ρυθμίσεις για θέματα αδειών και ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων.